Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Mikrorecenze

CRITICAL MADNESS - Panoptikum, CALIDAD - Searching for Release, PRESSBOIL - Chainsaw Euthanasia, BOYCOTT - 3,8, PATHOLOGY STENCH - Meatall

CRITICAL MADNESS - Panoptikum, CALIDAD - Searching for Release, PRESSBOIL - Chainsaw Euthanasia, BOYCOTT - 3,8, PATHOLOGY STENCH - Meatall

Po delší odmlce se vrací nepravidelná rubrika mikrorecenzí, kterými se zcela dobrovolně vydáváme všanc začínajícím, ale občas taky zavedeným skupinám. Otěže Ladislava Olivy tentokrát až na jednu výjimku převzal Tom Holub.

CRITICAL MADNESS - Panoptikum

2009 Lecter Music Agency

Již odbytým obalem počínaje je na CRITICAL MADNESS žel cosi špatně. Přestože pánové poměrně solidně zvládají ty své již tradiční goregrindové tanečky, jež mají spád a docela dobře se poslouchají, je to všechno zvukově trochu matné, vokálně monotónní a celkově hodně tuctové a zaměnitelné. Úvodní kus "Genetic Abnormality" je slušný rozehřívák, leč další hitovky scházejí a postupem času proto začíná silně převládat pocit všeobjímající nudy, z níž vysvobozuje teprve až skočný cover od Regurgitate či finální seriálová znělka. Oproti průměrnému debutu krůček zpět.

sestava: Jelen - zpěv, Mira - bicí, Tomas - kytara, Yarda - baskytara
produkce: CRITICAL MADNESS
studio: Bombjack Studio
čas: 29:04
země původu: Česká republika
styl: grindcore
odkaz: www.criticalmadness.cz, myspace.com/criticalmadnessgrindcore, bandzone.cz/criticalmadness
tracklist:
1. Genetic Abnormality
2. Miss Clitoris
3. Mental Disorders
4. Vagus
5. Human Components
6. Rolling Cross Face
7. Madness Part I.
8. Rotte 'n' Roll
9. Moshing
10. Carcass Grinder
11. Madness Part II.
12. Butchers Opera
13. Vicious Ideology
14. Bleeding Peptic Ulcer (cover RGTE)
15. World Of Gore

Hodnocení: 50 %
Ladislav Oliva

CALIDAD - Searching for Release

2008 vlastní náklad

Překvapivě velmi dobrý debutní počin chlapů ze středočeských Říčan, který zdobí změny rytmů a nálad, metalová tvrdost i melodičnost, nechybí ani akustičtější vyhrávky. Nebál bych se jejich styl označit jako inteligentní thrash/core s přesahy do melodičtějších i techničtějších odnoží.

Mrzí mě ale dvě věci: mírně předsazený zpěv (rozuměj: ční před hudbou), naštěstí je velmi dobrý, a to i v jeho neřvoucí podobě, a méně výrazná kytara (ta mohla být o něco hlasitější). V některých pasážích jakoby se odrážely ozvěny SYSTEM OF A DOWN, ale celkově je hudba docela originální. Ach jo, vážně je velká škoda toho zvuku, který nahrávku trochu sráží. Ale kašlu na to – hudba je moc dobrá!

sestava: Josef Fišer – kytara, zpěv, Ondřej Svačina – kytara, Tomáš Masopust – baskytara, Dušan Liščák – bicí
produkce: CALIDAD a Zdeněk Šikýř
studio: Hostivař
čas: 44:32
země původu: Česká republika
styl: thrash/core
odkaz: www.calidad.cz
tracklist:
1. Alert
2. Tyranny of Calidad
3. Inevitable Life (X2)
4. Fight the Way off Life
5. Burden Lies on You
6. Waves of Fear
7. The Unknown
8. The Day I Die

Hodnocení: 70 %
Tomáš Holub

PRESSBOIL - Chainsaw Euthanasia

2008 vlastní náklad

Jihočeská smečka PRESSBOIL svůj styl zcela přesně definovala jako thrash/death metalovou rubanici. Jo jo, zběsilejší rytmy i riffy, kterými nás oblažuje trojka mladíků, kteří začínali hraním skladeb SLAYER a SEPULTURY, vás nenechají ani chvilku vydechnout. Na první poslech možná trochu chaotické, přesto velmi přesné a velmi zajímavé, navíc vyšperkované o pěkná deathová sólíčka. Ale je fakt, že výkony všech muzikantů prostě nemají chybu (a docela by mě zajímalo, jak to kapela zvládá naživo, a navíc je nově v sestavě i baskytaristka Janča, které je pouhých patnáct let!). Pro oldschoolovější fanoušky je PRESSBOIL jasná a skvělá volba!

sestava: Marek Vaňáč – kytara, zpěv, Michal Socha – kytara, baskytara, Jan Holeček – bicí
produkce: PRESSBOIL
studio: White Rabbit Studio, České Budějovice
čas: 15:20
země původu: Česká republika
styl: thrash/death
odkaz: www.pressboil.cz
tracklist:
1. Call to Arms
2. Chainsaw Euthanasia
3. Balls of Steel
4. Epilepsy
5. Shija Shanjara Shue Niggurath

Hodnocení: 75 %
Tomáš Holub

BOYCOTT - 3,8

2008 vlastní náklad

Temný, hutný, podladěný, protiamerický nasraný HC/deathcore oldschoolovějšího ladění. Skladby mi však nepřijdou příliš zajímavé (i kvůli monotónnímu zvuku), na druhou stranu je pravda, že hudební um kapele rozhodně nechybí (mě se nejvíc líbil výkon bubeníka a vyhrávka baskytaristy) a když trochu zapracují na koncepci skladeb, můžeme se dočkat drsného překvapení. I proto, že zpěvák používá širokou škálu vokálů (většinou docela dobře), má kapela velmi silný potenciál. BOYCOTT nyní vydává dlouhohrající album, takže uvidíme.

sestava: Jakub "KubajZzz" Šuster – zpěv, Jakub "KubisH" Kubala – kytara, Vladimír "Kr4" Krč – baskytara, Roman Hruška – bicí
produkce: BOYCOTT
čas: 17:13
země původu: Česká republika
styl: HC/deathcore
odkaz: www.bandzone.cz/boycott, www.boycottband.com
tracklist:
1. Intro (Mr. Steelmouth)
2. Pure Execution
3. Genocide
4. 3,8
5. Enemy

Hodnocení: 50 %
Tomáš Holub

PATHOLOGY STENCH - Meatall

2008 Shindy Productions

První "profesionální" album této sérii mikrorecenzí a hned taková bomba! CD deathových borců z Banské Bystrice PATHOLOGY STENCH hned po vložení do přehrávače jasně ukazuje, jaký může být rozdíl mezi samovydáním a profesionálním počinem. Brutálnější death metal okořeněný špetkou thrashe, metalcoru, chvilkami jak od NAPALM DEATH, pěknými stylovými sólíčky, v několika sekvencích se objeví i klávesy podkreslující atmosféru – to vše je skvěle umocněno výborným zvukem. Kapela funguje od roku 1992 a chlapci se zrovna do vydávání nových CD nijak nehrnou (roky vydání hudebních nosičů: 1993, 1997, 2000, 2003 a 2008), ale ty roky čekání se u PATHOLOGY STENCH vždy vyplatí! Album rozhodně nenudí a pro milovníky death metalu je vlastnictví tohoto disku jednoznačnou povinností. Víc není co dodat.

sestava: Lumír – kytara, Báro – zpěv, Vlado – bicí, Julo – baskytara
produkce: PATHOLOGY STENCH
studio: ROBO "Čundo" Čunderlík
čas: 37:17
země původu: Slovenská republika
styl: death
odkaz: www.pathologystench.sk
tracklist:
1. Rathology
2. 666 Rounds
3. Good God
4. Suburbs
5. The Leader
6. Nothing
7. Guillotine
8. For Meatall
9. Frankenstein
10. Desperate
11. Swench

Hodnocení: 90 %
Tomáš Holub

Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube