Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

IN FLAMES - Reroute to Remain

IN FLAMES - Reroute to Remain

2002 Nuclear Blast

IN FLAMES na albu "Whoracle" dotáhli svůj styl k dokonalosti a další desky byly jen konzervativními nástupci. Konečně posunu ve vývoji jsme se dočkali až nyní, kdy v ruce držíme opravdu vydařený kotouč "Reroute to Remain". Největší devizou alba je pestrost a složitejší aranže skladeb. IN FLAMES nejenže nezradili své dosavadní fanoušky, ale určitě si získají nové. Až to může znít jakkoli neuvěřitelně, místy znějí pionýři göteborgského metalu jako dnešní nu-metalové spolky. Hlavně co se týče střídání hrubšího a čistého vokálu (Anders Fridén na sobě skutečně zapracoval) nebo kontrasty kovově znějících pasáží s těmi popově laděnými.

Změna a posun vpřed, tak bych charakterizoval "Reroute to Remain". A pokud jste mým příspěvkem na vážkách, doporučuji si pustit dvojku "System". Nevim jak vás, ale mě posadila na prdel...

hodnocení: 90 %
Stephen

Netrpělivě očekávané album švédských IN FLAMES je tu! Nerad to prozrazuji předem, ale je to pecka - až mě to překvapilo. Kapela si uvědomila, že z přešlapování na místě úspěch nevytluče a rozhodla se angažovat zkušeného producenta Daniela Bergstranda, který by jim pomohl se pohnout. Nutno říci, že se akce podařila: k osvědčené skladatelské dvojici Gelotte/Strömblad přibyl zpěvák a řvoun Fridén a to vše dohromady zřejmě způsobilo, že IN FLAMES neuvěřitelným způsobem rozšířili svoji hudbu do dimenzí netušených. Ortodox tvrďáci sice můžou namítnout, že je tam nějak víc kláves a čistých vokálů, ale to je blbost. Je jich tam přesně tolik, kolik jich tam být mělo - pořád je to metal (ne že by mi na tom záleželo).

První a zároveň titulní skladba "Reroute to Remain" začíná jako klasický IN FLAMES - a to je dobře. Na celém albu se jim i přes obrovské množství nových prvků podařilo být stále poznatelnými a svými, klasická kytara, bicí i Andersův uřvaný zpěv, k tomu zřejmě přispěla skutečnost, že nahrávali v osvědčeném studiu Fredman (jak jinak). První překvapení je hned v refrénu: čisté vokály kombinované s klasickými zní opravdu skvěle - první hit je na světě! Ovšem je ihned následován druhým - "System" (dle mého nejlepší skladba). Neuvěřitelně chytlavý refrén, píseň pulzuje energií a nutí zvednout se ze židle a lítat sem a tam - nemám slov. Takhle by šlo pokračovat až do konce tohoto skvostu… Co skladba to potencionální hit. Takže jen v rychlosti: pátá "Cloud Connected" vyšla jako první singl a myslím, že jde o dobrou volbu - tím nechci říci, že by to byla nějaká sladká balada to rozhodně ne! Šestka "Transparent" má na začátku bicí jako nějaká grindová sypačka, v refrénu se ovšem překvapivě (a skvěle) "zvrhne". Sedmička "Dawn of a New Day" je úžasná akustická kliďárna. Největší překvápko číhá ve třinácté - "Metaphor": akustika, akustika a - co to neslyším! Jo! Jsou to housle - to je skoro country!

Další velké plus je obálka - vynikající práce Niklase Sundina (www.cabinfevermedia.com). Tomuhle albu nedám 100% jen proto, že -jak se říká- nic není dokonalé…ale skoro…

Mates

sestava: Anders Fridén - zpěv, Björn Gelotte - kytara, Jesper Strömblad - kytara, Peter Iwers - baskytara, Daniel Swensson - bicí
produkce: Daniel Bergstrand
studio: Fredman
čas: 51:39
země původu: Švédsko
styl: melodic death
odkaz: www.inflames.com
tracklist:
1. Reroute To Remain
2. System
3. Drifter
4. Trigger
5. Cloud Connected
6. Transparent
7. Dawn Of A New Day
8. Egonomic
9. Minus
10. Dismiss The Cynics
11. Free Fall
12. Dark Signs
13. Metaphor
14. Black & White

Hodnocení

autor:

95 %

čtenáři:

78 %

hodnotilo: 15


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nezávislý | 14.09.02

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 11322x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 10618x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 10402x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 10280x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 10069x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 9330x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 9196x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 9002x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 8768x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 8239x

Více

Nejnovější diskuze

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube