Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Mikrorecenze

EXORCIZPHOBIA - Disease Inside, OVERHYPE - Hardly Manageable Drug, PERGAMEN - Nechutné divadlo poetického komba Pergamen, SIC.ENGINE - Death's Head Mosh, SUPREME CONCEPTION - Liturgy Of Spiritual Disturbance

EXORCIZPHOBIA - Disease Inside, OVERHYPE - Hardly Manageable Drug, PERGAMEN - Nechutné divadlo poetického komba Pergamen, SIC.ENGINE - Death's Head Mosh, SUPREME CONCEPTION - Liturgy Of Spiritual Disturbance

Že délka dosavadní kariéry nemusí být přímo úměrná výši hodnocení dokazuje další kolekce pěti mikrorecenzí od tří našich redaktorů.

EXORCIZPHOBIA - Disease Inside

2009 vlastní náklad

Tři roky po svém založení (nepočítaje rok existence, kdy kapela fungovala jako tříčlenná pod názvem DEATHMARCH) vydává trutnovský spolek EP o pěti skladbách. Název "Disease Inside" věrně odpovídá hlavnímu stylu, kterým se EXORCIZPHOBIA ubírá – poctivý thrash.

V duchu svých velkých vzorů (AC/DC i METALLICA) chtějí do posluchačů nasolit co možná nejvíc ze své nabídky s důrazem na intenzivní bicí, tolik vlastní thrashové vlně. Možná však někdy až zbytečně dlouho trvá, než nastane změna, ať už v čemkoliv. Kapela ukazuje v některých písních ("Nuclear War", "Disease Inside"), že přítomnost hezky vyhraných metalových sól je zcela na místě a ta potom obohacují některé sterilní fáze. V prvně jmenovaném songu dokonce narazíme na zklidnění bicích a kytar, což lze nanejvýš kvitovat. Ve hře bohužel zvukově nevyniká baskytara, takže projev je místy až příliš "čistě kytarový". Zpěvák v pohodě zvládá obvyklé thrashové polohy hlasu a dobře zní v citlivě vytvořeném zvuku. EXORCIZPHOBIA se na pódiích nepotkala s vyhlášenou českou thrashovou špičkou náhodou a budou-li pokračovat v nastoleném tempu, mohou se jednoho dne tou špičkou stát oni.

sestava: Tomáš Skořepa – kytara, zpěv, Josef Valkoun – kytara, Jan Erben – baskytara, Jakub Václav – bicí, host: Zed – (zpěv)
produkce: EXORCIZPHOBIA
čas: 19:15
země původu: Česká republika
styl: thrash
odkaz: bandzone.cz/exorcizphobia
tracklist:
1. Premature Burial
2. Nuclear War
3. Violence
4. Disease Inside
5. Voice of the War

hodnocení: 70 %
Michal Petrgál

OVERHYPE - Hardly Manageable Drug

2009 vlastní náklad

Fred Durst se přestěhoval do Brna. I tak jednoduše by se dala shrnout první nahrávka mladíků OVERHYPE, což by ovšem bylo velmi nefér. A to i přesto, že inspirace LIMP BIZKIT je neoddiskutovatelná a samotná kapela ji nijak nepopírá. Stejně tak je ovšem neoddiskutovatelná na české poměry nebývalá hudební kvalita.

V záplavě hloupých pokusů o "americký nu-metal po česku", který jeden jako druhý končí "rapováním" do pivního big beatu, působí OVERHYPE velmi osvěžujícím dojmem. Trochu zamrzí zvuk nahrávky, který není vyloženě špatný, ale kapele by jistě slušel trošku mohutnější "ksicht". Na první poslech je jasné, že hlavní devizou uskupení je jeho vokalista, který zvládá stejně rap jako melodické polohy. Po pravdě v této odnoži tvrdé hudby s něčím novým asi jen tak někdo už nepřijde a právě výkon zpěváka řadí kapelu nad šedý průměr. Pokud se OVERHYPE do budoucna podaří oprostit od přílišné inspirace americkými kapelami a vybudují si svůj vlastní "podpis", mají se brněnští nu-metaloví fanoušci rozhodně na co těšit.

sestava: Sestava: Lukáš "Calwi" Lasnovský – zpěv, Marek: "Cibul" Cibulka – kytara, Pavel Lasnovský – baskytara, Martin "Marťas" Ekl – bicí, samply
produkce: Shaark
studio: OVERHYPE
čas: 22:42
země původu: Česká republika
styl: nu-metal
odkaz: www.overhype.cz
tracklist:
1. Intro
2. Enemy
3. Hardly Managable Drug
4. Mental Defective
5. The Recipe
6. Opportunity

hodnocení: 60 %
Martin Lošťák

PERGAMEN - Nechutné divadlo poetického komba Pergamen

2008 Leviathan Music

"Poetické kombo" PERGAMEN setrvává ve své pozici jednoduchého tělesa, které kompozičně nenadchne, podpořeno ostrým zvukem však dokáže obalit své hutné riffy osobitě temným nádechem. Spíše neortodoxní blackové výrazivo se zde snoubí s výrazně konzervativním nádechem a určitou monotónností, ale zároveň také výraznou rytmičností či dokonce melodickými problesky.

Možná je to "nechutné divadlo", možná poetická temnota, možná něco jiného, ale každopádně sytý pokrm pro metalové staromilce a naopak nic pro progresivisty. Přes omezené možnosti tohoto pojetí lze ocenit suverénní interpretaci, jež brání pocitům trapnosti, nemluvě o velmi zdařilém a škoda že poměrně krátkém bonusu, kterým je podmanivý "Šanson o lásce".

sestava: Beny – zpěv, Lucas – kytara, Sziki – kytara, Azmodan – baskytara, Foly - bicí
produkce: PERGAMEN
studio: Electrocute
čas: 34:03
země původu: Česká republika
styl: black
odkaz: www.pergamen.org
tracklist:
1. Intro
2. Vyhnanec novověku
3. Nenávist
4. V pavučinách snů utopených
5. Představení noci
6. Za oponou
7. Klon
8. Jen trochu stínu na můj hrob
9. Nechutné divadlo poetického komba Pergamen
10. Outro
11. Šanson o lásce (Hell-děvka svůdná) (bonus)

hodnocení: 50 %
Ladislav Oliva

SIC.ENGINE - Death's Head Mosh

2009 vlastní náklad

Demosnímek kapely SIC.ENGINE nabízí sice značně nedotažený, přesto vcelku příjemně se poslouchající tvrdý rock. Nechybí zde poměrně zřetelné melodie, které podporuje také klasický kontrast čisté i drsné hlasové polohy. Velmi zjevná je dále schopnost přemýšlivé kompoziční výstavby, jež zdárně pomáhá dojmu emociální gradace, jak možná nejlépe dokazuje skladba "Now I Know". Rezervy jsou však pořád hodně citelné.

čas: 18:50
země původu: Česká republika
styl: emo core
odkaz: bandzone.cz/sicengine
tracklist:
1. My Beautiful Secret
2. How I Know
3. Holding Me With Your Wings
4. First Morning Nausea

hodnocení: 40 %
Ladislav Oliva

SUPREME CONCEPTION - Liturgy Of Spiritual Disturbance

2009 Grodhaisn Productions

Zřejmě nové seskupení SUPREME CONCEPTION uchystalo nadupané minialbum, které je ve všech směrech intenzivní a zdrcující explozí smrtící brutality. Nic originálního, přesto poměrně přesvědčivý a technicky strhující nářez, jenž navzdory jisté monotónnosti nijak nenudí. Přispěním programovaných bicí se podařilo zplodit působivou smršť, která plní vysoké nároky, leč její skutečné kvality prokáže až celé album.

sestava: Franta "Frank" Šerák - kytara, Michal "Sepp" Kusák - zpěv, Jirka "Jurgen" Zajíc - programování
produkce: SUPREME CONCEPTION
čas: 14:53
země původu: Česká republika
styl: death
odkaz: myspace.com/supremeconception, bandzone.cz/supremeconception
tracklist:
1. Anointing The Dignity
2. Atonement Of The Weak
3. Shaping The Epitomized
4. Upon The Throne Of Acrimony

hodnocení: 60 %
Ladislav Oliva

Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube