Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

ASGARD - Kletba krále Stacha

ASGARD - Kletba krále Stacha

2003 Lava Productions

Konečně! Po dlouhém čekání a slibování (co Míro?) jsme se všichni dočkali! Na světě je nové album Brněnských ASGARD… A co že nám chlapci připravili? Pro ty, co ASGARD nikdy neslyšeli, nejlépe to vystihne zřejmě ověřená "škatulka" old school black metal s českými texty…i když na novince je slyšet i trocha toho thrash metalu…

Album začíná krátkým klasickým intrem, poté se ozve vybrnkávačka (která je mimochodem zatraceně podobná písničce "Bezmocné Nebe" z předchozího dema…) a náhlá smršť ďábelského smíchu. A pak už se jde na věc…hned první skladba je velmi povedená. Na jejím konci je použit i hlasový efekt-to mě hned zaujalo, pokud si vzpomínám, tak jsem u ASGARD ještě žádný neslyšel. Dvojka je asi největší hitovka na albu a to nejen pro skvělý rif, ale taky kvůli hostujícímu zpěvákovi a super sborovým zpěvům. Troječka, až na koňské zvuky pazvuky na začátku skladby, jinak skladbě není co vytknout - opět novinka u ASGARDu je jemnější pasáž s mluveným slovem podbarvená klávesami a poté kytarovým sólem (jedním z nejpovedenějších na CD). Další velmi povedenou skladbou je pětka s Big Bossovým vokálem a (opět) výborným rifem.

Celkem album obsahuje 7 skladeb, že je to málo? Nikoliv. Je to akorát. Není nic horšího, než album natahované, mnohem lepším řešením je kratší a "nabušené" nápady. Tudíž délka 31 minut je myslím tak akorát. Aby se kupující necítil ošizen, bude k němu jako bonus přidáno demo "Čachtická paní hraběnka Bathory" z roku 95 (které vyšlo jen na kazetě).

Nakonec musím zmínit velmi slušný zvuk ze studia SHAARK - hlavně zvuk kytar se povedl, dále Fedorovu hru na bicí a nakonec něco na čem moc záleží - totiž srozumitelnost textu i při zachování skřehotání. V podstatě hned při prvním poslechu je rozumět (téměř) každé slovo… Celkově se jedná o docela vydařené album - ve svém "ranku" rozhodně o vysoce nadprůměrné. Tomu také odpovídá celkové ohodnocení.

Kontakt:
Parambucha
e-mail: parambucha@volny.cz
tel.: 604 720 164.

sestava: Míra Horejsek - zpěv, Tom "Parambucha" Řeřicha - baskytara, Petr "Fedor" Sedláček - bicí, Slávek "Slash" Novák - kytara, Aleš Jedonek - kytara, hosté: Big Boss - zpěv (5), Khaablus - zpěv (2), Alesh - kytara, Alys - recitativ (3)
produkce: ASGARD
studio: Shaark
čas: 30:50
země původu: Česká republika
styl: old-school black
odkaz: www.asgard.czweb.org
tracklist:
1. Probuzení
2. Vítejte Krále
3. Noční Hon
4. Zrada
5. Kletba Krále
6. Nad Bažinami
7. Odcházení
8. Intro
9. Prokletý Sen
10. V Temnotách Srdce
11. Soudný Den
12. Hrabenka Bathory
13. Spojenými Silami
14. Soud
15. Válka
16. Vtrhněte Do Nebes

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

85 %

hodnotilo: 1


Diskuze

Cekem příspěvků: 1

Allegor13.02.08 | 19:34:19

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube