Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

SEPSIS - With No Mercy

SEPSIS - With No Mercy

2009 Metal Age Productions

Pražsko-mělnická sebranka SEPSIS patří k poněkud opomíjeným kapelám české metalové scény. Působí zde už od roku 2002, ale bez výraznějšího úspěchu. Troufnu si říct, že poněkud neprávem. A pokud si to někdo nemyslí, jejich debutové album "With No Mercy" má solidní potenciál ho přesvědčit, že se zatraceně mýlí.

Název desky a na české poměry velmi kvalitní booklet zcela odpovídá obsahu alba. Asi aby odstrašilo citlivé duše, protože pro ně tento nápor extrémního deathu prostě není. SEPSIS se s nikým moc nepárají. Album obsahuje osm rychlých fláků, plus závěrečnou instrumentálku, všechno v brutálním tempu. Chytit pod krkem, nakopat do hlavy, umlátit sekerou a hodit do řeky, v libovolném pořadí. Kapela nedá posluchači vůbec šanci se nudit. Popadne ho za uši, vymáchá rypák ve vlastní krvi a než člověk stačí nadechnout, je pryč a oběť může jen přemýšlet, co to vlastně bylo. Celý den v kuse bych to asi poslouchat nemohl, ale těch pětatřicet minut je akorát.

SEPSIS mají také, s ohledem na to jaký hrají bordel, velice slušnou technickou vyspělost. Nejde o žádný samoúčelný prasochlív, ale o death srovnatelný přinejmenším s evropskou extrémní scénou. Už první "Unsufferable Nightmare" mně vyrazila dech. Pekelná kanonáda jako za císaře pána a souboj mezi growlingem a prasečím chrochtáním dvou vokalistů. Nemluvě o hostování Bruna z HYPNÖS a Judase z OBSCURUM. Kapela je sehraná a sebejistá, žádné výraznější seky vedle se nekonají. Nejlíp asi působí v titulní "With No Mercy", ale ani zbytek moc nezaostává. Pátá píseň "Revenge" se může pochlubit sugestivním intrem; pochopitelně se nekoná žádná sáhodlouhá majestátní tiráda, ale zvuky nahrané v hořícím baráku, ve kterém vás sériový vrah tluče sekáčkem na maso.

Abych jen nechválil. Album má i méně pozitivní momenty, především v některých pasážích je tak nějak utopená baskytara. Tyhle části jsou výrazně slabší; nebýt jich, nebál bych se dát v hodnocení o 10 % víc. Taky nejde o nic superoriginálního, i na české scéně jsou zajímavější smečky. Problém je v tom, že jim často tak trochu chybí koule, což se o SEPSIS říct nedá. Každý jejich riff jste už někde asi slyšeli, ale ve finále je to úplně jedno. Headliner na Brutal Assaultu ze SEPSIS pravděpodobně nebude, ale taky se nebudou krčit někde v koutě. A umím si představit, že na takovém Maryland Death Festu by se mezi domorodými kapelami neztratili vůbec.

Shrnuto a podtrženo: pokud k hudebnímu zážitku potřebujete umění Joa Satrianiho a originalitu Devina Townsenda, SEPSIS není nic pro vás. Pokud se nebojíte pořádné porce brutálního deathu, mazejte si "With No Mercy" pořídit.

sestava: Jiří "Hami" Haramul – baskytara a zpěv, Tomáš "Prase" Svoboda – kytara, Roman "Laky" Lukeš – zpěv, Honza "HoPer" Pernička – bicí, hosté: Bruno (KRABATHOR, HYPNOS) – zpěv, Judas (OBSCURUM) – zpěv
studio: Shaark
čas: 34:53
země původu: Česká republika
styl: death
odkaz: www.sepsis.cz, www.myspace.com/sepsisdeathmetal, http://bandzone.cz/sepsis
tracklist:
1. Unsufferable Nightmare
2. Fatal Stroke from Behind
3. With No Mercy
4. Slayers Absolution
5. Revenge
6. Collection of Body (P)arts
7. Time to Pull a Gun
8. Tears, Blood & Cry

Hodnocení

autor:

70 %

čtenáři:

43 %

hodnotilo: 18


Diskuze

Cekem příspěvků: 1

DW08.01.10 | 13:09:57

Související články

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube