Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

OPETH - Deliverance

OPETH - Deliverance

2002 Music for Nations

Nové album těchto Švédů je vždy očekáváno s velkým napětím (alespoň u mě). Vzhledem k tomu, že mě jejich předchozí album ("Blackwater Park") fakt vzalo, čekal jsem na něj jak na smilování (ne Boží). Tudíž jsem ho zakoupil hned jakmile došly první kousky do Brna. Do pracek se mi dostala rovnou limitovaná edice - digipack s jednou skladbou navíc.

První dojmy při pohledu na obal - výborná práce (Travis Smith, Ken Seaney), narozdíl od "Blackwater Park", kde byl obal laděný do bíla, zde má přednost černá a odstíny šedé.

Podle OPETH má tohle album být tvrdší a asi za dva měsíce máme očekávat druhou nálož - totiž album více či méně akustické (už se na něj klepu). Nutno říci, že album snad o něco tvrdší je - zvláště když jsem si ho pustil poprvé a uslyšel ten klepec kterým začíná první skladba... Ale ne zase o moc, v podstatě se dá říci, že později se ještě v první skladbě vše vrací do vytýčených kolejí. Vyjímkou na albu je 10-ti minutová třetí skladba "A Fair Judgement" kde se deathový vokál neozve ani jednou - jedná se spíše o akustickou skladbu (ovšem vynikající) a následující instrumentálka (jen asi 2 minuty).

Album má téměř 62 minut (v limitované verzi) a nachází se na něm 6 písní. Mimochodem limitovaná edice vážně stojí za sehnání, je na ní jedna třináctiminutová skladba navíc - a je výborná!

Pro ty, co OPETH již znají, nebude tohle album žádným překvapením, pro ty co je neznají: OPETH hrají zvláštní mix death/doom metalu a art rocku - ač to zní možná zvláštně.

Teď ke změnám oproti deskám předchozím: okamžitě pozorovatelná změna je ještě větší brutalita Mikaelova zpěvu - nevím jak to dělá, ale tak brutální hlas se hned tak nenajde. Zvuk zůstal více méně stejný - studio Fredman - osvědčená Švédská kvalita.

Rýpal by mohl namítnout, že nevidí žádný větší vývoj, ale čert ho vem! To co OPETH dělají, dělají výborně!

sestava: Mikael Akerfeldt - zpěv, kytary, Peter Lindgren - kytary, Martin Mendez - baskytara, Martin Lopez - bicí a perkuse
produkce: Fredrik Nordström
studio: Nacksving/Maestro Music
čas: 61:50 (limitovaná edice)
země původu: Švédsko
styl: melodic death / art 
odkaz: www.opeth.com
tracklist:
1. Wreath
2. Deliverance
3. A Fair Judgement
4. For Absent Friends (instrumental)
5. Masters Apprentices
6. By The Pain I See In Others

Hodnocení

autor:

100 %

čtenáři:

92 %

hodnotilo: 35


Diskuze

Cekem příspěvků: 5

Talas29.11.08 | 13:46:16
recenze Still LifeTalas29.11.08 | 10:54:55
recenze Still LifeŠtěpán Šime...29.11.08 | 11:37:18
Gery31.10.08 | 16:40:43
Malá opravaMike02.11.05 | 15:41:15

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube