Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Mikrorecenze

F.O.B. – The Dice, HIV–POSITIV – ...To the Roots, IG–ELIT – B-R-E-DT-CH, THEATRES DES VAMPIRES – Anima Noir, UPRISE - Iconoclasm

F.O.B. – The Dice, HIV–POSITIV – ...To the Roots, IG–ELIT – B-R-E-DT-CH, THEATRES DES VAMPIRES – Anima Noir, UPRISE - Iconoclasm

Další várka mikrorecenzí pokryje mimo jiné špičkové tuzemské grindery, jejich o poznání průměrnější thrasherské kolegy i jeden zahraniční vampýrský průšvih.

F.O.B. – The Dice

2008 I.F.A.

Táborští F.O.B. svou tvorbu označují jako death – metalcore, což je dnes, kdy si moderní slůvko "metalcore" propůjčila snad každá nu/hardcore/death/trashmetalová kapela, bohužel trochu zavádějící pojem. Nevadí. Navíc u F.O.B. je toto přirovnání mnohem blíže pravdě než u většiny našich novodobých "metalcoristů".

Inspirace dnes již trochu na dechu ztrácejícím metalcorem je velmi znát. Nutno ovšem přiznat, že pánové se s látkou hrdě poprali a žádné kopírování nebo recyklace cizích nápadů a postupů se nekoná. Z nahrávky je cítit svěžest a energie, i když postupem času tak nějak ztrácí na dechu. Nepříliš jistě působí seskupení v rychlých "sypačkách". Jistou devizou je naopak několik pěveckých poloh, kterými se páni zpěváci mohou pyšnit. Celku ovšem mnohem více sedí kousky s méně variabilními vokálními linkami. Rozhodně pak musím ocenit použitý čistý vokál, který albu dodává na šťávě. Rozhodně jedna z těch lepších nahrávek, co jsem za poslední dobu měl čest slyšet.

sestava: Corbow – baskytara, zpěv, Bis – kytary, Márty – bicí, Mára – zpěv, Peťa – zpěv
produkce: F.O.B.
studio: Kocis sound & records
země původu: Česká republika
styl: death/metalcore
odkaz: www.fob.cz/, www.myspace.com/fobmetal
tracklist:
1. 1. The Dice
2. Frozen
3. Shape Edge
4. Dead Eyes Mirror
5. Growing
6. Spam Exported
7. Untreatable Bastard
8. The Obligation
9. Just Falls
10. Time
11. The Obligation (EP 2007)
12. Growing (EP 2007)

Hodnocení: 65 %
Martin Lošťák

HIV–POSITIV – ...To the Roots

2008 vlastní vydání

Další nasraná parta muzikantů, projevující se svým agresivním pojetím thrash/HC, je tentokráte z Brna. Zvuk ze studia Shaark je výborný, předvedená hudba je přesně taková, jaká jen může nasraná hudba být – tvrdá, úderná, agresivní, nutící k neustálému poskakování a nekontrolovatelném házení hlavou, dokud pod tvrdými údery bicmena zcela neodpadne... Což by ale byla škoda, neboť tyto čtyři skladby byste si určitě pustili ještě několikrát.

Pravda, o nějaké nadstandardní pestrosti hudby se nedá příliš mluvit, jedině s čestnou výjimkou, čtvrtou skladbou "I Disappear", ve které muzikanti dokazují, že umí i patřičně zjemnit a svoji drsnou hudbu rozjet pěkně pozvolně. Jinak je toto mini CD nekompromisní a muzikanti se s nějakými fintičkami a zbytečnými zdržovačkami nepářou – údery míří přesně do hlavy! Verdikt je jasný: HIV–POSITIV je nebezpečně nakažlivý.

sestava: Paja – kytara, Šiška – kytara, Petík – zpěv, Zdeath – baskytara, SmH – bicí
produkce: HIV–POSITIV
studio: Shaark
čas: 15:02
země původu: Česká republika
styl: thrash/HC
odkaz: www.bandzone.cz/hivpositiv
tracklist:
1. Last Race 2. Flames of Lust
3. Live without Living
4. I Disappear

Hodnocení: 70 %
Tomáš Holub

IG–ELIT – B-R-E-DT-CH

2008 vlastní náklad

Z toho alba jsem měl docela strach a to nejen kvůli názvu kapely. Koho by nepostrašilo složení kapely: Pája, Číža, Psycho a Heňa. A když CD začalo zvuky mašinky vjíždějící do tunelu, bylo dokonáno... Naštěstí se nedostavila žádná hudební kokotina, ale poctivý thrash metal modernějšího Czech Made pojetí s obstojným zvukem a českými texty. Má klíčová výhrada půjde na vrub zpěvu, klasickému to českému ječáku. Ne, není vyloženě špatný, blbě frázovaný nebo něco takového, ale prostě mi na první poslech moc nesedí (s výjimkou dobře udělaných sborů, kde svými hlasy přispěli hosté Jarda a Ifa). Po dalším poslechu už jsem si ale docela zvykl. Vedle hlasu tak vyčnívá bezchybný výkon bubeníka, pěkně bublající baskytara a dobrá hra kytaristy. Zvláštní kapitolu by zasloužila předělávka jedné z mých nejoblíbenějších skladeb od SLAYER, "Seasons in the Abyss", ve které mě hlas Psycha doslova iritoval, stejně tak provedení zdvojení hlasu v refrénu. Kdyby na minialbu tato předělávka chyběla, bylo by moje hodnocení rozhodně větší. Nicméně – kapela umí a komu sedne hlas jejich zpěváka, zažije s IG–ELITem nejednu příjemnou thrashmetalovou chvilku.

sestava: Psycho – zpěv, Heňa – kytara, Číža – baskytara, Pája – bicí
produkce: IG–ELIT
studio: Prodigy, České Budějovice
čas: 25:15
země původu: Česká republika
styl: thrash
odkaz: www.ig–elit.cz, www.bandzone.cz/igelit
tracklist:
1. Kamelot
2. Nech to být
3. Breč!
4. Musíš už jít
5. Relaxace
6. Poserem se..
7. Seasons in the Abyss (SLAYER cover)

Hodnocení: 60 %
Tomáš Holub

THEATRES DES VAMPIRES – Anima Noir

2008 Aural/Mystic

I když jsou tihle Italové pilní a vytrvalí, bohužel už asi nepřekročí mantinely upracovaného kýče. Pokud stojíte o slitky okoralého gotického pop–metalu, dark rocku a laciné elektroniky plus rádoby kontroverzní postoje, tak prosím.

Prý "vampýrská teatrálnost"?! Namísto poutavých emocí spíš pouťová vlezlost a místo zneklidňujících setmělých nálad ty nejokoukanější povrchní "atmosférické" triky... Pokud by měla rocková temnota vypadat takhle, asi bych se soumraku fakt bál.

sestava: Sonya Scarlet – zpěv, Fabian Varesi – klávesy, Stephan Benfante – kytara, Zimon Liyoi – baskytara, Gabriel Valerio – bicí
čas: 45:20
země původu: Itálie
styl: gothic
odkaz: www.theatres–des–vampires.com, www.myspace.com/theatresdesvampires
tracklist:
1. Kain
2. Unspoken Words
3. Rain (THE CULT cover)
4. Dust
5. From the Deep
6. Blood Addiction
7. Butterfly
8. Wherever You Are
9. Two Seconds
10. Anima Noir

Hodnocení: 20 %
Michal Husák

UPRISE - Iconoclasm

2008 Shindy Productions

Chcete si psychicky odpočinout a nechat si mozek z hlavy vymlátit nekompromisním, přímočařejším a přeci melodickým a nápaditým grindem? Pak je pro vás teprve druhé album skupiny UPRISE s názvem "Iconoclasm" tou pravou volbou. Puti a spol. předvedli, proč patří mezi naše nejoblíbenější grindové smečky. Já zíral především na perfektní výkon bubeníka, který mezi sypačky stihne ještě zakomponovat pár techničtějších parádiček. Myslím, že i u tohoto alba je zbytečné cokoliv dodávat – prostě UPRISE, toť grind dobrej jak prase! Ale jak na sviňu i tato kapela se uložila od května 2009 do hibernace, neboť stále nemá nového kytaristu. Už aby se nějaký našel, nebo to snad vezmu sám... Podle mého názoru se tímto albem UPRISE dosadili na český grindový trůn. Howg.

sestava: Putti – zpěv, Jürgen – bicí, Honza – kytara, Mindchanger – baskytara
produkce: Otyn a UPRISE
studio: Davos records, Vyškov
čas: 25:00
země původu: Česká republika
styl: grind
odkaz: www.bandzone.cz/uprise, www.myspace.com/uprisecz
tracklist:
1. Defeated
2. Negation of the Fact
3. Reaction and Pressure
4. Splendour United
5. Asshole
6. Edition of Vomits Part II.
7. Tragic Revolt of Laughs
8. Where’s Nothing to Say
9. Convenience Instrument
10. Another Great Time of own Heresy
11. Gross Earnings

Hodnocení: 90 %
Tomáš Holub

Diskuze

Cekem příspěvků: 3

Štěpán Šime...25.06.09 | 10:27:00
Venca Votruba25.06.09 | 08:44:06
Štěpán Šime...25.06.09 | 09:23:49

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube