Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

HIROSHIMA NIGHTMARE / LA MIGRA - Split mini CD 2011

HIROSHIMA NIGHTMARE / LA MIGRA - Split mini CD 2011

MCD
2012 Cestou na hřbitov Rec.

čas: 19:56
země původu: Česká Republika
styl: hardcore/punk

HIROSHIMA NIGHTMARE

Začátkem letošního roku vyšlo minicédéčko (opravdové malé, třípalcové) dvou spřízněných kapel HIROSHIMA NIGHTMARE a LA MIGRA. Obě kapely toho mají spoustu společného. Obě fungují od roku 2009 a obě hrají naštvaný punk/hardcore s oboupohlavními vokály v rodném jazyce.

Českobudějovická HIROSHIMA NIGHTMARE na sebe upozornila před dvěma lety bezejmenným demem a taky účastí na LP kompilaci "Posloucháte Jižní Čechy 3". Novou nahrávku opět pořídili ve stále uznávanějším Hellsound studiu a umístili na ni celkem 4 skladby (včetně coveru dalších, dnes už neexistujících, Budějovičáků DISKRIMINACE). Zvuk je uhlazenější a i hudebně mi to přijde vyklidněnější. Už v tom není taková ta nasranost. Přesto se jedná o nadprůměr na naší scéně jak hudebně, tak i textově. Největším hitem pro mě je "Přežít svou smrt" ("Zastav se na chvíli a poslouchej můj hlas, vždyť tahleta touha je snad v každém z nás").

LA MIGRA

LA MIGRA z Pacova měli donedávna taky jen jedno demo a i oni tady mají 4 songy. Ty nahrávali sice ve zkušebně, ale na výsledné kvalitě to moc neubírá. Naopak, zvuk je pěkně drsný. Taky vokály jsou hrubější. Oproti kolegům ze splitu mi přijdou míň vyhraní, ale zato jednoduše přímočaří. Texty jsou klasická angažovaná punková témata, která se omílají už spoustu let, jako třeba proti vivisekci nebo náckům ("Genocidní kecy nechci vůbec poslouchat, ty fašounský hovada nebudeme tolerovat").

Celkově je tohle splitko lehce nadprůměrné a je to dobrá příležitost k seznámení se s mladou hardcore/punk krví. Navíc, originální miniCD s barevným obalem seženeš za směšných 50kč. Bude zajímavé sledovat další počínání obou kapel. Ta první plánuje vydat split LP s kapelou AZID, druhá pro změnu další demo.

Hodnocení:
HIROSHIMA NIGHTMARE: 60%
bandzone.cz/hiroshimanightmare

LA MIGRA: 50%
bandzone.cz/lamigra

sestava: HIROSHIMA NIGHTMARE: Mařenka - zpěv, KubAjz - kytara, zpěv, texty, Jenz - kytara, Satáňa - baskytara, Váňa - bicí; LA MIGRA: Dandy - zpěv, Síma - zpěv, Kuba - kytara, Hullha - kytara, Faf - baskytara, Nowi - bicí
tracklist
HIROSHIMA NIGHTMARE
1. Stáří
2. Přežít svou smrt
3. Krvavý divadlo (DISKRIMINACE cover)
4. Ticho

LA MIGRA
5. Pomluvy
6. A.F.A.B.
7. Zvířátka
8. Zkáza

Hodnocení

autor:

nehodnoceno

čtenáři:

37 %

hodnotilo: 30


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Související články

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube