Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

DEPRESSIVE REALITY - Growling Death

DEPRESSIVE REALITY - Growling Death

2004 Nice To Eat You Records

Nová placka smečky DEPRESSIVE REALITY, jež nedávno vyšla pod slušně rozjetým labelem Nice To Eat You Records, nabízí necelou půlhodinu průměrně odvedeného death metalu a to je v kostce tak všechno, co by se o této desce dalo napsat. Na jednu recenzi to ale asi nestačí...

Předpokládám, že první co každého zaujme, je slečna na postu vokalisty. Nepřečíst si to v bookletu, tak zřejmě ani nepoznám, že ten šťavnatý growling má na svědomí něžné pohlaví, za což si Jana určitě zaslouží pochvalu. Tuhle sympatickou dívčinu si pamatuji ještě z doby působení v MURDER PERSONS. Když tahle partička přišla na pódium, ihned měla o publikum postaráno a kvůli hudbě to skutečně nebylo. Slečna za mikrofonem je zkrátka dobrá reklama a předpokládám, že stejně to při koncertních vystoupeních funguje i u DEPRESSIVE REALITY.

Hudba samotná už na mě takový dojem neudělala. Kluci sice hrají dobře, ale nemohu se zbavit dojmu, že už jsem to všechno dříve někde slyšel. Možná ale kapela jiné ambice, než hrát "solidní" death metal, ani nemá, což jim rozhodně nelze zazlívat a vím, že mnoho fanoušků ani nic jiného nečeká. Pravdou zůstává, že skladby pěkně odsýpají a člověk se tak během solidní půlhodinky nestihne nudit. Perličkou je poslední (a titulní) pomalá skladba, v níž mimo jiné Jana zpívá (no spíš šeptá) čistým hlasem. Pěkná, tajuplná "ukolébavka" na závěr.

Škoda, že jsem v bookletu, ani na stránkách, jejichž aktualizace silně pokulhává, nenašel texty, které by mi koncepci alba blíže přiblížily, zvlášť když jejich autory jsou, kromě vokalistky Jany, i duo Chymus/Kouba, které má na svědomí textovou složku posledních FLESHLESS. Nezbývá než domýšlet...

Co dodat více, než bylo řečeno v úvodu? Snad jen, že "Growling Death" není špatné album, ale k výrazné nadprůměrnosti tomu prostě něco chybí.


sestava: Jana - zpěv, Smash - kytara, Tatch - baskytara, Slávek - bicí
produkce: DEPRESSIVE REALITY
studio: Hostivař
čas: 29:02
země původu: Česká republika
styl: death
odkaz: www.volny.cz/depressive
tracklist:
1. Intro
2. Shapless Mortality
3. Rezignation
4. Solitude of the Dammed
5. Death in the Opera
6. Dancing on the Shards
7. Unbound
8. Tears of My Soul
9. Definitive
10. Growling Death

Hodnocení

autor:

60 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube