Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

DIEHARD MUSIC A/S - Checkpoint # 4 (kompilace)

DIEHARD MUSIC A/S - Checkpoint # 4 (kompilace)

2003 Diehard Music

Osobně si myslím, že recenzovat kompilační promo CD nemá moc smysl, ale když už se u nás v redakci objevilo, asi by se to slušelo. Největším problémem propagačních kompilací je, že kapela, resp. vydavatel logicky vybere vždy tu nejlepší skladbu z řadovky a otázkou pak zůstává, jestli se celé album té oné kapely nese na stejné kvalitativní úrovni, anebo zdali to naopak není jejich jediná hitovka. To se bohužel z poslechu jednoho songu nedozvím. No ale co už teď... Tak mrknem, co nám to vlastně němečtí Diehard Music naservírovali.

Dánská smečka KOLDBORN, jež kompilačku otvírá, se mi ze všech zainteresovaných líbí nejvíce. Song "OF Sins Sublime" reprezentuje jejich debutové album "First Enslavement" a musím uznat, že je to věru povedená záležitost - svižný melodický death metal. Skladba sice neoplývá přílišnou originalitou, ale na druhou stranu je dost chytlavá (tak jak to jen je v death metalu možné), čehož si cením. Nejspíš se někde poohlídnu po celém albu.

To dvojka GURD už není tak úplně má krevní skupina a ani moc nevím kam bych je stylově zařadil. Skladba "Razorblade" má nejblíže k thrashi, ale hodně tam cítím vliv i jiných stylů jako groove, hardcore... Především vokalista mi celkem vadí a s trochou nadsázky mi připadá, jako by zpíval v DOG EAT DOG, nebo podobně zaměřené skupině. Kluky ale hraní očividně baví, což je z hudby cítit a ta tak působí dost veselým a pozitivním dojmem, což pro někoho může být i plus. Jen tak pro úplnost GURD pochází ze Švýcarska a album "Encouter", z něhož máme ukázku, je již jejich šestým počinem.

To 2TON PREDATOR ze Švédska už jsou jiné kafe. Melodický a úderný thrash s prvky hardcoru i death metalu. Ukázková skladba " Slowly Slaughtered" je opravdu chytlavou záležitostí a pokud bude v podobném duchu i zbytek alba (zatím beze jména), rád bych si jej někdy poslechl.

Sypačky jak blázen, havraní skřehot, zběsilé tempo - to jsou amíci AURORA BOREALIS, kteří přicházejí s rychlým black metalem, místy okořeněným špetkou deathu. Na kompilačce je to rozhodně nejtvrdší ukázka a doporučit se dá opravdu jen věrným konzumentům černého kovu. Skladbu naleznete na jejich druhém albu "Time, Unveiled".

A na závěr tu máme švédy THORIUM, což je tří minutová porce staré školy death metalu. Originalita jde stranou, teď přichází nářez. Nevím, takových kapel je desítky a mě už to prostě tolik neoslovuje. Skladba "Infestation of Salvation" z druhého alba "Unleashing the Demons". Ortodoxní death metalový fanda nemůže být zklamán.

Kontakt:
Diehard Music HQ
Mühlenstrasse 8, D-23552 Lübeck, Germany
e-mail: info@diehardmusic.com


sestava: různá
produkce: různé
studio: různé
čas: 19:43
země původu: různé
styl: různé
odkaz: www.diehardmusic.com
tracklist:
1. KOLDBORN - Of Sins Sublime
2. GURD - Razorblade
3. 2TON PREDATOR - Slowly Slaughtered
4. AURORA BOREALIS - Sky Burial
5. THORIUM - Infestation of Salvation

Hodnocení

autor:

nehodnoceno

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube