Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

ANTARES PREDATOR - Twilight of The Apocalypse

ANTARES PREDATOR - Twilight of The Apocalypse

2010 Battlegod Productions

čas: 45:38
země původu: Norsko
styl: thrash/black

ANTARES PREDATOR vypadá na první pohled velmi slibně. Z bookletu na vás kouká nějaký kybernetický vetřelec, tyčící se nad zničeným městem. Kapela samotná slibuje monumentální nahrávku se širokým spektrem žánrových vlivů, což se jí do značné míry podařilo splnit. Nicméně stejně mám z alba pocit, že ANTARES PREDATOR pořádně neví, co hrát.

Problém "Twilight of The Apocalypse" tkví v tom, že album nestojí pevně na zemi. Většinu času se pohybuje v rychlém (a mírně zatuchlém) thrashovém tempu, ale občas provede nějaký divoký žánrový úskok. Na tom by nebylo nic špatného, pokud by to mělo hlavu a patu, jenže nemá. Hned ve druhé "BBQ Epilogue" na vás vybafnou tóny jako vytažené ze starších DIMMU BORGIR. To se opakuje v "As Dragons Roam The Sky": úplně slyším jeden motiv z "In Sorte Diaboli", jinak zasazený do rychlého, až speedmetalového pozadí. Následuje pomalá metalová balada "Sacrament". "Mark 13" je rychlá blacková vypalovačka s kulometnými bicími a asi nejkoherentnější track na albu. "Orion" má majestátní (téměř až kýčovité) intro, nicméně po něm se posluchač dočká naprosto konvenčního thrash metalu. A tak bych mohl pokračovat.

Celé album je navíc procpané podivnými riffy, které mne na začátku dost tahaly za uši. Pohybují se někde v šedé zóně mezi klasikou a progresí a ani po několika týdnech poslouchání nevím, co si o tom myslet. I Steffanův vokál během prvních poslechů působí rušivě, ale to je otázka zvyku, nakonec se mi do té hudby docela hodí.

Nemám nic proti narušování žánrových hranic a ANTARES PREDATOR, u kterých hraje na kytaru Warach z KEEP OF KALESSIN a do bubnů mlátí Blastphemer z BELPHEGOR, k tomu má dobré předpoklady. Také v atmosférických aranžích se deska netopí, je jich jen pár a drží se těsně pod hranicí kýče, takže ani zde není problém. Kapela hudební potenciál bezpochyby má a dokáže jej na albu přetavit do silných pasáží. Bohužel na pasážích album "Twilight of The Apocalypse" stojí a na absenci něčeho, ty pasáže spojujícího, padá.

Když jej poslouchám, tak si docela často řeknu "hell, zrovna tohle je dobrý!"… jenže o dvě minuty později o tom ani nevím. Když chce posluchač uchopit album (a vlastně i jednotlivé songy) jako celek, nemá se čeho chytit. Je divné a nesourodé, zároveň dobře zahrané a občas chytlavé… sakra, je těžké na něj mít jasný názor. Potenciál tu je, ale nemůžu si pomoct, z valné části naprosto zbytečně vyhozený oknem.

sestava: Steffan Schulze - zpěv, Øyvind Winther (Warach) - kytara, Mikal Svendsen - baskytara, Jan Benkvitz (Blastphemer) - bicí
odkaz: myspace.com/antarespredator
tracklist
1. Downfall
2. BBQ Epilogue
3. Wasteland
4. As Dragons Roam The Sky
5. Sacrament
6. Mark 13
7. Orion
8. Through The Deep
9. Twilight Of The Apocalypse
10. Death

Hodnocení

autor:

60 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube