Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

NAHUM - The Gates Are Open

NAHUM - The Gates Are Open

2012 vlastní náklad

čas: 36:44
země původu: Česká republika
styl: death/thrash

Bez mučení přiznám, že jméno téhle ostravské kapely bylo pro mě donedávna absolutní neznámou. Přitom rok vzniku, ještě pod názvem UNHUMAN, je 2004. Po přejmenování podle starověkého proroka oznamujícího pomstu, přišlo demo a několikaletá pauza.

Začátkem letošního roku vyšlo debutní album, na němž je zaznamenán zajímavý mix death metalu, thrashe i blacku. Kdyby vyšlo tak před deseti lety, tak bych byl nadšený, jaká je to super nahrávka a ani bych nevěřil, že vznikla u nás. Ale dnes jsem hudebně trochu jinde, takže můžu jenom ocenit dobře odvedenou práci (ve svém ranku). Všechny nástroje jsou dobře sehrané, vše je dotaženo do konce, není to žádná poloviční práce. Hudba NAHUM nabízí melodické i agresivní pasáže, zajímavá kytarová sóla nebo vyhrávky a vkusně se střídající murmur s blackovým skřehotáním ("Get Stars Back"). Super je i zvuk ze studia Mroš.

Úvodní "Worldwide Screaming" je perfektně našlapaný otvírák, který se před pár lety objevil na výše zmíněném demu. Mě nejvíc baví song "Room 101", pro jehož text byla inspirací novela G. Orwella 1984 (Zabiju vize vašich myšlenek, vaše bolest naplní můj meč. Všechny vaše obavy se stanou skutečností, sem stéká pot a krev je vroucí. Každý, kdo hledá, uvidí, každý, kdo se ptá, ochutná atmosféru této místnosti."). V této skladbě hostuje Veronica z kapely UP!GREAT (stejně jako v "The Vision Of Apocalypse")a ten ženský vokál jí dodává přímo mrazivou energii. O závěr se naopak postará pomalá instrumentálka "Feel The End", před kterou je monolog z filmu Network (to jsem nepoznal, ale vyčetl na internetu).

Občas mě ale odrazuje zbytečně dlouhá stopáž skladeb, někde by neškodilo trochu ubrat, aby hudba nezačala nudit. A hlavně se mi nelíbí dost bídný obal, který snižuje celkový dojem i hodnocení. Jinak je to, myslím si, nutnost pro všechny deathmetalové fandy, kteří tohle CD seženou za směšných 180,- a před koupí si ho můžou celé poslechnout na bandzone profilu kapely. Opravdu je to povedený debut. Uvidíme, co přinese budoucnost.

sestava: Pavel – zpěv, Roman – kytara, Tomáš – kytara, Hanis – baskytara, Michal – bicí; host: Veronica – zpěv
odkaz: www.nahum.cz
tracklist
1. Worldwide Screaming
2. Heart And Mind
3. Equal
4. The Vision Of Apocalypse
5. Room 101
6. Sons Of God
7. Get Stars Back
8. Nahum (We'll Crush Our Enemies)
9. Feel The End

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

66 %

hodnotilo: 38


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Aerodrome festival 2016

Banán anonym
09.10.16 | 09:33:42

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
30.09.16 | 22:43:18

Ian Glasper - The Day the Country Died: A History...

Darker anonym
30.09.16 | 08:10:43

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube