Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

THE PANT - Straight Way to Hell

THE PANT - Straight Way to Hell

2007 RK Music

"Kapela THE PANT vznikla dne 28. září 1996 v Břidličné (okres Bruntál). Postupem času vykrystalizoval jejich styl v osobitý a pravověrný hardrock. Mají za sebou stovky vystoupení na klubové scéně celé republiky i na velkých rockových festivalech: Noc plná hvězd, Rock for People… Rádi jezdí bavit i motorkáře na jejich pařby. Je to prostě vyhraná, poctivá rockově-heavy metalová klasika. Kapelník Roman Kočiřík vlastní nezávislé vydavatelství RK Music Records, pomáhající moravským rockovým kapelám" - toliko info z netu.

Už obal CD "Straight Way to Hell" mne zaujal. Zděšená jeptiška na přední straně - že by další grind? Na zadním stránce kromě seriózně vypadajících sponzorů pak povedená fotka kapely ve stylu třicátých let minulého století včetně nástrojového vybavení. V bookletu si v anglických textech čtu výrazy "alcohol", "fucking times", "evil", "baby", "pain" a "electric shock" a napadá mě, že půjde spíš o tvrdý big beat.

Nedočkavě dávám CD do přehrávače, nasazuji sluchátka a čekám. Už po pár vteřinách posunuji kolečko s nápisem "volume" na stravitelné maximum, noha mi sama začne podupávat do rytmu a hlava mi z nepochopitelných důvodů třepe sem a tam.

Tak takhle našlapané, poslouchatelné a těžce návykové - prostě po všech stránkách výborné - CD jsem z českých hudebních luhů a hájů dlouho neslyšel! Už první písnička je jasná hitovka - poctivý hard rock. Kromě výborného zvuku je výborný i zpěv - chvílemi navíc chytá šmrnc popsatelný jako mix Ladi Kerndla a Lemmyho. Druhá "The Road to Eternity" je klasický motorkářský flák opět s chytlavým refrénem, trojka "Poison" začíná pozvolně a přechází ke svižnějšímu a potom k ještě svižnějšímu tempu, a při refrénovém pokřiku "It's Poison" si opravdu libuju. V "Let Me Go" si vychutnávám čitelnější basovou kytaru a pomalejší pasáže s klávesami a kytarou á la DIRE STRAITS. Výborně šlapou i "I'll Never Be Your Man" a riffově tvrdší "Killers of Illusion". Sedmá "No Rush" ukáže THE PANT i z jemnější stránky - je to pomalejší instrumentálka s bluesově procítěnou kytarou, podkreslená klávesami, ukazující muzikantskou vyzrálost kapely a taky to, že kapela dokáže zahrát nejen pěkně "od podlahy", ale i citlivě. Opět výborná věc. A jedeme pěkně zostra dál - "Electric Stream" s chytlavým (jak jinak) refrénem, jehož poslední slova jsou "it's power" - já musím jen souhlasit, je to fakt síla! Říkám si, že už musí přijít nějaká slabší píseň - a ono nic. Úderná devítka "Black as Death" mě donutí zase nastavit volume víc nahlas. A už je tu konec - instrumentálka "Pigmachine II." je tentokrát tvrdšího ladění a heavy sólíčka jsou pěknou tečkou za nečekaně příjemným hudebním zážitkem.

Těžko budu hledat tu nejlepší skladbu - na CD jsou to všechny! Žádná ze skladeb není nějaká "omáčka". Jak jsem psal, je to poctivej hard rock, vše zpíváno anglicky, takže mi toto CD připadá, jako by šlo o best of z rychlejších hard rockových skladeb "klasiků" z období osmdesátých a devadesátých let - napadá mě třeba ALICE COOPER, ale srovnávání s nějakými velikány může být v případě THE PANT trochu zavádějící. THE PANT vytvořili skvělé CD s moderním hard rockovým soundem a rozhodně nikoho vyloženě nekopírují. Je fajn zjistit, že nejen blues se dá zahrát od srdce. V případě THE PANT je to rychlý hard rock!

Při dalších a detailnějších posleších vyplouvají na povrch další pozitiva, jako je celkový zvuk, úderné bicí, výborná baskytara s vyhrávkami a lehce zahrané kytarové riffy. Prostě pohoda se vším všudy. Název CD je v češtině "Přímá cesta do pekla" - pro mě je však toto CD přímou cestou do hard rockového nebe.

Nedávno jsem tady recenzoval desku Eddieho Ojedy (ex-TWISTED SISTER) a dostala 20% - jeden rozhořčený fanoušek mi napsal, že této hudbě vůbec nerozumím. Netvrdím že jsem nějakej expert - ale tomuto příznivci bych doporučil, aby si poslechl THE PANT a pak pochopí, proč Eddie s tisícovkami odehraných koncertů a svojí nabubřelou pompézností dostal takové hodnocení.

sestava: Roman Kočiřík - basová kytara, zpěv, Víťa Jelínek - kytara, zpěv, Tomáš Vaca - bicí
produkce: THE PANT
studio: James, Koběřice
čas: 36:46
země původu: Česká republika
styl: hard rock
odkaz: www.thepant.wz.cz
tracklist:
1. Say What You Want
2. The Road to Eternity
3. Poison
4. Let Me Go
5. I'll Never Be Your Man
6. Killers of Illusion
7. No Rush
8. Electric Stream
9. Black as Death
10. Pigmachine II.

Hodnocení

autor:

100 %

čtenáři:

83 %

hodnotilo: 4


Diskuze

Cekem příspěvků: 5

Bajza27.07.07 | 12:52:51
nocnilabut05.07.07 | 11:15:19
Tomáš05.07.07 | 12:00:16
nocnilabut04.07.07 | 16:46:03
Tomáš05.07.07 | 01:42:13

Související články

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 11452x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 10755x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 10550x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 10405x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 10228x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 9462x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 9360x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 9135x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 8881x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 8364x

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube