Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Mikrorecenze

BLASPHEMER - Blasphemer, DOGMA INC. - Before and After, TEAR IT DOWN - Blood to Glory, TEN STICKS - H.U.S.A., ZAPOMENUTÁ MINULOST - Líně zážehové melodie

BLASPHEMER - Blasphemer, DOGMA INC. - Before and After, TEAR IT DOWN - Blood to Glory, TEN STICKS - H.U.S.A., ZAPOMENUTÁ MINULOST - Líně zážehové melodie

Čtyřikrát český a jednou slovenský underground očima Martina Lošťáka a Ladislava Olivy a ani jedno (nad)průměrné hodnocení.

BLASPHEMER - Blasphemer

2009 vlastní náklad

Seskupení BLASPHEMER vypustilo maloformátové minialbum, jež ale není žádnou na odiv vystavitelnou vizitkou. Těžko říct, má-li to být black či jsou-li tito pánové ochotni připustit třeba i deathové vlivy, díky značné zvukové zahuhlanosti to nějak moc není poznat. Nahrávka sice docela ujde po vokální stránce, programované bicí nijak zvlášť nevadí a také tolik potřebné energie je tu dostatek, jenže zajímavých hudebních nápadů ani tolik, co by se za nehet vešlo. Všechno zní tak strašně tuctově, obyčejně, odhadnutelně či nevzrušivě, že se tím netřeba více zabývat.

sestava: J.C. – zpěv, programování, Jose – kytara, Tom – kytara, programování
studio: Fire Station, Petrovice
čas: 16:25
země původu: Česká republika
styl: black/death
odkaz: http://bandzone.cz/blasphemer
tracklist:
1. Strenght in Your Hands
2. Organist
3. Religion of Faith
4. My Faith

hodnocení: 30 %
Ladislav Oliva

DOGMA INC. - Before and After

2007 STF Records

Tím, co mě na této nahrávce na první pohled nejvíce zaujalo, byl fakt, že i přes slovenský původ muzikantů album vychází pod hlavičkou německého labelu STF Records. Trochu škoda je, že album vydané zahraničním profi (?) labelem přišlo pouze na vypáleném CD-R. Ale budiž, přece jenom hudba je to, na čem zde záleží. Muzikanti se na svém Bandzone sami řadí do škatulky s názvem metalcore. Je opravdu škoda, že tento pojem postihla stejná nemoc jako hardcore v letech minulých. Díky popularitě a neotřelému zvuku tohoto jména se jím dnes zaštitují muzikanti, kteří v naprosté většině nemají ani tušení, jak takový metalcore zní. Nějak podobně je tomu i v tomto případě.

Album zní spíše jako vzpomínka na staré dobré thrashující legendy jako SEPULTURA. Toto přirovnání jistě sluší i stylu zpěvového přednesu a textové výbavě alba. Nasranému chrapláku sice není příliš rozumět, ale sem tam zachytíte klasická slova jako fuck, nightmare či politics. Celkový vzpomínkový dojem pak podtrhuje špinavý zvuk a kytarová sóla, která svou jednoduchostí ovšem působí opravdu nemístně. DOGMA INC. nás zvou zpět do minulosti, kterou již opustili i největší hvězdy té doby. Nevím jak vy, ale já tam již jednou byl a proto jejich pozvání s poděkováním odmítám.

sestava: Kuna – zpěv, baskytara, Peter – kytara, Wanzi – kytara, Eric – bicí
studio: Shaark
čas: 28:41
země původu: Slovenská republika
styl: thrash metal
odkaz: www.dogma-inc.szm.com, http://bandzone.cz/dogmainc
tracklist:
1. The Business
2. The Leader
3. A Feeling of Non Gravity
4. Desired Something
5. The Model of the Scurface
6. Interesting
7. The End
8. The Empty Abyss
9. Our Chaos. My History
10. Victim of the Conspiracy

hodnocení: 40 %
Martin Lošťák

TEAR IT DOWN - Blood to Glory

2009 vlastní náklad

Dosud zcela neznámé seskupení TEAR IT DOWN se statečně pere s nástrahami melodického death metalu, kterýžto právě nějak není v oblibě a proto lze pochválit, že je někdo ochoten se pustit do něčeho tak mimotrendového. Celou nahrávkou cloumá zvuková, vokální i hráčská průměrnost a to, co zpočátku zní někdy i zajímavě, začíná být po čase trochu únavné. Občasný akustický či jiný problesk proto přichází vhod, stejně jako zajímavé výjezdy sólové kytary, někde překvapí i využití melodického zpěvu.

Mrzet ale může spíše menší tempová rozmanitost. Většina songů jede nerušeně ve středním až rychlejším tempu a pocit skutečného nářezu se tudíž většinou nedostavuje. Výjimkou je skladba "Disease of Fear", jež má bezmála jako jediná docela grády a tendenci řítit se kupředu, zatímco finální "The Cross" je naopak volnějším vykročením z určitého stereotypu. Pánové při tvorbě zjevně přemýšlejí, ovšem provedení je zatím polovičaté a ne tak zcela přesvědčivé. Lepší studio s nějakým producentem by však příště mohlo přinést zajímavější výsledek. Na demo je to snesitelné, leč na potenciální album prozatím málo. Za vyloženě odbytý ale nutno považovat hodně nevzhledný obal.

sestava: Martin "Belzi" Matouch – zpěv, Jiří Císek – kytara, Adam Slavík – kytara, Vojta Pikart – baskytara, Michal "Mick" Vaněk – bicí
studio: B&B Audio, Jámy
čas: 39:52
země původu: Česká republika
styl: melodic death
odkaz: http://bandzone.cz/tearitdown
tracklist:
1. Gate to Darkness
2. Gardens of Sorrow
3. Sold My Soul
4. Blood to Glory
5. Die by My Hand
6. Lords of Chaos
7. Disease of Fear
8. Ruler of Death
9. The Fall of the Crippled God
10. The Cross

hodnocení: 40 %
Ladislav Oliva

TEN STICKS - H.U.S.A.

2009 vlastní náklad

Na české poměry povedený booklet, hezky designově vyřešený lisovaný disk a skvělý zvuk. Je vidět, že partička TEN STICKS si dala s vydáním svého alba opravdu hodně práce a nepodcenili žádný detail. O to víc mě mrzí, že musím napsat následující. Hudební stránka bohužel velmi pokulhává za provedením nosiče. Pohybujeme se zde na pomezí typicky českého bigbeat nu-metalu, jehož zástupce najdete v každém maloměstě.

Kytarové linky až příliš smrdí nenápaditostí a nekonečným opakováním postupů. Samply připomínají spíše osmibitovou sci-fi střílečku než hudební doprovod. Zpěvákovi by nebylo příliš co vytknout, bohužel jeho věčné rýmování celý projev doslova zabíjí (v písní "Živej terč" věty končí na slabiku "ej" tolikrát, že se vám o ní budou zdát noční můry). Stejně tak zamrzí i pokus o rap, který končí u pouhého odříkávání/hulákání slov. Je třeba podotknout, že alespoň v melodických pasážích kapela poměrně funguje, jelikož jejich schopnost vyprodukovat melodii, která se vám zakousne do hlavy, je poměrně nadstandardní.

sestava: Hřebík – zpěv, Jan E. Putina – kytary, zpěv, samply, Klement Růžička – baskytara, Milan Sýkora – bicí, perkuse
studio: Indies Brno
čas: 42:07
země původu: Česká republika
styl: rock-crossover
odkaz: www.tensticks.cz/, http://bandzone.cz/tensticks
tracklist:
1. Terče
2. Utíkej
3. Kdo
4. H.U.S.A.
5. Zaslepení
6. V hlavě
7. Sníh
8. Geroy
9. Benga
10. Blízko nebe
11. To se mi stává
12. Hey – remix

hodnocení: 40 %
Martin Lošťák

ZAPOMENUTÁ MINULOST - Líně zážehové melodie

2009 vlastní náklad

Opravdu dlouho jsem přemýšlel nad tím, jak k nahrávce s názvem "Líně zážehové melodie" přistupovat. Produkt, který je nám zde předkládán, do posledního tónu koresponduje s názvem kapely – ZAPOMENUTÁ MINULOST. Od začátku do konce dema se nemůžu zbavit pocitu, že zde mám tu čest s partou "tatíků", co se nějakou náhodou sešli ve Velké Bíteši a po víkendech společně drhnou po garážích předpotopní "metal" a vzpomínají na doby dávno minulé.

To by ovšem bylo naprosto v pořádku a jejich snažení bych tak mohl s určitou dávkou respektu a přivřenými sluchovody i ocenit. Bohužel (alespoň dle profilů členů kapely na Bandzone) minimálně polovinu kapely tvoří mladící lehce přes dvacet let. Od mladých hudebníků, kteří své hudební ambice myslí alespoň trochu vážně, očekávám opravdu mnohem víc. O zcela tristním huhlavém zpěvu pak snad raději ani nemluvě.

sestava: Ondřej Špaček – zpěv, Michal Blaha – baskytara, Mirek Tomšík – kytara, Martin Blaha – bicí
studio: Ch Records
čas: 20:42
země původu: Česká republika
styl: metal
odkaz: www.zapomenutaminulost.com, http://bandzone.cz/zapomenutaminulost
tracklist:
1. Čistá cesta
2. Vlající vlasy přítele Chárona
3. Posera
4. Seš svázanej
5. Vizionář
6. Call the End

hodnocení: 30 %
Martin Lošťák

Diskuze

Cekem příspěvků: 62

všem recenzentům!....T.S.09.12.09 | 18:38:21
Metal ForeverT.S.06.12.09 | 19:28:59
Metal ForeverLadislav Oliva15.12.09 | 18:38:50
J.C.22.10.09 | 15:57:36
Zdravím metloše Kiwara21.10.09 | 19:40:08
Allegor19.10.09 | 08:07:50
Štěpán Šime...19.10.09 | 08:13:01
Allegor19.10.09 | 12:02:55
Štěpán Šime...19.10.09 | 12:30:24
Allegor19.10.09 | 12:58:11
Štěpán Šime...19.10.09 | 13:38:47
Allegor19.10.09 | 13:42:22
Štěpán Šime...19.10.09 | 13:54:58
T.S.06.12.09 | 19:11:09
Allegor20.10.09 | 08:05:36
Štěpán Šime...20.10.09 | 09:50:54
DW20.10.09 | 22:54:11
DW20.10.09 | 22:55:07
Štěpán Šime...21.10.09 | 08:07:46
DW21.10.09 | 12:13:41
Štěpán Šime...21.10.09 | 15:12:00
Allegor23.10.09 | 00:01:25
Lojzik23.10.09 | 11:45:06
Allegor23.10.09 | 19:03:48
Gorth23.10.09 | 20:13:51
Allegor25.10.09 | 22:25:57
DW25.10.09 | 22:39:05
Allegor26.10.09 | 01:56:41
DW26.10.09 | 15:40:18
Allegor26.10.09 | 21:19:22
Gorth26.10.09 | 22:32:09
Allegor27.10.09 | 00:05:06
Lojzik27.10.09 | 08:55:12
Viktor Palák27.10.09 | 09:00:40
Lojzik27.10.09 | 09:06:15
Viktor Palák27.10.09 | 09:22:43
Gorth23.10.09 | 20:17:57
Merrick23.10.09 | 19:12:40
Merrick22.10.09 | 20:49:39
Allegor21.10.09 | 00:58:54
Venca Votruba20.10.09 | 11:51:25
Štěpán Šime...20.10.09 | 12:10:36
Venca Votruba20.10.09 | 14:20:32
Jan Škop20.10.09 | 17:32:02
Coornelus20.10.09 | 10:01:09
Štěpán Šime...20.10.09 | 10:14:34
flooder27.10.09 | 12:59:33
Štěpán Šime...27.10.09 | 15:29:02
Lojzik28.10.09 | 11:17:12
Allegor28.10.09 | 16:05:49
Lojzik28.10.09 | 19:22:35
Allegor28.10.09 | 19:31:12
Allegor27.10.09 | 18:28:57
Coornelus20.10.09 | 11:05:47
Štěpán Šime...20.10.09 | 11:15:39
Allegor20.10.09 | 11:36:01
Coornelus20.10.09 | 11:30:45
Coornelus20.10.09 | 11:32:09
Štěpán Šime...20.10.09 | 11:26:05
Štěpán Šime...20.10.09 | 10:22:35
Allegor20.10.09 | 10:26:36
Viktor Palák20.10.09 | 10:29:26

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube