Novinky | Videa

LIBIDO AIRBAG

Video | 12.07.16

Obscene Extreme 2016

10.07.16

GOJIRA

Video | 09.07.16

Masters of Rock 2016

09.07.16

PAIN v Praze

Video | 09.07.16

Brutal Assault 2016

Video | 06.07.16

RED FANG

Video | 06.07.16

ZEPHYRA

Video | 05.07.16

CENTINEX

Video | 05.07.16

Killed By Brno vol. 14 - Filip Forever Gig

04.07.16

Více

Echoes

ASKING ALEXANDRIA

ASKING ALEXANDRIA

23.08.16 | 19:00 hod.

CANNIBAL ACCIDENT

CANNIBAL ACCIDENT

29.07.16 | 21:00 hod.

Power Grindcore 4

Power Grindcore 4

18.11.16 | 19:00 hod.

Live - nejbližší akce

NAPALM DEATH

24.07.16 | 19:00 hod.

CANNIBAL ACCIDENT

29.07.16 | 21:00 hod.

Brutal Assault 2016

10.08.16 - 23.07.16 | 12:00 hod.

ASKING ALEXANDRIA

23.08.16 | 19:00 hod.

Fekal party 18

27.08.16 - 27.07.16 | 12:00 hod.

Power Grindcore 4

18.11.16 | 19:00 hod.

Více | Přidat koncert

Recenze

CALES - Uncommon Excursion

CALES - Uncommon Excursion

2003 Redblack

Nové CD CALES jsem po tom předchozím velmi podařeném očekával s napětím… a jak, že to dopadlo? Dobře, ba ne-výborně! To, co bylo nejlepší na albu minulém, můžete opět očekávat na tom aktuálním. A ještě něco navíc. Výborný zpěv Skunyho (SAD HORMONY), Zuzky Lípové (DYING PASSION) a Aleshe (THE SQUIRM). Samozřejmě Blackieho kytaru (basu a klávesy…).

Když na "The Pass In Time" v několika písních bubnoval René Kostelňák (ROOT) namísto jinak použitého automatu, říkal jsem si, že by nebylo úplně marný, kdyby příště automat vynechali - moje přání byla vyslyšena a na novince už René hraje komplet celé album. Asistuje mu Radek Šlachta (ENDLESS) na perkuse. Nakonec ještě Ruda Císler, který nehraje na nic jiného než na saxofon.

Jako vždy se Blackie postaral o kompletní obsah alba po stránce tvůrčí - tudíž jak hudba tak texty jsou jeho dítkem. Mimochodem, nechápu kam na ty nápady pořád chodí… "Uncommon…" má totiž poměrně dlouhou stopáž - téměř 70 minut. To je taky jedna z jeho mála (i když ne nijak veliká) chyb. I když si vcelku celou dobu poslechu udržuje laťku kvality hodně vysoko, 70 minut v 15 písních je až až. Když už jsem u těch výtek: Co nechápu je obal - i když Redblack měl vždy obaly vcelku kvalitní, tento k nim nepatří - minimálně jeho vnější strany barevně vyloženě bijí do očí, nemluvě o vnitřní straně bookletu, která připomíná reklamu na nejmenovaný grafický editor… ovšem je to věc názoru - na druhou stranu, přehlédnout toto CD v záplavě jiných, je díky němu téměř nemožné…

Tím ovšem veškerá má nespokojenost končí a je načase věnovat se obsahu. Oproti předchozímu CD ubylo té "pagan" atmosféry, nové album je už prostě někde jinde - čemuž odpovídá i ten mnou kritizovaný obal a jak jsem tak krátce juknul do textů tak i ty. Což nijak nesnižuje jeho kvalitu. Najde se na něm i spousta hitovek a některé z nich by klidně mohly hrát i rádia - to bychom ovšem nesměli být v ČR. Třeba taková čtyřka "Party Forever" se skvělým dvojhlasem Skuny/Zuzka. Hned následující "Unknown Reason". Nebo skvěle Zuzkou zazpívaná devítka "Spiritual Bond". A desítka se saxíkem… Nový CALES je prostě skvěle zahraná a ještě lépe zazpívaná rocková deska, která hned tak neomrzí.

sestava: Blackie - kytara, baskytara, klávesy atd., Skuny - zpěv, René Kostelňák - bicí, hosté: Zuzana Lípová - zpěv, Radek Šlachta - perkuse, Alesh - zpěv a recitace, Ruda Cisler - saxofon
produkce: Petr Hošek
studio: Shaark
čas: 68:59
země původu: Česká republika
styl: rock
odkaz: www.cales.mysteria.cz
tracklist:
1. Hangover
2. Kisses from Stars
3. Days of Emptiness
4. Party Forever
5. Unknown Reason
6. Up the Stream
7. Short Term
8. Farewell
9. Spiritual Bond
10. Astral Traveller
11. In the Landscape of Mind
12. Derelict
13. Severance
14. Self - Made
15. Cross - Road

Hodnocení

autor:

90 %

čtenáři:

79 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
26.06.16 | 11:24:43

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
26.06.16 | 11:19:17

Aerodrome festival 2016

Miro anonym
26.06.16 | 11:08:34

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
25.06.16 | 12:25:29

Aerodrome festival 2016

maro anonym
24.06.16 | 20:01:56

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
23.06.16 | 16:51:01

Aerodrome festival 2016

maro anonym
22.06.16 | 19:00:55

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
21.06.16 | 15:07:30

Aerodrome festival 2016

Miro anonym
21.06.16 | 10:42:36

TITANIC - Double Time

Vilibald anonym
25.02.16 | 09:47:01

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

LIBIDO AIRBAG

12.07.16


GOJIRA

09.07.16


PAIN v Praze

09.07.16


Brutal Assault 2016

06.07.16


RED FANG

06.07.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube