Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

DON GATTO - Second

DON GATTO - Second

mini CD
2012 vlastní náklad

čas: 10:40
země původu: Maďarsko
styl: hardcore

Maďarská kapela DON GATTO vznikla roku 2009 a hned ze startu začala aktivně koncertovat po celé Evropě. Toto je jejich druhé minialbum, jednoduše pojmenované "Second", které vzniklo počátkem loňského roku. Netuším, proč si zvolili zrovna tento název kapely, ale když jsem o nich na internetu hledal nějaké informace, narazil jsem i na pizzerii stejného jména v městě Pésc, které leží kousek od jejich domovského Szekszárdu (úsměv).

Hned úvodní "Hardcore Babylon" dává jasně najevo, že půjde o poctivý hardcore newyorského old school střihu, který zažíval svůj velký boom někdy začátkem 90. let. Prostě těžké sekané riffy, skočné tempo, chraplavý zpěv, sborové refrény a sem tam melodické sólo. Sice nejde o nic novátorského, ale příjemně se to poslouchá. Pěkná vypalovačka na rozjezd. Následuje šlapavá "Balls To The Wall", začínající kytarovým sólem. V ní si dokonce zahostoval Gary Meskil z PRO-PAIN, který své party na dálku nazpíval na Floridě. Text je o tom, jak si obyčejní kluci založili kapelu a díky poctivé práci o dva roky později už po společném koncertě chlastali právě s PRO-PAIN.

Třetí "Fast Lane" je rychlejší, ve svižném tempu a s melodickou linkou vespod. Zato "Beard Out" je pro změnu spíš hutná, s krásně dunivou basou. A na závěr je tady pomyslná třešnička. "Beds Are Burning" je totiž cover verze slavného hitu MIDNIGHT OIL, který před čtvrtstoletím vyšel na desce "Diesel And Dust". Těžko říct, co kluky vedlo k předělání zrovna této skladby. V jejich podání zní oproti originálu rozhodně rychleji a agresivněji, včetně notoricky známého melodického refrénu, ve kterém vypomohli přátelé ze spřízněných kapel.

CD je zabaleno v jednoduché pošetce a disponuje kvalitním zvukem. Navíc oproti debutnímu "Don Gatto" působí hudebně vyzráleji. Tahle kapela je opravdu hodně aktivní a nebojí se jít za svým cílem, čehož důkazem je nedávno skončené evropské turné po boku svých ikon - PRO-PAIN, během kterého jsme je mohli vidět i u nás. Aktuálně má kapela venku split se švýcarskými NO MUTE. Věřím, že o DON GATTO ještě uslyšíme.

sestava: Weisz - zpěv, baskytara, Acélos - kytara, zpěv, Halász - bicí; hosté: Gary Meskil (PRO-PAIN) - zpěv, Vígó (AURORA) - vokály, Kisbé (AURORA) - vokály, trubka, Bölcsföldi Zoli (CADAVERES) - vokály
odkaz: www.dongatto.com
tracklist
1. Hardcore Babylon
2. Balls To The Wall
3. Fast Lane
4. Beard Out
5. Beds Are Burning (MIDNIGHT OIL cover)

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Související články

DON GATTO
08.05.13

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 8763x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 8551x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 8280x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 8112x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 7658x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 7415x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 7164x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 6941x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 6890x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 6339x

Více

Nejnovější diskuze

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube