Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

EXALTATION - Despair Shall Forsake Me

EXALTATION - Despair Shall Forsake Me

2006 Grodhaisn Productions

Slovenská kapela EXALTATION brutálně kalí death metalové vody od roku 1998, kdy se datuje její vznik v Novém Mestě nad Váhom. V chladném lednu roku 2006 se chlapci šli zahřát do studia Musae Polymnia, z čehož vznikl velmi dobrý sedmipísňový počin "Despair Shall Forsake me", který kapela doplnila o dva bonusy z promo CD "Apocalypse: Climax '04".

Hudba EXALTATION vychází z old school death metalu, díky velmi rychlým a velmi dobrým bicím je mnohdy zahraný s dvojnásobnou rychlostí, mísí se tu prvky klasického deathu s brutal deathem a grindem, avšak kapela místy nepohrdne ani pomalejšími pasážemi, ve kterých zní povedená deathová sólíčka. Jo, jejich brutální death se mi dost líbí, s jejich grindový zpěvem (klasickým murmurem) je to však přesně naopak - prostě mi k jejich hudbě (i když je to brutal death) moc nesedne.

Téměř všechny popsané vlastnosti na nás kapela vyvalí již v prvním songu. Druhá skladba "This Crying Eden" (stejně jako čtvrtá "Blind Savior" byla předtím již jednou nahrána na promo CD v roce 2004) začíná zajímavým syntezátorovým intrem. Vkusné intro kapela přiřadila i k výborné šestce "Apocalypse: Climax" - "klasické" deathové písni, ve které dominuje střední tempo a povedené deathové vyhrávky a sólíčka, pěkné vyhrávky předvede i basová kytara, která je výrazná (a zvukově výborná) i v ostatních skladbách. Zpěvákův murmur mi v šesté skladbě však připadá už nepřístojný a musím konstatovat, že kdyby měli EXALTATION deathový growling, byli by možná o třídu výš. Ale je to jen můj názor - komu jejich grindový murmur sedne, může si vychutnat všechny ingredience, ze kterých se hudba EXALTATION skládá - a není jich málo a všechny je kapela hráčsky bravurně zvládá! Příznivce přímočařejšího brutal deathu potěší zejména třetí a čtvrtá skladba. CD uzavírá "Inexorable Origin", na jejímž konci jde do fade-outu výborná deathová vyhrávka jako z dílny DEATH. Následující dvě bonusové skladby nepřináší kromě murmuru jejich předchozího pěvce Petera Erdega nic nového. Ach jo - kapela si holt na tento grindový murmur potrpí…

Co říci závěrem? CD je zvukově i muzikantsky velmi dobře udělané, hudba EXALTATION určitě stojí za poslech. Příznivci grindového zpěvu si přičtou minimálně 10% k hodnocení navíc.

sestava: Marek Rzavsky - zpěv, Rado Niznansky - kytara, Michal Obeda - kytara a basová kytara, Miro "Slavfist" Svacho - bicí, host (8, 9): Peter Erdeg - zpěv
produkce: EXALTATION
studio: Musae Polymnia Studio
čas: 28:36
země původu: Slovenská republika
styl: brutal death
odkaz: www.exaltation.sk
tracklist:
1. Despair Shall Forsake Me
2. This Crying Eden
3. Clone of Messiah
4. Blind Savior
5. Apostasy
6. Apocalypse: Climax
7. Inexorable Origin
+ z promo "Apocalypse: Climax '04"

8. The Virgin of Nuremburg (Brodequin Cover)
9. The Lunacy

Hodnocení

autor:

65 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube