Novinky | Videa

Echoes

Brutal Assault 2015

Brutal Assault 2015

05.08.15 - 08.08.15 | 15:00 hod.

MACHINE HEAD

MACHINE HEAD

16.09.15 | 19:00 hod.

BRIT FLOYD

BRIT FLOYD

04.11.15 | 19:00 hod.

Live - nejbližší akce

HIM

03.08.15 | 19:00 hod.

Brutal Assault 2015

05.08.15 - 01.08.15 | 15:00 hod.

UP!GREAT

27.08.15 | 20:00 hod.

Ještě Jeden Fest vol.4

29.08.15 | 12:00 hod.

Metal Madness II

29.08.15

Fekal Party 2015

29.08.15 | 12:00 hod.

DENET

10.09.15 | 20:00 hod.

MACHINE HEAD

16.09.15 | 19:00 hod.

APOCALYPTICA

10.10.15 | 20:00 hod.

FEASTEM

17.10.15 | 19:00 hod.

Více | Přidat koncert

Recenze

CALES - Uncommon Excursion

CALES - Uncommon Excursion

2003 Redblack

Nové CD CALES jsem po tom předchozím velmi podařeném očekával s napětím… a jak, že to dopadlo? Dobře, ba ne-výborně! To, co bylo nejlepší na albu minulém, můžete opět očekávat na tom aktuálním. A ještě něco navíc. Výborný zpěv Skunyho (SAD HORMONY), Zuzky Lípové (DYING PASSION) a Aleshe (THE SQUIRM). Samozřejmě Blackieho kytaru (basu a klávesy…).

Když na "The Pass In Time" v několika písních bubnoval René Kostelňák (ROOT) namísto jinak použitého automatu, říkal jsem si, že by nebylo úplně marný, kdyby příště automat vynechali - moje přání byla vyslyšena a na novince už René hraje komplet celé album. Asistuje mu Radek Šlachta (ENDLESS) na perkuse. Nakonec ještě Ruda Císler, který nehraje na nic jiného než na saxofon.

Jako vždy se Blackie postaral o kompletní obsah alba po stránce tvůrčí - tudíž jak hudba tak texty jsou jeho dítkem. Mimochodem, nechápu kam na ty nápady pořád chodí… "Uncommon…" má totiž poměrně dlouhou stopáž - téměř 70 minut. To je taky jedna z jeho mála (i když ne nijak veliká) chyb. I když si vcelku celou dobu poslechu udržuje laťku kvality hodně vysoko, 70 minut v 15 písních je až až. Když už jsem u těch výtek: Co nechápu je obal - i když Redblack měl vždy obaly vcelku kvalitní, tento k nim nepatří - minimálně jeho vnější strany barevně vyloženě bijí do očí, nemluvě o vnitřní straně bookletu, která připomíná reklamu na nejmenovaný grafický editor… ovšem je to věc názoru - na druhou stranu, přehlédnout toto CD v záplavě jiných, je díky němu téměř nemožné…

Tím ovšem veškerá má nespokojenost končí a je načase věnovat se obsahu. Oproti předchozímu CD ubylo té "pagan" atmosféry, nové album je už prostě někde jinde - čemuž odpovídá i ten mnou kritizovaný obal a jak jsem tak krátce juknul do textů tak i ty. Což nijak nesnižuje jeho kvalitu. Najde se na něm i spousta hitovek a některé z nich by klidně mohly hrát i rádia - to bychom ovšem nesměli být v ČR. Třeba taková čtyřka "Party Forever" se skvělým dvojhlasem Skuny/Zuzka. Hned následující "Unknown Reason". Nebo skvěle Zuzkou zazpívaná devítka "Spiritual Bond". A desítka se saxíkem… Nový CALES je prostě skvěle zahraná a ještě lépe zazpívaná rocková deska, která hned tak neomrzí.

sestava: Blackie - kytara, baskytara, klávesy atd., Skuny - zpěv, René Kostelňák - bicí, hosté: Zuzana Lípová - zpěv, Radek Šlachta - perkuse, Alesh - zpěv a recitace, Ruda Cisler - saxofon
produkce: Petr Hošek
studio: Shaark
čas: 68:59
země původu: Česká republika
styl: rock
odkaz: www.cales.mysteria.cz
tracklist:
1. Hangover
2. Kisses from Stars
3. Days of Emptiness
4. Party Forever
5. Unknown Reason
6. Up the Stream
7. Short Term
8. Farewell
9. Spiritual Bond
10. Astral Traveller
11. In the Landscape of Mind
12. Derelict
13. Severance
14. Self - Made
15. Cross - Road

Hodnocení

autor:

90 %

čtenáři:

79 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

EDGUY - Space Police: Defenders of the Crown

Matěj anonym
28.07.15 | 15:11:29

ASMODEUS - Past na Davida Kleinera

Piggsy anonym
22.07.15 | 20:51:51

MATAHARI - Šapitó iluzí

ragejarda anonym
19.07.15 | 19:04:38

OLYMPIC - 50 let

Stanislav Janča anonym
18.07.15 | 14:32:34

CRADLE OF FILTH - Hammer of the Witches

maro anonym
13.07.15 | 15:07:15

CRADLE OF FILTH - Hammer of the Witches

maro anonym
13.07.15 | 15:02:10

CRADLE OF FILTH - Hammer of the Witches

Jaroslav Burda
09.07.15 | 14:45:50

CRADLE OF FILTH - Hammer of the Witches

Radek anonym
09.07.15 | 14:23:14

CRADLE OF FILTH - Hammer of the Witches

Acaila anonym
09.07.15 | 14:12:10

CRADLE OF FILTH - Hammer of the Witches

Ivoš Otcovský
09.07.15 | 13:58:56

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Facebook   MySpace   YouTube