Novinky | Videa

ROXETTE v ČR

Dnes

KRAFTWERK v ČR

Dnes

WHORION v ČR

26.04.15

INFECTED RAIN

Video | 26.04.15

Grind Metal Fest

26.04.15

SHAPE OF DESPAIR

25.04.15

JINJER

Video | 25.04.15

AMPLIFIER

Video | 25.04.15

BEHEMOTH ve Zlíně

24.04.15

MUERTI

24.04.15

Více

Echoes

Brutal Assault 2015

Brutal Assault 2015

05.08.15 - 08.08.15 | 15:00 hod.

ROXETTE

ROXETTE

21.05.15 | 20:00 hod.

ENDLESS

ENDLESS

04.06.15 | 20:00 hod.

Live - nejbližší akce

Antitrend Party 48

30.04.15 | 19:00 hod.

SKELETONWITCH

02.05.15 | 20:00 hod.

SCORPIONS

08.05.15 | 19:00 hod.

BUGRFEST vol.III. 2015

09.05.15 | 15:00 hod.

KRYPTOR

16.05.15 | 19:30 hod.

ROXETTE

21.05.15 | 20:00 hod.

ILLEGAL ILLUSION

21.05.15 | 20:00 hod.

Cross Fest 2015

22.05.15 - 27.04.15 | 17:00 hod.

Tattoo Convention 2015

22.05.15 - 24.05.15 | 12:00 hod.

JINJER

23.05.15 | 19:00 hod.

Více | Přidat koncert

Recenze

Anneke van Giersbergen - Everything Is Changing

Anneke van Giersbergen - Everything Is Changing

2012 PIAS Holland

čas: 47:15
země původu: Holandsko
styl: pop/rock/metal

Fenomenální holandskou vokalistku není třeba nijak obsáhle představovat. V devadesátých letech její překrásný charismatický zpěv dokázal téměř neznámé THE GATHERING vyšvihnout mezi nejzásadnější kapely tehdy nesmírně populární gothic/doom metalové vlny a získat jim světový věhlas. Po šesti znamenitých albech, na kterých postupně došlo k žánrovému posunu k odlehčenějšímu atmosféricko-rockovému výrazivu, se ale Anneke oddělila a založila nový spolek AGUA DE ANNIQUE, který znamenal příklon k přímočařejší písničkově formě. Jak se ale zdá, i tomu je už nyní konec a čerstvá novinka "Everything Is Changed" vychází pod zpěvaččiným civilním jménem.

Aktuální počin se zjevně snaží být jakousi esencí všeho, co Anneke nahrála. Najdeme zde metalově našláplé kousky, křehké melancholické balady a místy i podmanivou atmosféričnost, tedy atributy typické pro starší i novější tvorbu THE GATHERING, po čemž si mnoho fanoušků jistě stýskalo. Vše je ale opět zahaleno do nekomplikovaného popově písničkářského hávu, který byl charakteristický pro AGUA DE ANNIQUE. První seznámení tedy navodí příjemnou nostalgii, která však poměrně brzy vyprchá díky jisté hudební plochosti a jednorozměrnosti. Jakkoliv jde zřejmě o nejpestřejší a nejkontrastnější nahrávku, pod kterou je Anneke podepsána, instrumentální složka působí více jako nenáročný doprovod jejích fenomenálních hlasivek než coby rovnocenný partner. Po několika málo soustředěných posleších už zkrátka nic nenabídne a chybí jí patřičná hloubka.

Novinka "Everything Is Changed" tedy opět stojí a padá na výkonu hlavní protagonistky, která se naštěstí v hojné míře vrátila k melancholičtějším rejstříkům a expresivnějšímu výrazivu. Díky tomu získává jinak spíše průměrný počin jednoznačně body navíc a i když není ani náhodou lepší než cokoliv, co Anneke vydala s THE GATHERING, nezdá se nakonec ani horší, než co jsme mohli slyšet od AGUA DE ANNIQUE. Výsledek ale stále působí spíše jako vypočítavý kompromis mezi obojím a vedle několika málo úžasných pasáží nabídne i slabší a méně záživné momenty. Navíc se zdá, jako by se aktuální počin nemohl rozhodnout, zda bude spíše popový, rockový či metalový.

Anneke vydala poměrně příjemnou nekomplikovanou nahrávku, kterou však od ryzího průměru dělí především její úžasný hlas. Jako zpěvačka opět exceluje na výbornou, hudební doprovod se ale jeví spíše jako kulisa a nenabízí patřičnou hloubku a vrstevnatost. A i když fanoušky THE GATHERING "Everything Is Changed" potěší zřejmě více než předchozí počiny, o žádný velký návrat se nejedná. Spíše o milou nostalgii, která však přestane bavit dřív, než by si většina z nich přála…

sestava: Anneke Van Giersbergen – zpěv, piano, Dennis Leeflang – kytary, Ruud Jolie - kytary, Ferry Duijsen - kytary, Joost van Haaren – baskytara, René Merkelbach - klávesy, Camilla van der Kooij - housle, Rob Snijders – bicí
produkce: Daniel Cardoso
odkaz: www.annekevangiersbergen.com
tracklist
1. Feel Alive
2. You Want To Be Free
3. Everything Is Changing
4. Take Me Home
5. I Wake Up
6. Circles
7. My Boy
8. Stay
9. Hope, Pray, Dance, Play
10. Slow Me Down
11. Too Late
12. 1.000 Miles Away From Home

Hodnocení

autor:

60 %

čtenáři:

75 %

hodnotilo: 27


Diskuze

Cekem příspěvků: 5

O,oCorvus19.10.12 | 12:22:42
2x4b30.07.12 | 21:41:40
Martin Jílek12.03.12 | 08:56:17
Miroslav Med12.03.12 | 09:28:01
Meresz09.03.12 | 21:00:55

Nejnovější diskuze

SHINING - Blackjazz

johny anonym
24.04.15 | 12:37:58

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

venca anonym
22.04.15 | 18:34:26

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

Štěpán Šimek
22.04.15 | 11:31:40

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Radek anonym
22.04.15 | 11:15:47

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

b961e anonym
22.04.15 | 07:30:26

PARADISE LOST - Tragic Idol

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 20:49:57

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

v anonym
21.04.15 | 18:18:49

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 16:24:36

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Radek anonym
21.04.15 | 13:22:40

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 13:07:03

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

INFECTED RAIN

26.04.15


JINJER

25.04.15


AMPLIFIER

25.04.15


Brutal Assault 2015

22.04.15


KANNOUT

21.04.15


Více

Facebook   MySpace   YouTube