Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Mikrorecenze

SACRIFICE - The Ones I Condemn, IN COLD BLOOD - Suicide King, PERVERSOR - Demon Metal

SACRIFICE - The Ones I Condemn, IN COLD BLOOD - Suicide King, PERVERSOR - Demon Metal

Letem světem s průměrem. Jedna kanadská kopírka zavedených death/thrashových kapel, jedna reedice prachem zaváté americké kapely a na závěr i sebestředný neandrtálský metal s nevalnou atmosférou z Chile.

SACRIFICE - The Ones I Condemn

2010 Cyclone Empire

Hlavní devízou alba "The Ones I Condemn" je uvolněnost a nadhled, se kterým Kanaďané podávají těžce provařený mix old-school thrashe a deathu. To je však bohužel málo. Jako hlavní zdroj inspirace totiž posloužily letité postupy, se kterými se ve své době proslavili METALLICA, SLAYER či OBITUARY. V případě prvních dvou jmenovaných se jedná o nekompromisnost a kompozice jednotlivých skladeb, charakteristickými hlavně pro jejich první desky. Druzí jmenovaní pak vyvstanou na mysli, ihned co se do mikrofonu opře pěvec Rob Urbinati, který jakoby páně Tardymu z hrdla vypadl.

Velmi příjemně se poslouchající deska zjevně nemá velké ambice zaujmout širší posluchačskou obec, zvlášť na tak provařeném žánrovém poli. To si však chlapci ze SACRIFICE dobře uvědomují, a tak možná i díky jejich nadhledu tuto desku ponecháte v přehrávači o něco déle než je nutné. Některé skladby mají totiž přes svou předvídatelnost neuvěřitelnou sílu.

sestava: Rob Urbinati – zpěv, kytara, Joe Rico – kytara, Scott Watts – baskytara, zpěv, Gus Pynn – bicí
produkce: Dariusz Szcepaniak
studio: Rouge Valley
čas: 40:46
země původu: Kanada
styl: thrash
odkaz: www.myspace.com/sacrificecanada
tracklist:
1. We Will Prevail
2. The Ones I Condemn
3. Give Me Justice
4. The Great Wall
5. Tetragrammaton
6. Atrocity
7. Hiroshima
8. The Devil's Martyr
9. Ultimate Power Corrupts
10. Desolation Alive

hodnocení: 55 %
Jan Novák

IN COLD BLOOD - Suicide King

2009 Demons Run Amok Entertainment/Panther

Někdy se hnutí osudu zaklikatí a na povrch zdánlivě bez souvislostí vyplave dávno zasutá drobnost, která ale při patřičné konstelaci dokáže zaujmout. Zhruba tak by se taky dala ve zkratce uvést tato poněkud obskurní reedice. Temně hardcoroví IN COLD BLOOD vznikli v polovině 90. let v americkém Clevelandu z "paralelního víření" kolem výrazně proslulejších INTEGRITY, přičemž tažnou silou kapely bylo bratrské duo Aaron (kytara) a Leon (baskytara) Melnickovi. Natočit stihli jednu oficiální desku "Hell on Earth" (1998) a pár dalších materiálů, které se nedávno souhrnně objevily na tomto vzpomínkovém kotouči.

Páteří informačně mizerného (obal psaný černě na černém), ale zvukově překvapivě obstojného CD je sedm skladeb z titulního dema "Suicide King", následují čtyři tracky z bezejmenného sedmipalce a pětice koncertních kusů zachycených roku 1995 v Lipsku. Deska se svou syrovostí přímo zažírá pod nehty a jako dokument je životnou připomínkou vzmáhajícího se slayerovsky štěkavého křížence HC/punku a metalu, který svou sílící energií ve druhé půli 90. let vlastně bezprostředně předznamenal pozdější masivní vlnu metalcoru.

Při poslechu se mimoděk postupně rýsují kontury jmen tehdejších kolegů ze soupisky Victory Records jako EARTH CRISIS, BLOOD FOR BLOOD, ALL OUT WAR, STRIFE, WARZONE či GRADE. Díky své autenticitě zajímavá, i když viděno s odstupem nijak zásadní vzpomínka.

sestava: Jason Popson – zpěv, Aaron Melnick – kytara, Blaze - kytara, Leon Melnick – baskytara, Rich – bicí
čas: 23:52
země původu: USA
styl: hardcore/metal
odkaz: www.myspace.com/incoldblood216
tracklist:
1. Suicide King
2. Fuck Your Opinion
3. Machine
4. Straight Flush
5. Dogma
6. Ease the Pain
7. Empty
8. Bleak Existence
9. Dead to This World
10. Pain
11. Time to Die
12. Violent Actions (live)
13. Bare No Shame (live)
14. Scars of Life (live)
15. One False Move (live)
16. Retaliate (live)

hodnocení: 55 %
Michal Husák

PERVERSOR - Demon Metal

2009 Hells Headbangers Records

PERVERSOR by rádi zněli jako ozvěny pekelné, ale blíže mají ke špatné kapele, kterou někdo v roce 1987 zavřel pod víko kanálu a ona se odtamtud ozývá dodnes. Chilané hrají jakési "zahuhlané zlo" se silným retro odérem, jímž se snaží vymezovat vůči jinému aktuálnímu retru – thrashové vlně reprezentované kapelami jako MUNICIPAL WASTE. Ale to je máme brát více vážně jen proto, že nemají internetové stránky a smysl pro humor?

Samotná elementárnost rychlých a špinavých skladeb by nevadila, ale když ono je těžké za ní hledat cokoliv více, o atmosféře nemluvě. PERVERSOR do toho šijí hlava nehlava, špinavost je pro ně největší ctností, "chorobnost" pak slovem, jaké chtějí vidět v každé recenzi na své počínání.

Pokud lze kapele něco vcelku bez přemáhání přiznat, je to jednak vůle záměrně se vzdalovat posluchači (což je o dvě třídy lepší než nutkání jít mu na ruku) a taky celková neurvalost alba. PERVERSOR se nás snaží ubít argumenty a jejich pět "důkazů úporným tvrzením" může vést k částečnému podlehnutí jejich zvuku a tomu, jak posouvají možnosti pohodlného poslechu. Ocenit ho je nicméně nemožné, zvlášť pokud zní "Demon Metal" jako nepříliš evokativní hluková improvizace, do níž někdo deklamuje "Lucifer, Lucifer".

sestava: Torrid – zpěv, Abominable – kytara, Morbest – baskytara, Knernet – bicí
čas: 17:38
země původu: Chile
styl: old-school black/thrash
tracklist:
1. Detonate
2. Victory of the Legion of the Damned
3. Enthrone the God of Blasphemy
4. March of the Temple of Doom
5. Command

hodnocení: 30 %
Viktor Palák

Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube