Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

KOUDELNÍKŮV SYN - Pekelný kočár

KOUDELNÍKŮV SYN - Pekelný kočár

2011 vlastní náklad

čas: 30:11
země původu: Česká republika
styl: black/dark

První dubnový víkend roku 2011 se KOUDELNÍKůV SYN (jak jinak než z Kutné Hory) vydal do malebné vísky Loučná Hora, aby ze zdejšího studia Smaragd posléze odjel "Pekelným kočárem". Řeč je samozřejmě o třetím hudebním počinu kutnohorské black/dark metalové smečky, jejíž předchozí CD "Obhajoba smrti" (2008) mě tolik příjemně překvapilo. Od září roku 2009 kapelu doplnil baskytarista Vojta Novák, jinak je u Koudelníků vše při starém.

I tentokráte se kapela s nahráváním nijak nemazlila. Holt někdo to má rád rychle a natvrdo. Šest nových skladeb nás v textech seznamuje s rozmanitými nočními přízraky stříbrného města (jak napovídají i názvy tracků), sedmá skladba nás přivádí k metalovým počátkům kapely, ukazuje thrashovou tvář této smečky a zavede nás do chudinské čtvrti Whitechapel a přilehlých částí Londýna roku 1888, kde svůj názor na prostitutky svérázným způsobem dával najevo jistý Jack Rozparovač.

Ale zpět k hudebnímu obsahu – kapela opět přesvědčuje, že po hudební stránce není muzikantům co vytýkat. Jediná (a jen velmi sporadická) připomínka bude směřovat ke zpěvu – v úvodních sekvencích první skladby není textu moc rozumět, v závěrečné mluvené pasáži thrashovější skladby "Ztracený kostel" bych lepší srozumitelnost rovněž uvítal, jinak je zpěv v pohodě a nelze než pochválit přecházení z hlubšího hlasu k havraním vokálům. I proto je mojí nejoblíbenější skladbou třetí "Bitva na Sioně", pojednávající o závěrečné bitvě husitských válek a dobytí gotického hradu Sion u Chlístovic, který nechal vystavět (a do posledních sil i bránil) Jan Roháč z Dubé. Velmi povedená je i následující tempově rozmanitá a melodická titulní skladba "Pekelný kočár" o tajemném ohnivém kočáru, zjevujícím se v okolí toku říčky Vrchlice. Jelikož kapela hudebně pokračuje ve směru, vytyčeným předchozím CD "Obhajoba smrti", byl by můj pokus o její hudební popis ukončen opakováním již v předchozí recenzi uvedených chvalozpěvů.

Podle slov kapely se Koudelníci chystají za dva či tři roky na plnohodnotné CD a avizují i profesionálnější přístup. Nemyslím si, že by ani toto CD "Pekelný kočár" bylo nějak odbyto, za což lze vděčit i nespornému hráčskému umu všech zúčastněných muzikantů, ale (stejně jako v dalších četných případech) je zde jediná překážka k dosažení lepšího soundu, a tou jsou samozřejmě peníze (na špičkově vybavené studio a zvukaře, který nevypustí žádný detail, na delší nahrávací čas a mastering, který nahrávku posune do vyšších hudebních pater). Koudelníci by si kvůli své nápaditosti i neotřelosti profesionální nahrávku opravdu zasloužili! I přesto, že předchozí nahrávka Koudelníků mne uchvátila o něco více než "Pekelný kočár", patří podle mě tato kapela k naší black/darkové špičce a určitě se vyplatí ji sledovat i nadále.

sestava: Jindřich "Blekoš" Kadlec - zpěv, Miroslav "Gotzila" Götz - kytara, Robert Svoboda - kytara, Vojtěch "Kachna" Novák – baskytara, Lukáš "Zajda" Zajíček - bicí
produkce: KOUDELNÍKŮV SYN
odkaz: bandzone.cz/koudelnikuvsyn
tracklist
1. Ďáblova lest
2. Zazděná
3. Bitva na Sioně
4. Pekelný kočár
5. Ztracený kostel
6. Kutnohorský alchymista
7. Jack

Hodnocení

autor:

70 %

čtenáři:

59 %

hodnotilo: 21


Diskuze

Cekem příspěvků: 9

František Novo...01.08.11 | 12:24:38
SionMaara31.07.11 | 15:19:26
SionDW16.08.11 | 11:07:49
SionRobert17.08.11 | 21:24:22
SionDW19.08.11 | 00:44:41
SionFrantišek Novo...22.08.11 | 14:45:34
SionDW22.08.11 | 16:13:28
SionDW19.08.11 | 00:45:48
SionRobert31.07.11 | 22:55:32

Audio

Související články

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 9644x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 9422x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 9174x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 8962x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 8561x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 8271x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 8033x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 7849x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 7736x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 7230x

Více

Nejnovější diskuze

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube