Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

RIVERSIDE - Memories In My Head

RIVERSIDE - Memories In My Head

EP
2011 Glasville Records

čas: 32:35
země původu: Polsko
styl: progressive rock

Polští náladotvůrci RIVERSIDE patří k nejvýraznějším progresivním spolkům současnosti. Velmi příznivá hodnocení vyvolal již jejich debut "Out Of Myself" z roku 2003, skutečný průlom však přišel až s druhým a doposud zřejmě nejlepším řadovým počinem "Second Life Syndrome", vydaným o dvě léta později pod hlavičkou velkého progresivního kolosu InsideOut. Následující dvě alba pozici kapely na scéně upevnila, a jelikož poslední z nich "Anno Domini High Definition" je už nějaký ten pátek venku a pánové slaví desetileté výročí od svého založení, rozhodli se zpříjemnit fanouškům čekání na další desku třískladbovým EP "Memories In My Head".

Bývá velmi častým zvykem, že formát EP slouží interpretům k vydání přebytkového materiálu, takže zde nejčastěji najdeme živé a alternativní verze či remixy známých skladeb, nebo hudební "odpad", který se z nějakého důvodu nedostal na oficiální počiny. Podobnou filozofií se donedávna řídili i RIVERSIDE. Tentokrát však zvolili kreativnější přístup a na "Memories In My Head" naservírovali zbrusu nový materiál.

Osobně mám pocit, že tvorbě kapely vždy více slušela dlouhá stopáž skladeb, ve které mohla dostatečně rozvíjet svůj vytříbený smysl pro atmosféru a drásající dramatičnost. Proto mě volba tří cca desetiminutových kousků velmi potěšila a naplno potvrdila moji domněnku. Středobodem dění je jako vždy emotivní melancholicky laděný zpěv a výrazné basové linky frontmana Mariusze Dudy a úžasné "pinkfloydovsky" podmanivé čarování kytaristy Piotra Grudzińského. To už se za léta působení na scéně stalo jakýmsi "trademarkem" RIVERSIDE a i tady ze sebe pánové vydávají maximum. Skladby se rozprostírají do vesmírných končin a dokáží opět spolehlivě pohltit a přenést posluchače do jiné reality. Na rozdíl od jiných progresivních spolků k tomu navíc nepotřebují žádné okázalé ukázky instrumentálních dovedností a vystačí si často i s nenáročnými motivy, které se však dokáží rozvinout do netušených sfér a rozměrů.

EP "Memories In My Head" dokazuje, že RIVERSIDE se rozsáhlých hudebních ploch nebojí a dokáží je beze zbytku naplnit záživným a nápaditým obsahem. Melancholicky podmanivá atmosféra s psychedelickým odérem očaruje vaše smysly a pohladí po duši. Nouze však nebude ani o dramatické momenty. Stačí se ponořit.

sestava: Mariusz Duda - zpěv, baskytara, akustická kytara, Piotr Grudziński - kytary, Michał Łapaj - klávesy, hammondy, theremin, Piotr Kozieradzki - bicí
produkce: RIVERSIDE, Magda Szrednicka, Robert Szrednicki
odkaz: www.riversideband.pl
tracklist
1. Goodbye Sweet Inocence
2. Living in the Past
3. Forgotten Land

Hodnocení

autor:

90 %

čtenáři:

87 %

hodnotilo: 13


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube