Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

INSANE - Finite Number of Exits ?!

INSANE - Finite Number of Exits ?!

2007 vlastní náklad

Kapela INSANE není v našich (metalových) luzích a hájích žádným nováčkem, její existence je počítána již od let 1993/1994. Album "Finite Number of Exits ?!", které spatřilo světlo světa letos, je již jejich šestým počinem a patří mezi to nejlepší, co kapela vytvořila.

Po vložení disku do přehrávače má posluchač pocit, zda si nespletl CD. Pokud je tato kapela z České republiky a má uvedeno v bookletu, že je disk nahrán v jejich zkušebně, pak tedy klobouk dolů. Album totiž disponuje výbornou zvukovou kvalitou, která se u nás jen tak neslyší. Jistě k tomu přispělo také míchání a mastering. Pánům z INSANE se podařila ještě jedna výtečná věc. Přenést energii jejich hudby na disk, tak jak se to v zahraničí podařilo například SOILWORK nebo THE HAUNTED.

Skupina se pohybuje ve stylu moderního thrash/death metalu, avšak nebojí se posouvat hranice tohoto stylu. Zazní zde například i zvuk hammondek. Pokud by se INSANE dali k někomu přirovnat, tak ke STRAPPING YOUNG LAD a to nejen co do podobnosti (myšleno pouze pro představu čtenářů) kvality nápadů, ale i co do hráčské úrovně, která je velmi vysoká. Každý muzikant v této kapele mistrně ovládá svůj nástroj.

Samotnou kapitolou je zpěvák Zdeněk Slanina. Jeho hlasový rozsah se pohybuje od melodických poloh, kde barva hlasu jako by vypadla z hrdla samotnému Aaronu Stainthorpovi, přes melodické refrény á la Björn "Speed" Strid (SOILWORK), po řádné řvaní, v němž se téměř vyrovná Petru Dolvingovi (THE HAUNTED).

Jedinou šmouhou na tomto blýskavém počinu je angličtina. Konkrétněji anglické texty, které jsou místy krkolomné, ale to nic nemění na tom, že se jedná o kvalitní album. Kdo má rád technický thrash/death metal s drsným a melodický zpěvem, hutné kytary a sekané rify, ať si toto CD plné chytlavých hitů pořídí. Neprohloupí.

sestava: Zdeněk Slanina - zpěv, Honza Kutálek - kytara, Marek Olšovský - kytara, Venca Pustějovský - baskytara, Pavel Jureček - bicí
produkce: INSANE
studio: zkušebna Velké Heraltice
čas: 36:00
země původu: Česká republika
styl: death/thrash
odkaz: www.insaneband.cz
tracklist:
1. Scars of the Past
2. Life Is Suffering
3. Waiting
4. Day after Day
5. Nightmares
6. Shot
7. Accelerated Violence

Hodnocení

autor:

90 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Cekem příspěvků: 1

zeky02.06.07 | 07:56:32

Související články

INSANE
20.09.07

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube