Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Mikrorecenze

EARLY GRAVE - Tomorrow I am You, EMERGENCY GATE - Rewake, JUNGLE ROT - What Horrors Await, SHADE EMPIRE - Zero Nexus, THE FEW AGAINST MANY - Sot

EARLY GRAVE - Tomorrow I am You, EMERGENCY GATE - Rewake, JUNGLE ROT - What Horrors Await, SHADE EMPIRE - Zero Nexus, THE FEW AGAINST MANY - Sot

Tomáš Holub se v pěti mikrorecenzích podíval na sestavu desek, jimiž se jejich autoři zavděčí zejména konzervativním žánrovým vyznavačům.

EARLY GRAVE - Tomorrow I am You

2008 Rising Records

Mladá britská kapela EARLY GRAVE, jejíž průměrný věk byl v době nahrávání tohoto CD sedmnáct let (od té doby vyměnili zpěváka i bubeníka), složila pěkně nasranou i melodickou metalovou směsku, nesoucí se v moderním soundu zasekávaček, střídání growlingu s čistými (a zdvojovanými) vokály, míchání tvrdých pasáží s melodickými. Čeká nás tedy žánrový výlet od thrashe přes death až k melodickému metalcoru (který na nahrávce převažuje).

Muzikanti jsou to dostatečně zruční, hutné a těžkotonážní riffy vyluzující kytary jsou výborně podporovány přesnými bicími (skvěle "frázující" dvojšlapák) a hudebně tak nelze prvotině EARLY GRAVE nic vytknout. Skladby jsou velmi poslouchatelné (i když o nic nového pod sluncem se nejedná) a předvedená hudba je dobrým příslibem do budoucna. Škoda, že nahrávku hodně sráží slabší zvuk – což však lze částečně řešit otočením kolečka "volume" do oblasti dostatečných grádů. Fakt je, že kdyby byly jednotlivé nástroje čitelnější a zvukově výraznější a zvuk byl celkově udělán lépe, určitě by album "Tomorrow I am You" strávilo v mém přehrávači daleko více času.

sestava: Jordan Butler – zpěv, Josh Morgan – kytara, zpěv, Russ James – baskytara, zpěv, Sean Ruane – bicí
produkce: EARLY GRAVE
čas: 46:59
země původu: Velká Británie
styl: thrash/death/metalcore
odkaz: myspace.com/earlygraveuk
tracklist:
1. Yesterday
2. As Thick as Thieves
3. Golden Hearts
4. No Excuses
5. Dead to Me
6. To the Grave
7. You Won't Live to See Sunrise
8. This Day She Reigns
9. Sharper Than Your Tongue
10. I Have Been Waiting Decades
11. Like a Widow at the Wake

hodnocení: 60 %

EMERGENCY GATE - Rewake

2009 Silverwolf

Na vlně v současnosti tak "populárního" melodického death/power metalu se plaví i německá bárka se sedmičlennou posádkou – EMERGENCY GATE. O originalitě se, pravda, vůbec hovořit nedá, ale o muzikantské zručnosti a hitovosti (nebo vtíravé líbivosti, chcete-li) ovšem ano.

Snad jen hlas Matthiase Kupky v "čistějších" polohách je slabší (nevýrazný a ne příliš přesvědčivý, na rozdíl od jeho dobrého growlingu), zejména v rockovější skladbě "...of Stars and the Drifting". Jinak albu vůbec nic nechybí – je zvukově dobré, s moderním soundem, líbivými rify či zasekávačkami. Jenže líbivost je zde spíše levnou podbízivostí, která tuto kapelu staví vedle nespočtu obdobných spolků, kterým lze uvěřit pouze jejich touhu líbit se (a prodat se) co nejvíce posluchačům. Průměrnost a klišovitost nezachrání ani krátká poslední akustická skladba, ve které si svoji reputaci napravuje i zpěvák.

sestava: Matthias Kupka – zpěv, Udo Simon – kytara, Vladi Doose – kytara, Chris Rybak – syntezátory, Daniel Schmidle – klávesy, Mario Lochert – baskytara, Chris "The Machine" Wildmann – bicí
produkce: EMERGENCY GATE
čas: 48:27
země původu: Německo
styl: melodic death/power
odkazy: www.emergency-gate.de, www.myspace.com/emergencygateonline
tracklist:
1. Double Suicide
2. Slave
3. ...of Stars and the Drifting
4. Next in Line
5. Unbeing
6. Gold & Glass
7. The Purpose
8. Trust in Me
9. Remains
10. Elementor
11. Life v2.0
12. Lullaby

hodnocení: 50 %

JUNGLE ROT - What Horrors Await

2009 Napalm Records

Old school death metal – jenom tato slova stačí na popsání obsahu alba "What Horrors Await" od americké smečky JUNGLE ROT. Nezvykle dlouhá dávka čtrnácti skladeb patnáctileté kapely nás zavede o dobrých šestnáct a více let zpátky do minulosti.

Fakt je, že deska je o hodně svižnější, než třeba poslední počin OBITUARY, stylový zvuk je pořádně nabroušený, výkony muzikantů bezchybné a občas se skladbami mihne nějaký modernější nápad, případně thrashovější pasáže. Skladby dobře odsýpají a kupodivu se při poslechu ani příliš nenudíme. Osvěžením je i předělávka "Invincible Force" od thrashmetalových DESTRUCTION. Takže – proč ne? Kdo má tento žánr rád, v podání JUNGLE ROT si ho může do sytosti vychutnat.

sestava: Dave Matrise – zpěv, kytara, Geoff Bub – kytara, James Genenz - baskytara, Eric House – bicí
produkce: JUNGLE ROT
čas: 41:06
země původu: USA
styl: death
odkaz: www.myspace.com/junglerot
tracklist:
1. Worst Case Scenario
2. The Unstopable
3. Straitjacket Life
4. State of War
5. Two Faced Disgrace
6. End of an Age
7. Speak the Truth
8. What Horrors Await
9. Nerve Gas Catastrophe
10. Braindead
11. Atrocity
12. Exit Wounds
13. Invincible Force (DESTRUCTION cover)
14. Black Candle Mass

hodnocení: 75 %

SHADE EMPIRE - Zero Nexus

2008 Dynamic Arts Records

Elektronika spojená s tvrdým death/blackovým soundem, protkaná melodičností, líbivými refrény i pasážemi z ranku "symphonic", nechybí ani moderní zasekávačky, ultrarychlé bicí a pompézní sbory – to vše přináší Finové SHADE EMPIRE.

Jejich hudební směsice je vhodná třeba pro fanoušky moderního metalu ve stylu DIMMU BORGIR či CRADLE OF FILTH. Ale fakt je, že vlivů různých kapel je na "Zero Nexus" o poznání více, a kapela tak přešlapuje na pomezí špičkové pestrobarevné extrémní hudby a kýče. Na druhou stranu, před fanouškem metalu je jednoduchá volba. Buď si kapelu oblíbí nebo ji totálně odvrhne. U mě to bylo dlouho na vážkách, ale díky výtečnému zpěvákovi (střídá hlasové polohy od growlingu po blackový skřehot), preciznímu bubeníkovi, špičkovému zvuku a nebojácnému zakomponování syntetických zvuků i ženského zpěvu, ale i díky poslední "alternativnější" skladbě "Victory", ve které se blýskne v poklidnější a emotivnější pasáži i saxofon, jsem dal nakonec (a jednoznačně) palec nahoru.

sestava: Juha Harju – zpěv, Janne Niiranen – kytara, Juha Sirkkiä – kytara, Eero Mantere – baskytara, Rasane – bicí, Olli Savolainen – syntezátory, hosté: Petra Lisitsin – ženský zpěv, Jorma Koponen – tenorový zpěv, Graham Wilson – mluvené slovo (9), Aku Kolari – saxofon
produkce: SHADE EMPIRE
studio: Studio 33, Studio Perkele
čas: 44:40
země původu: Finsko
styl: melodic industrial death/black
odkazy: www.shadeempire.com, www.myspace.com/shadeempireband
tracklist:
1. 9 in 1
2. Adam a Eve
3. Blood Colours the White
4. Flesh Relinquished
5. Harvesters of Death
6. Serpent-Angel
7. Whisper from the Depths
8. Ecstasy of Black Light
9. Victory

hodnocení: 80 %

THE FEW AGAINST MANY - Sot

2009 Pulverised

Parádní švédský melodický death metal v podání zkušené muzikantské party kolem bývalého zpěváka SCAR SYMMETRY (a mnoha dalších kapel) Christiana Älvestama na ploše více než pětatřiceti minut předvádí nová kapela THE FEW AGAINST MANY, která vás rozdrtí nejen zdvojenými zpěvy (druhý zpěv má na starosti další švédské pěvecké eso, Pär Johansson ze SATARIEL), ale i tvrdými a zajímavými kytarovými riffy, precizními a nekompromisními bicími, hutnou baskytarou i přiměřenou dávkou syntezátorových vyhrávek.

Špičkový zvuk umocňuje výtečnost tohoto hudebního dílka, které by ve vaší sbírce rozhodně nemělo chybět. Jestli měl tvůrce názvu kapely na mysli to, že se tato čerstvá smečka několika jedinců vrhá mezi mnoho zaběhlých ikon hvězdné švédské scény nevím, ale atak je to naprosto úchvatný.

sestava: Christian Älvestam – zpěv, kytara, Patrik Gardberg – kytara, Anders Edlund – baskytara, Pär Johansson – doprovodný zpěv, Jani Stefanovic – bicí
produkce: Plec a Christian Älvestam
studio: Panic Room
čas: 35:59
země původu: Švédsko
styl: death
odkaz: www.myspace.com/thefewagainstmany
tracklist:
1. Hädanfärd
2. Bränd mark
3. Blod
4. Skapelsens sorti
5. Sot
6. Abider
7. Heresi
8. One with the Shadow

hodnocení: 90 %

Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 11450x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 10753x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 10548x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 10402x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 10224x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 9461x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 9355x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 9133x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 8880x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 8360x

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube