Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

FISHARTCOLLECTION - In Oil

FISHARTCOLLECTION - In Oil

2013 vlastní náklad

čas: 39:05
země původu: Slovenská republika
styl: hardcore/crossover

V září 2013 vyšla debutní nahrávka "In Oil" kapely FISHARTCOLLECTION z Trnavy jako barevný digipack z měkkého papíru. A ani všeobsahující škatulka crossover plně nevystihuje to, co kapela hraje. Ze začátku mi to připomínalo, jako když pejsek a kočička vařili pověstný dort. Sice tam jsou samé dobré věci, tak po čem mi může být tak špatně? Vždyť je tady drsný hardcore základ, trocha metalu, agresivní riffy, zasekávačky. Spousta zvratů, chytlavých pasáží a změn rytmu. Taky tady jsou pomalé pasáže, kytarové vyhrávky, až jazzrocková baskytara nebo moderní prvky. Prostě při prvních posleších mi nahrávka přišla taková rozháraná a zbytečně krkolomná. Říkal jsem si, jestli té progrese není až moc.

Když už se CD protáčelo asi podesáté, začal jsem si na hudbu na něm zaznamenanou zvykat a časem se v ní trochu orientovat. A musel jsem uznat, že to není vůbec špatné a všechny ty výše zmíněné věci jsou umně poskládané do zajímavého celku. Ve "Follow" jsem našel i country pasáž, "Hangover Of Life" je zase poklidně melodická, "The Little Match Girl: Part II" minimálně zajímavá. I vokál se střídá v nejrůznějších polohách (od hrubého přes čistý až po šepot), ty jsou navrstvené přes sebe nebo se prolínají. Navíc má zpěvák Žabo dobré frázování v angličtině a přesně se hodí do této muziky. Ta je spontánně obohacená o hostující klávesy, harmoniku a kytarová sóla. Navíc to všechno zní přirozeně.

Závěrečná "Pressed To The Wall" takové poklidné outro, které zároveň funguje jako předěl před následující "Poisonous Nicole". To je totiž cover verze od popové zpěvačky Nicole Scherzinger a k nerozeznání předělaný její disco hit "Poison". Jde slyšet, že hudebně to je něco jiného, něco co se vymyká. Ale šlape a z počátku je to asi nejlepší věc na albu, protože není tak komplikovaná jako ostatní skladby. Je jednoduchá a má tah na branku, trochu třeba jako IN FLAMES.

Po zvukové stránce je album v pohodě (studio Bunker, jaro 2013) a všechny nástroje jsou pěkně čitelné. I když by neškodilo víc dynamiky. Taky bych se obešel bez autentických hlášek ze studia, které mají uvolnit atmosféru. Ale to je o zvyku. Určitě "In Oil" není na jeden poslech, ani na desátý. Zajímalo by mě, jak kapela zní naživo. Tam totiž může být ta pravá živelnost.

Připadá vám tahle recenze chaotická? Kdeže, je to jen záznam pocitů, které jsem měl z této nahrávky při jejím poslechu. Prostě vše chce svůj čas a ono se to v tom žaludku uleží. Myslím, že zas tak moc podobných kapel po světě neběhá.

sestava: Peter “Žabo“ Hija – zpěv, Jozef “Dodo“ Zachar – kytara, Roman Liška – baskytara, Jozef Slovák – bicí; hosté: Mario Gajarský – sólová kytara, vokály, Denis Bango – klávesy, vokály, Jakub Daniš – foukací harmonika
odkaz: bandzone.cz/fishartcollection
tracklist
1. Stop The Sunrise
2. Swan Song
3. Follow
4. Summer Deceives
5. Dancer On The Rocks
6. Hangover Of Life
7. Whisper In Terror
8. Best Solutions
9. The Little Match Girl: Part I
10. The Little Match Girl: Part II
11. Pressed To The Wall
12. Poisonous Nicole (Nicole Scherzinger cover)

Hodnocení

autor:

80 %

čtenáři:

60 %

hodnotilo: 3


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube