Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

NAHUM - The Gates Are Open

NAHUM - The Gates Are Open

2012 vlastní náklad

čas: 36:44
země původu: Česká republika
styl: death/thrash

Bez mučení přiznám, že jméno téhle ostravské kapely bylo pro mě donedávna absolutní neznámou. Přitom rok vzniku, ještě pod názvem UNHUMAN, je 2004. Po přejmenování podle starověkého proroka oznamujícího pomstu, přišlo demo a několikaletá pauza.

Začátkem letošního roku vyšlo debutní album, na němž je zaznamenán zajímavý mix death metalu, thrashe i blacku. Kdyby vyšlo tak před deseti lety, tak bych byl nadšený, jaká je to super nahrávka a ani bych nevěřil, že vznikla u nás. Ale dnes jsem hudebně trochu jinde, takže můžu jenom ocenit dobře odvedenou práci (ve svém ranku). Všechny nástroje jsou dobře sehrané, vše je dotaženo do konce, není to žádná poloviční práce. Hudba NAHUM nabízí melodické i agresivní pasáže, zajímavá kytarová sóla nebo vyhrávky a vkusně se střídající murmur s blackovým skřehotáním ("Get Stars Back"). Super je i zvuk ze studia Mroš.

Úvodní "Worldwide Screaming" je perfektně našlapaný otvírák, který se před pár lety objevil na výše zmíněném demu. Mě nejvíc baví song "Room 101", pro jehož text byla inspirací novela G. Orwella 1984 (Zabiju vize vašich myšlenek, vaše bolest naplní můj meč. Všechny vaše obavy se stanou skutečností, sem stéká pot a krev je vroucí. Každý, kdo hledá, uvidí, každý, kdo se ptá, ochutná atmosféru této místnosti."). V této skladbě hostuje Veronica z kapely UP!GREAT (stejně jako v "The Vision Of Apocalypse")a ten ženský vokál jí dodává přímo mrazivou energii. O závěr se naopak postará pomalá instrumentálka "Feel The End", před kterou je monolog z filmu Network (to jsem nepoznal, ale vyčetl na internetu).

Občas mě ale odrazuje zbytečně dlouhá stopáž skladeb, někde by neškodilo trochu ubrat, aby hudba nezačala nudit. A hlavně se mi nelíbí dost bídný obal, který snižuje celkový dojem i hodnocení. Jinak je to, myslím si, nutnost pro všechny deathmetalové fandy, kteří tohle CD seženou za směšných 180,- a před koupí si ho můžou celé poslechnout na bandzone profilu kapely. Opravdu je to povedený debut. Uvidíme, co přinese budoucnost.

sestava: Pavel – zpěv, Roman – kytara, Tomáš – kytara, Hanis – baskytara, Michal – bicí; host: Veronica – zpěv
odkaz: www.nahum.cz
tracklist
1. Worldwide Screaming
2. Heart And Mind
3. Equal
4. The Vision Of Apocalypse
5. Room 101
6. Sons Of God
7. Get Stars Back
8. Nahum (We'll Crush Our Enemies)
9. Feel The End

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

66 %

hodnotilo: 38


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 11215x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 10490x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 10283x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 10190x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 9955x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 9226x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 9088x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 8879x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 8670x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 8137x

Více

Nejnovější diskuze

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube