Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

NOISEM - Agony Defined

NOISEM - Agony Defined

2013 A389 Recordings

čas: 25:46
země původu: USA
styl: old-school thrash/death/grind

V záplavě dnešních mladých začínajících kapel působí NOISEM tak trochu jako zjevení. Žijeme v době moderních technologií, které se logicky promítají i do hudebního průmyslu, a to ať se se nám to líbí nebo ne. Nevyhnulo se to samozřejmě ani odvětví metalovému, a tak dnes i ta nejbezvýznamnější kapela může na trh přijít s albem, jež se vyznačuje nejen křišťálově čistým, ale mnohdy až zvráceně přeboostrovaným zvukem. Právě tato doba zplodila i NOISEM. Kapelu, která se vymyká všemu výše popsanému.

Už první pohled na cover alba napoví, že tady bude něco jinak. Jednoduchá černobílá malba, jež vám možná stejně jako mně bude na první pohled evokovat album "World Downfall" od legendárních TERRORIZER. Což by nebylo úplně špatně, i když blíže mají kluci spíše k takovým REPULSION. Pokud vás zaráží výraz kluci, tak vězte, že věk členů téhle bandy se pohybuje v rozmezí 15-20 let, což je fakt, jemuž budete jen těžko věřit, až se vám jejich hudba prožene vašimi sluchovody. Základem všeho jsou rychlé thrashové riffy, které jsou místy více, jindy zase méně okořeněny prvky deathu a grindu. Výsledkem se ale jeví zběsilá jízda, ze které se jen těžko vyskakuje ven.

Jako první vás přivítá skladba "Voices in the Morgue", jež hned od prvních tónů jede jako válec nezastavitelně kupředu. Žádné intro ani nic podobného, zkrátka okamžitý odpich a jede se. Po dvou minutách sice přijde menší zvolnění a dostaví se pomalejší valivější pasáž, jenže tuto krátkodobou letargii po chvíli pročísne sólo, jež by se neztratilo ani v inventáři takového Kerryho Kinga a plyn je zase dole u podlahy a jede se dál. Jméno Kerryho Kinga nezmiňuji náhodou, protože vliv SLAYER je v této bandě taky setsakramentsky znát, za což se ale borci nemusí nikterak stydět. Ze studnice nápadů této kultovní smečky čerpali i mnohé slovutnější jména. Další podobné zvolnění nastává až ve čtvrté "Mortuary", což vám snad dá dostatečnou představu o tom, jakáže to pekelná jízda se na této desce odehrává. Popisovat skladby jednu podruhé nemá smysl. Abych se přiznal, jen těžko se mi rozlišují od sebe, což je jeden z největších záporů této desky, ale upřímně - koho to v tomto případě zajímá? Ze zaběhnutého vzorce se trochu vymyká snad jen poslední "Agony Defined", ve které můžete slyšet více grindu, než je tomu v kterékoli ze skladeb dříve. V jejím případě se tempo otáček neustále přelívá z nižších do vyšších a zase naopak, což skýtá možnost, aby nás kluci přesvědčili o tom, že hru na svoje nástroje zvládají absolutně bez problémů.

"Agony Defined" zkrátka patří mezi alba, které nesedne každému. Pokud hledáte určitou formu vyššího umění a ukázky hráčské virtuozity, sáhněte jinam. Zde nic podobného nenajdete, a možná by se chtělo říci i bohudíky, protože album zní neuvěřitelně živelně a organicky. Žádný kalkul, nic podobného. Jedná se o album, kde mi srdce říká, ať hodnotím vysoko, protože z něj mám pocit jako už dlouho ne. Borci navíc vsadili spíše na kvalitu než kvantitu, a tak album není zbytečně natahované a na ploše 26 minut tak nenajdete jediného hluchého místa. Na druhou stranu je zde ale ten fakt, že skladby je skutečně obtížné od sebe nějakým způsobem rozlišit. Ani na desátý poslech jsem nebyl schopen určit, která že to skladba momentálně hraje. Taky nesmíme zapomenout, že doba opravdu pokročila a je těžké uspět s albem, které jakoby se zaseklo na rozmezí 80. a 90. let, i když proti tomu NOISEM bojují celou svou prohnilou duší. Za to mají můj respekt a uznání. A taky natočili nesmírně zábavnou desku, která, ač to zní možná jako oxymóron, působí na dnešním hudebním trhu až nebývale svěže.

sestava: Yago Ventura – baskytara, Harley Phillips – bicí, Sebastian Phillips – kytara, Travis Stone – kytara, Tyler Carnes – zpěv
odkaz: facebook.com/NoisemBaltimore
tracklist
1. Voices in the Morgue
2. Birthing the Bestial
3. Desire and Disgust
4. Mortuary
5. Rotten Remains
6. Severed
7. Split from the Inside Out
8. Chronic Dementia
9. Agony Defined

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

81 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 11534x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 10845x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 10651x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 10495x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 10305x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 9530x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 9434x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 9202x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 8946x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 8436x

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube