Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Mikrorecenze

BLAMAGE – Exit Absolut, BUNDY TAD – Criminology, HERRSCHAFT - Tesla, MENTALLY CORRUPTED - Homo Corrupted, MNICH – Nine Shapes of Death

BLAMAGE – Exit Absolut, BUNDY TAD – Criminology, HERRSCHAFT - Tesla, MENTALLY CORRUPTED - Homo Corrupted, MNICH – Nine Shapes of Death

Další díl mikrorecenzí ošetří debut francouzských elektro-metalistů a čtveřici tuzemských nahrávek povětšinou konzervativního ladění a taky rozdílných kvalit.

BLAMAGE – Exit Absolut

2008 vlastní náklad

Album jihočeské pětice BLAMAGE začíná pípavým exitem, po němž naštěstí nenásleduje hudební funus, ale velmi povedená porce poctivého českého melodického thrashe á la ARAKAIN. Album zdobí dobrý zvuk (i když kytary mohly být klidně i ostřejší, rovněž sóla malinko agresivnější), dobré české texty, chytlavé melodie, bezchybné výkony muzikantů (mě se líbí zejména pěkná melodická sólíčka) a na české poměry velmi dobrý zpěv.

ARAKAIN sice z trůnu nesesadí, ale protože z Českých Budějovic je to do Prahy jen coby thrashmetalovým riffem dohodil, kdoví jestli jednou... Příjemný hudební zážitek je doplněn o klip k písničce "Kdo z nás", jehož závěrečná scéna, kdy zpěvák zvedne z hlavy Marshall emblematického králíka a koukají si do očí, prostě nemá chybu! Jasně, někdo může namítnout, že se nejedná o příliš originální hudbu, ale index poslouchatelnosti je u BLAMAGE velmi vysoký a pozornost si toto album plně zasluhuje.

sestava: Milan Černoch – zpěv, Pavel Michálek – kytara, Tomáš Kuchta – kytara, Milan Hořava – baskytara, Tomáš Lapice – bicí
produkce: BLAMAGE
studio: Hacienda
čas: 38:55
země původu: Česká republika
styl: melodic thrash
odkaz: www.blamage.cz, bandzone.cz/blamage
tracklist:
1. Exit Absolut
2. Země barbarů
3. Vlak do pekel
4. 11. přikázání
5. Kdo z nás
6. Škorpión
7. Krev mojí krve
8. Závrať
9. Konec iluzí
bonus: klip "Kdo z nás"

hodnocení: 75 %
Tomáš Holub

BUNDY TAD – Criminology
EP

2008 vlastní náklad

Krásný booklet, krásný klip, krásná kytaristka, krásný vyšperkovaný zvuk. Co víc si přát? Možná trochu více hudebních nápadů a invence. Přijde mi, jako by BUNDY TAD zamrzli někde před pár lety, i když je pravda, že český posluchač klasickému nu-metalu stále tleská, tak vlastně proč ne.

Pokud bychom měli opět srovnávat a namíchat hudební omáčku jménem BUNDY TAD, postup je následující. V kotlíku přidusíme první alba českých CRASHPOINT, přehnaně okořeníme Američany MUDVAYNE a je hotovo. Tak trochu mi u nahrávky chybí skladba s nosnou melodií nebo výrazným nápadem. Tohle všechno už jsme slyšeli nesčetněkrát a v mnoha případech i lépe. Velmi nešťastné je pak rozhodnutí mezi čtyři skladby umístit jednu cover verzi, která je navíc nejslabší čtvrtinou celé nahrávky.

sestava: Jiří – zpěv, L.y.die – kytary, Arny – kytary, Syky – Baskytara, Vojtěch – bicí
produkce: BUNDY TAD a Dejf
studio: Hostivař
styl: crossover/metal
země původu: Česká republika
odkaz: www.bundytad.cz, bandzone.cz/bundytad
tracklist:
1. Criminology
2. Chodoff 95
3. Fight
4. Zeman

hodnocení: 60 %
Martin Lošťák

HERRSCHAFT - Tesla

2008 Aural

Francouzské kapely dokáží skoro vždy do svého projevu vpašovat jistou vznešenost a eleganci (národní rys?), a to i v případě, že jejich muzika v globálu sleduje také poněkud temnější, až perverznější strunku. HERRSCHAFT velmi šikovně kombinují agresivní elektroniku s moderní elektro-metalem a prvky blacku. Vychází z toho cosi vzdáleně připomínajícího SAMAEL, THE KOVENANT nebo na druhé straně OOMPH!. Zdařilé a přinejmenším v orientační rovině hodné pozornosti.

sestava: MX – zpěv, Zoé – kytara, baskytara, MaX – bicí
čas: 53:51
země původu: Francie
styl: electro metal
odkaz: www.h-noise.com, myspace.com/hnoise
tracklist:
1. Valliant
2. Human Soul
3. The Grand Architects
4. Under Perfect Control
5. The Defenders
6. Tesla
7. Nemesis
8. I Am the One
9. Chaostructure
10. Apocalypse Child
11. Vortex

hodnocení: 70 %
Michal Husák

MENTALLY CORRUPTED - Homo Corrupted

2009 vlastní náklad

Perspektiva řadových thrash-deatherů MENTALLY CORRUPTED se, soudě podle alba "Homo Corrupted", jeví výhradně lokálně – grafikou na přebalu počínaje a skladatelskou nápaditostí konče. Jihomoraváci se svůj našláplý death-thrash s prvky hardcoru snaží oživit expresivními pasážemi zavánějícími SIX DEGREES OF SEPARATION, originální jsou však zhruba jako televizní kriminálka, která se pokouší budovat mysteriózní atmosféru tím, že se v ní na hrudník oběti napíše 666.

Hledat na albu dynamiku, napětí či mimořádné nápady je marné. MENTALLY CORRUPTED po většinu času působí, jako kdyby právě objevili riffy a skutečnost, že se za podpory elementárních bicích dají skládat za sebe. A přestože se v deathu (na rozdíl od jiných žánrů) hledí na odchylky s nelibostí, MENTALLY CORRUPTED by občasnou potroublost elementárního riffování mohli nahrazovat právě větší osobitostí. O mimořádných žánrových deskách se říká, že jsou učebnicemi dané odnože. Kdyby se někdo učil podle MENTALLY CORRUPTED, degenerace stylu by na sebe nedala dlouho čekat.

sestava: Raudis – zpěv, Zbyňa – kytara, Miki – baskytara, Oto – kytara, David – bicí
produkce: Stanislav Valášek
studio: Šopa
čas: 26:47
styl: death/thrash
země původu: Česká republika
odkaz: www.mentallycorrupted.com, bandzone.cz/mentallycorrupted
tracklist:
1. Homo Corruptus
2. The Satan's Children
3. Row to Death
4. Bureaucratic Lie
5. Look of Strike
6. How It Pain
7. Conscience And Blood
8. Tears Like Stabs

hodnocení: 30 %
Viktor Palák

MNICH – Nine Shapes of Death

2007 vlastní náklad

U tohoto hudebního počinu by stačilo napsat: CD "Nine Shapes of Death" nesmí žádnému fanouškovi pravověrného death metalu chybět! Kytarista a zpěvák Kamil Hlavinka totiž oplývá nejen podobným hlasem, ale i velmi blízkým cítěním hudby, jako zakladatel a nesmrtelná ikona tohoto žánru – Chuck Schuldiner. Zdatně mu sekunduje druhý kytarista Petr i baskytarista Jirka, který přidává nejednu povedenou basovou vyhrávku. Nejmladší člen kapely, bubeník Mirek, je sice technicky o malý krůček pozadu za svými spoluhráči (respektive byl v době nahrávání alba), přesto je výkon kapely i bubeníka velkým příslibem do budoucna.

Faktem je, že v několika málo okamžicích to kapele trošku zaskřípe, celkový dojem z předvedené hudby je však velmi dobrý. O to víc mrzí, že kapela má nyní časově neohraničenou pauzu kvůli nedostatku času. Pochválit lze i povedený a stylový booklet, rovněž tak i závěrečnou skladbu – cover verzi "Crystal Mountain" – nemusím ani psát, od jaké kapely, že?

sestava: Kamil – kytara a zpěv, Petr – kytara, Jirka – baskytara, Mirek - bicí
produkce: MNICH
studio: Shaark a JMK Studio Olomouc
čas: 47:34
země původu: Česká republika
styl: death
odkaz: www.mnich.org, http://bandzone.cz/mnich
tracklist:
1. The Chilly Touch of Death
2. Death
3. Puppets
4. Euthanasia
5. Total Apocalypse
6. Suicide
7. Inward Fury
8. The End... (instrumental)
9. Crystal Mountain (DEATH cover)

hodnocení: 75 %
Tomáš Holub

Diskuze

Cekem příspěvků: 12

Cyberolas16.07.09 | 10:37:30
Vojtěch16.07.09 | 13:08:11
Vojtěch14.07.09 | 23:13:54
Martin Lošťá...15.07.09 | 07:25:28
Vojtěch15.07.09 | 08:31:33
Martin Lošťá...15.07.09 | 18:26:50
Vojtěch15.07.09 | 19:16:42
Martin Lošťá...15.07.09 | 21:45:45
Vojtěch15.07.09 | 23:47:34
Martin Lošťá...16.07.09 | 07:32:26
Vojtěch16.07.09 | 08:57:45
Allegor15.07.09 | 02:48:44

Nezávislý | 14.07.09

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube