Novinky | Videa

THERION v Bratislavě

03.05.15

NU-NATION v Praze

01.05.15

Dälek v ČR

01.05.15

SCORPIONS v ČR

30.04.15

Brutal Assault 2015

29.04.15

MASTIC SCUM

Video | 29.04.15

SALAMANDRA

Video | 29.04.15

UNLEASHED

29.04.15

BODY COUNT v ČR

Video | 28.04.15

HELLYEAH v ČR

28.04.15

Více

Echoes

HELLYEAH

HELLYEAH

04.06.15 | 20:00 hod.

URIAH HEEP

URIAH HEEP

12.06.15 | 20:00 hod.

Obscene Extreme 2015

Obscene Extreme 2015

08.07.15 - 12.07.15 | 12:00 hod.

Live - nejbližší akce

SCORPIONS

08.05.15 | 19:00 hod.

BUGRFEST vol.III. 2015

09.05.15 | 15:00 hod.

KRYPTOR

16.05.15 | 19:30 hod.

ILLEGAL ILLUSION

21.05.15 | 20:00 hod.

ROXETTE

21.05.15 | 20:00 hod.

Cross Fest 2015

22.05.15 - 04.05.15 | 17:00 hod.

Tattoo Convention 2015

22.05.15 - 24.05.15 | 12:00 hod.

JINJER

23.05.15 | 19:00 hod.

DEF LEPPARD

23.05.15 | 20:00 hod.

Rock for People 2015

04.06.15 - 04.05.15 | 12:00 hod.

Více | Přidat koncert

Recenze

TŘI SESTRY - Mydlovary

TŘI SESTRY - Mydlovary

2007 EMI

V žertovných předmětech masku koupit můžeš,
Mika Jaggera, papeže i pavoučího muže.
Ministr dopravy je ovšem první v pořadí,
šklebím se do masky a ve dvou kilech podřadím...

TŘI SESTRY - skupina, která si dokázala na české scéně během své existence utvořit respektu hodné zázemí. Žádná jejich deska sice nepřichází s ničím světoborným, nicméně bohatě splňuje nároky na hospodský punkrock s vtipnými, hravými texty v podání Lou Fanánka Hagena. Přináší to, co mnohý Čech očekává - zábavnou hudbu, při jejímž poslechu v prostředí malebné hospůdky a nad sklenicí piva člověku nic neschází. A s novým albem "Mydlovary" je tomu zrovna tak, i přes pár drobností uslyšíme staré známé TŘI SESTRY.

První, co by mohlo mírně zarazit, je počet písní - celých dvaadvacet! Snad je to čirá náhoda, spíše ale záměr skupiny, která minulý rok oslavila právě dvaadvacet let svého působení. Lehce zaskočí i samotný hudba - narozdíl od předchozích počinů, které působili více nabroušeně, zdají se být "Mydlovary" mírně učesané, což je u svižnějších písní na škodu.

Titulní "Mydlovary" jsou typickým otvírákem, který navodí patřičnou náladu a připraví na těch pár hitovek, které se průběhem poslechu zjeví. Zajímavé a pro SESTRY nezvyklé je hostování ženského zpěvu, který dostal možnost předvést své ambice v písni "Rendlík". Vůbec není na škodu, naopak příjemně uvolní. A když už jsme u zpěvu: mile pohladí hostování Jaroslava Uhlíře ve skladbě "Nakopalypsa". Nesmí chybět "Texty o auťácích III", syrovější než její předchůdci, přesto pobaví. V textech se budeme pak zajímat o podnikání ("Mydlovary"), techniku ("Nakopalypsa"), nebude chybět nevěra ("Nanosekunda") a samozřejmě nelze vynechat alkohol ("Francovka")

Mohl bych jednotlivé písně rozebrat, vypsat, kdy přichází rychlé pasáže, kdy si vychutnáme harmoniku nebo která z nich je ta nejlepší. Tento výběr je ale na každém z posluchačů: žádná skladba výrazně nepokulhává za ostatními a je na individuální, která ze skladeb připadne publiku více šitá na míru. TŘI SESTRY řadící se mezi nejlepší české rockové spolky opět přišli novým počinem, který navazuje na ty již známé. Kapela se drží vyšlapaných cestiček, nesnaží se svou tvorbu výrazně inovovat (ani po celém tuctu řadových alb) a přesto se od nich nedokážeme odtrhnout, stále musíme obdivovat Fanánkovu tvůrčí osobnost v podobě jeho textů. "Mydlovary" jsou svým předchůdcům v pomyslném souboji rovnocennými soupeři.

sestava: František Moravec(Lou Fanánek Hagen) - Zpěv , Tomáš Doležal - Basa, Veronika Borovková - harmonika, Ronald Seitl - kytara, Zdeněk Petr - kytara, Franta Vrána - Bicí, Martin Roušar - saxofon a klarinet, František Kacafírek - housle
studio: SONO Nouzov
čas: 55:43
země původu: Česká republika
styl: punkrock
odkaz: www.trisestry.cz
tracklist:
01. Mydlovar
02. 40
03. Rendlík
04. Balkán
05. Adamiti v Londýně
06. Koukej
07. Kde spí láska
08. Obohacenej buran
09. Roháče
10. Nakopalypsa
11. Nanosekunda
12. Robinson
13. Uzun Arak
14. Srnka
15. Štrozok
16. Frankovka
17. Texty o auťácích III
18. Dráty
19. Toi story - příběh sraček
20. Ministr dopravy
21. Podzim
22. Rendlík - part II

Hodnocení

autor:

85 %

čtenáři:

38 %

hodnotilo: 15


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

mousemaker anonym
03.05.15 | 10:51:46

SHINING - Blackjazz

johny anonym
24.04.15 | 12:37:58

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

venca anonym
22.04.15 | 18:34:26

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

Štěpán Šimek
22.04.15 | 11:31:40

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Radek anonym
22.04.15 | 11:15:47

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

b961e anonym
22.04.15 | 07:30:26

PARADISE LOST - Tragic Idol

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 20:49:57

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

v anonym
21.04.15 | 18:18:49

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 16:24:36

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Radek anonym
21.04.15 | 13:22:40

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

MASTIC SCUM

29.04.15


SALAMANDRA

29.04.15


BODY COUNT v ČR

28.04.15


INFECTED RAIN

26.04.15


JINJER

25.04.15


Více

Facebook   MySpace   YouTube