Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

KINSKI - Down Below It's Chaos

KINSKI - Down Below It's Chaos

2007 Sup Pop

čas: 47:18
země původu: USA
styl: avant-rock

Na letmý poslech by seattleští KINSKI mohli znít jako jedna z mnoha novodobých kytarovek šmrnclých špinavým odérem garážové zkušebny. Tím se ale nenechejte zmást: ne nadarmo se vedle KINSKI skloňují jména jako SONIC YOUTH, MOGWAI nebo MY BLOODY VALENTINE a ne zázrakem vydali poslední tři desky u kultovního Sub Popu a jeli šňůru s TOOL.

Ve svých skladbách KINSKI nezřídka vycházejí z post-rockových základů, pokládat je ale za post-rockovou kapelu by bylo krátkozraké. KINSKI se mazaně nebrání šamanské psychedelii, stonerockových riffům, křehké komornosti ani zvonivému hukotu starých post-hardcorových kapel a jejich zvuk, který má na svědomí Randall Dunn (jinak také EARTH, SUNN O))) či BORIS), nádherně škrábe v uších.

Při nesoustředěném poslechu by KINSKI mohli působit jako BLACK SABBATH na společném večírku s Jimim Hendrixem, ve skutečnosti však KINSKI na "Down Below It's Chaos" umně definují nový estetický rozměr. Ve svých delších skladbách sice nezapomínají ani na základní postupy post-rocku (např. sedmiminutová "Boy, Was I Mad" je nádhernou evolucí jemně rozechvělého vybrnkávání ve vzrušující hektickou jízdu, navíc skvěle podpořená hammondkami), aktuální záběr ale mají mnohem širší.

Domnívám se, že by KINSKI mohli zdolat i posluchače tvrdší hudby. Do hloubky lidského nevědomí dokážou pronikat snad ještě snadněji než takoví PAIN OF SALVATION nebo PORCUPINE TREE, a to i z toho důvodu, že působí zcela odlišnými, podprahovými a naoko diletantskými prostředky. A propo, sólo Chrise Martina v "Punching Goodbye Out Front" je natolik drásavé, že mi ve spojitosti s jejich jménem okamžitě evokoval další (ne)čekanou analogii: Herzogův drtící snímek o hledání bájného El Dorada "Aquirre, hněv Boží". To byl zážitek velkolepý a šílený, stejně jako samotný Klaus Kinski. Rozdíl mezi filmem a poslední deskou KINSKI je "pouze" v tom, že pomocí "Down Below It's Chaos" to své eldorádo najdete.

sestava: Chris Martin – zpěv, kytara, Lucy Atkinson – baskytara, Matthew Reid-Schwartz – kytara, klávesy, flétna, Barrett Wilke – bicí
produkce: Randall Dunn
odkaz: www.myspace.com/kinskispace
tracklist
1. Crybaby Blowout
2. Passwords & Alcohol
3. Dayroom at Narita Int’l.
4. Boy, Was I Mad!
5. Argentina Turner
6. Child Had to Catch a Train
7. Plan, Steal, Drive
8. Punching Goodbye out Front
9. Silent Biker Type

Hodnocení

autor:

90 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube