Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

ARCHAGATHUS / NAK'AY

ARCHAGATHUS / NAK'AY

split CD/
2013 EveryDayHate / Grindfather prod. / Grindpromotion / Goressimo rec.

čas: 17:07

Na grindcore scéně se pořád něco děje a pořád vycházejí kvalitní nahrávky. Ne jinak je tomu i v tomto případě. Splitko ARCHAGATHUS/NAK'AY je CD verzí dříve vydaného split 10"MP, na kterém najdeme opravdu pořádný nářez. Jak už bývá poslední dobou tradicí, oba nosiče vyšly v kooperaci několika labelů.

Jako první přicházejí na řadu ARCHAGATHUS z kanadského Winnipegu, kteří na sebe upozornili před pár lety split 7"EP s našimi ONANIZER. Mimo toho mají na svém kontě opravdu velkou spoustu dalších nahrávek, většinou samozřejmě splitek (např. s UNHOLY GRAVE, SUFFERING MIND, AGATHOCLES, PIZZA HI FIVE). Tihle kámoši od DAHMER dokazují, že za těch necelých deset let existence umí hrát pořádně extrémní muziku. Je to mincecore toho nejhrubšího zrna, kdy je nelidský murmur doplněný o ječák. Prostě old school grindcore (ovlivněný mistry v tomto žánru NAPALM DEATH, UNHOLY GRAVE), který je zahrán s punkovým feelingem. Nejslyšitelnější to je v "Morbid Disaster", což je zároveň nejskočnější song, přesně podle vzoru AGATHOCLES. Není to ale jen bezduchá řezničina, hudba má nápady a je v ní rozmanitost. A to i přesto, že jednotlivé songy se svou stopáží vejdou většinou do jedné minuty. Navíc má nahrávka pořádně ostrý a hutný zvuk. Mimochodem, název kapely je podle jednoho ze synů Agatoklea ze Syrakus.

Následuje trio NAK'AY z Indiany. Tihle Amíci vznikli v roce 2008 a tady mají nahrávku s trochu "zahuhlanějším" zvukem. Ale tím netvrdím, že je to na škodu. Opět to je grind staré školy jak poleno (DEFECATION, ASSÜCK, INSECT WARFARE), ve kterém se střídá víc vokálů. Akorát je to hudebně ještě zběsilejší, s větším důrazem na rychlost. Navíc je jejich materiál občas prošpikován různými noise vsuvkami a nasamplovanými hluky, které celý ten řimbuch zase posunují o kousek dál (např. "Blackout" díky tomu příjemně šlape). Ani tady nepřesáhne délka skladeb jednu minutu, takže než se nadějeme, je tady konec. Zajímavostí je, že bubeník Andy začal loni hrát  ve znovuobnovených gore grindových HEMDALE a spolu s kytaristou Ericem ještě hrají antikřesťanský thrash/black v NUCLEAR HELLFROST.

Trochu mě mrzí strohý obal, který je totožný jako vinylová edice a svou jednoduchostí mi připomíná přebaly starých 7". Je škoda, že v něm nejsou (aspoň přiloženy) texty, protože si myslím, že by obě kapely měly co sdělit. První kapela snad do světa křičí po lidských i zvířecích právech, druhá pak proti fašismu, válce a náboženství. Takže nezbývá, než si o ně napsat. Ale jinak je tohle solidní nahrávka, která nezačne nudit.

Odkazy:
myspace.com/archagathus
myspace.com/260bestialnoise

sestava: ARCHAGATHUS: Joe – zpěv, Dan – kytara, baskytara, bicí, zpěv, Marshal – kytara; NAK'AY: Nic – zpěv, baskytara, Eric – zpěv, kytara, Andy – zpěv, bicí země původu: Kanada / USA
produkce: mincecore/grindcore
tracklist
ARCHAGATHUS
1. Accidental Sobriety
2. Freedom Society System
3. Miserable Corpse
4. Decapitated Priest
5. Bummer Alcoholic
6. Morbid Disaster
7. Inhibitor
8. Dead Inside

NAK'AY
9. Subsidized Pseudo-security
10. Interchangeable Sterility
11. Manufactured Idealism
12. No Last Words
13. Elitist Blockhead
14. Sprockets
15. Todo Lo Que Odias
16. Blackout
17. Misery Codependent
18. Curriculum
19. Human Origin
20. Blank Stare

Hodnocení

autor:

70 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Aerodrome festival 2016

Banán anonym
09.10.16 | 09:33:42

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
30.09.16 | 22:43:18

Ian Glasper - The Day the Country Died: A History...

Darker anonym
30.09.16 | 08:10:43

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
29.09.16 | 08:40:48

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube