Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

SMASHED FACE - Misanthropocentric

SMASHED FACE - Misanthropocentric

2011 Shindy Productions / Radiation Noise Productions

čas: 26:09
země původu: Česká republika
styl: deathcore/brutal death

Při hodnocení nahrávek českých kapel přijde na recenzenta mírná schizofrenie, kdy má často tendenci řídit se dle fráze "na české poměry" a také ji v hodnocení použít, ale zároveň nemůže opomenout srovnání se světovou scénou. U novinky SMASHED FACE je toto duševní roztříštění o to víc znatelné, protože "Misanthropocentric" chce být světovou deskou, alespoň dle všech indicií.

Album na první pohled zaujme propracovaným digipakovým formátem, kde se vedle českého bookletu objevuje i druhý, v angličtině. Nechybí texty ke všem skladbám včetně komentářů jejich autora, Petra Pádivého. Právě po textové stránce je deska na velmi vysoké úrovni a Petrovy komentáře napomáhají hlouběji proniknout do dané problematiky. Je potěšitelné, že SMASHED FACE dali textům velký prostor a ty se tak staly jedním z nosných prvků alba.

Po produkční stránce nelze vytknout vůbec nic. Naprosto profesionálně odvedená práce pana Rolanda Grapowa album posunuje mezi světovou třídu, alespoň co se celkového zvuku týče.

Hudební stránka ovšem už tak blyštivá není. SMASHED FACE se pohybují od stěny ke stěně v té deathcorové krychličce, občas s trochu brutálnějším pohybem, ale za hranice žánru ani bradu nevystrčí. Pokud tedy budeme brát SMASHED FACE jako české kachničky na českém rybníčku, budou patřit mezi absolutní špičku naší národní tvorby, o tom je zbytečné diskutovat. Ovšem jako české kachničky na světovém moři, kde dle všeho skupina chce s touto nahrávkou plavat, se ztrácejí mezi dalšími opeřenci, kterých se za posledních několik let vylíhlo nesčetně mnoho. Avšak, stejně jako mnozí přede mnou, i já musím vyzdvihnout závěrečnou "Architects of a New Aeon". Tady je cítit ten náznak progrese a posunu mimo ty výše zmíněné stěny žánru a troufám si tvrdit, že tudy by měla vést cesta při dalších počinech SF. Jako jediná skladba z alba hned na první poslech chytne za ucho a dává po poslechu celé desky naději, že příště to půjde líp, osobitěji, bez řetězů a světově ve všech směrech.

"Misanthropocentric" budí dojem, že produkce a ty věci okolo spolkly více úsilí a energie, než samotné skládání hudby. Naštěstí zde je několik nápověd, které slibují vynikající budoucnost, a já to klukům přeji a věřím tomu, že další nahrávka už bude pořádný dospělý kačer, který se ani na světové scéně neztratí. Je k tomu dobře našlápnuto, důchod je ještě daleko, Fredův vokál je skvěle variabilní a kvalitní, technická stránka hry za globálním průměrem také nezaostává. Tak jen do toho, je to na dosah ruky.

sestava: Eda - baskytara, Lukáš Prudík - bicí, Pat - kytara, Ondra - kytara, Fred – zpěv
odkaz: www.smashedface.com
tracklist
1. The Day Man Turned to Ghost
2. Breaching the Arctic Seal
3. Until the Indolence Makes Us Dead
4. What Once Burnt
5. The End In Red (An Anatomy of Maya)
6. We Are Drowning As We Reach for Stars
7. Architects of a New Aeon

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

60 %

hodnotilo: 18


Diskuze

Cekem příspěvků: 2

...k.eight.a10.06.11 | 17:23:00
...Ondřej Komáre...11.06.11 | 01:25:29

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 11154x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 10394x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 10188x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 10116x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 9862x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 9136x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 8994x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 8785x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 8592x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 8057x

Více

Nejnovější diskuze

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube