Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

PHANTOM LORD - Evil’s Domain

PHANTOM LORD - Evil’s Domain

2000 Black Lotus Records

Takže opět se pouštím do něčeho, co mi asi zvláště nepřísluší, ale takový je už úděl recenzenta a pak vlastně i toho "chudáka", co to po mě bude číst. Hlavně nechci vystupovat jako nějaký odpůrce heavy metalu, právě naopak. Mám velký respekt k těmto muzikantům a jejich schopnostech. Bohužel to zrovna není hudba, které by mě dvakrát oslovila. Proto je pro mě i velmi těžké na ní psát objektivní kritiky, ale i přesto přese všechno se budu snažit, být maximálně objektivní a názorově neutrální. :)

Bohužel ať klikám, jak klikám, nějaké bližší informace se mi o kapele na internetu najít nepodařilo. Nevím jestli je to mou neschopností, něco na síti najít, což je holý fakt, se kterým už dlouho bojuji a nebo prostě opravdu se tam kdesi v kyberprostoru nic nenachází. Chabým úspěchem byly stránky vydavatelství, kde mi byla pouze nabídnuta koupě alba, které právě poslouchám, takže taky nic moc. Z toho mála co se mi vyštrachat podařilo, je asi nejzajímavější informace, že pánové pochází z Řecka. Myslím si, že už bezbřehého tlachání bylo dost, tedy raději přikročím k samotné muzice.

Kapela se rozhodně nemíní s nikým z Vás mazlit. Hned od první věci (kromě intra) se z reproduktorů valí opravdu, dalo by se říci, až "hardcoreový" heavy metal. Jde o opravdu velmi solidní kus kovové práce. Velkým pozitivem je, alespoň pro mě, to, že si kytaristi zbytečně nevyhrávají s různými sóly. Samozřejmě, že nechybí, ale jejich přítomnost je jen v rozumné míře, většinu času je posluchač vystaven tvrdým a nekompromisním speed metalovým rifům. Celkově je na kapele vidět, že jde o více než zdatné muzikanty a i přesto, že se drží osvědčených postupů a neženou se do žádných experimentů, tak to šlape a rozhodně nenudí. A třešničkou na dortu je zpěvák, jehož přednes není nijak zvlášť výjimečný, ovšem do celku to prostě zapadá naprosto skvěle.
Opět někde na internetu jsem se dočetl, že tahle kapela zní jako CRADLE OF FILTH, jen prostě o něco lépe. Tak daleko bych zase ve svém hodnocení asi nezašel, ale pokud jste fandové pravého metalu, je tohle album pro Vás skoro nutností. Horší už to asi bude s jeho dostupností v našich končinách.


sestava: Vasilis Axiotis - zpěv, Yiannis Fiorentis - kytara, Leonidas Petropoulos - baskytara, Elias Karahalios - bicí, Michalis Ligiaris - klávesy
čas: 52:39
země původu: Řecko
styl: speed metal
tracklist:
1. Intro
2. Rules Of The Past
3. Evil's Domain
4. Everlasting Curse
5. Lost Grace
6. Blood Money
7. Unchained
8. Born In Lust
9. Mender In Power
10. Wolverine
11. Evil's Domain (Bonus Instr. Version)

Hodnocení

autor:

80 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Cekem příspěvků: 2

WTF is that?!drinker07.12.05 | 21:20:08
WTF is that?!muDD08.12.05 | 11:43:44

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube