Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

KATAKLYSM - In the Arms of Devastation

KATAKLYSM - In the Arms of Devastation

2006 Nuclear Blast

Kapela KATAKLYSM, pocházející z kanadského Quebecku, na svém dalším CD "In The Arms Of Devastation" dokázala, že patří mezi nejlepší současné kapely, hrající death metal s přívlastkem "melodický". Zprvu mě sice trochu vyděsil displej na přehrávači, neb mi ukázal, že CD má 99 skladeb - ale zřejmě se jedná o nějaký nový druh kanadského humoru s francouzskými kořeny.

Úvodní "Like Angels Weeping (The Dark)" skvěle načíná toto album a zcela vystihuje, o čem že melodický death metal je. Rychlá tempa, melodické pasáže i chvilkové zpomalení s kytarovými vyhrávkami, nechybí ani prostor pro střednětempé pasáže, vhodné ke skandování diváků při živém vystoupení - to vše dělá (spolu se zdvojováním zpěvu) z této skladby jasný death metalový hit.

Podobně je na tom i druhá "Let Them Burn", ve které se v plné parádě předvádí zpěvák Maurizio Iacono, střídající hlasové polohy od klasického growlingu po hlubší havraní vokály, a rovněž bubeník Max Duhamel, který si pohrává zejména s dvojšlapkou a přidá i sypačky. Nechybí ani skandovatelný refrén "Let Them Burn".

Trochu jednodušší " Crippled and Broken" evokuje náladu old school death metalu, stejně jako šestá vypalovačka "Open Scars" s výbornou rytmikou a pěknou kytarovou vyhrávkou jako ze "starých" časů. V duchu staré deathové školy se nese i sedmá "Temptations Nest" s častějšími změnami rytmu.

"To Reign Again" uvádí předehra z "čistých" kytar, po které řezavé kytary a střední tempo navodí tu správnou deathovou atmosféru, umocněnou následným pekelným tempem bicích, ve kterých vyniká melodická podkladová kytara a zpěv. Svůj prostor zde dostala i vyhrávka na basovou kytaru. Následující melodické pasáže a "klasické" deathové tempo řadí tuto šlapavou skladbu k nejlepším kouskům alba.

Následující "It Turns to Rust" je přesně ten typ skladby, při které se vyřádí "hroziči", a do jejíhož rytmu se skvěle dělají "vrtule". Skladba je hodně emotivní, k čemuž přispívá i skvělý zpěv, přesně zapadající do jednotlivých riffů kytary, navíc skvěle zdvojovaný. Závěr skladby obstarává pomalý rytmus s pasáží, připomínající starý SLAYER (jinak místy některé skladby trochu připomínají tvorbu AMON AMARTH).

Osmá "In Words of Desperation" si zase pohrává s rytmy a upoutá kromě tradiční melodiky i pomalejší black metalovou pasáží.

Poslední "In The Arms Of Devastation" je trochu z jiného soudku - i tak je ale plná střelného prachu. V této skladbě s nesporným emotivním nábojem si na své přijdou zejména fanoušci growlingu, a to i díky těmto dvěma hostům: Tim Roth (kytara, zpěv) a Rob Doherty (kytara, growling) z kanadské kapely INTO ETERNITY (hrají progresivní melodický death metal). Skladba se zpočátku nese ve středním tempu, ve třetí minutě následuje zrychlení, sypačky střídá po chvíli melodické sólo se zdvojenými sólovými kytarami, na které navazuje outro s tikajícími hodinami, které odklepávají poslední dvě minuty tohoto velmi dobrého alba.

Album je opravdu povedené, a i když nepřináší do této odnože death metalu nic nového, za skvělou rytmiku, spousty chytlavých riffů, výbornou práci se zpěvem i celkový sound si vysoké hodnocení rozhodně zaslouží.

Sestava: Stephane Barbe - baskytara, Jean-Francois Dagenais - kytara, Max Duhamel - bicí, Maurizio Iacono - zpěv
produkce: Jean-Francois Dagenais
studio: Victor Studios, JFD Studios
čas: 41:07
země původu: Kanada
styl: death
odkaz: www.kataklysmrocks.com
tracklist:
1. Like Angels Weeping (The Dark)
2. Let Them Burn
3. Crippled & Broken
4. To Reign Again
5. It Turns To Rust
6. Open Scars
7. Temptation's Nest
8. In Words Of Desperation
9. The Road To Devastation

Hodnocení

autor:

80 %

čtenáři:

85 %

hodnotilo: 10


Diskuze

Cekem příspěvků: 3

Tomáš07.07.07 | 16:24:45
godis907.07.07 | 14:27:10
gaia03.07.07 | 23:01:24

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 11448x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 10752x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 10545x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 10402x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 10224x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 9461x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 9355x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 9133x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 8878x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 8358x

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube