Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

FLASH OF AGGRESSSION - Seed of Hate

FLASH OF AGGRESSSION - Seed of Hate

2013 CD-Maximum

čas: 39:56
země původu: Rusko
styl: thrash/death metal

V největším městě Evropy, ruské metropoli Moskvě, před nějakým časem vznikl projekt členů kapely EVERLOST, kteří přizvali zpěvačku z GRACE DISGRACED a vsadili na technický thrash metal ve spojení s death metalovou agresivitou. Na podzim 2013 jim vyšel debut s příznačným názvem "Seed Of Hate".

Nenávidím, co vy zbožňujete, nesnáším váš prázdný život, nenávidím, když jsem odmítnut. Má naděje zemřela, cítím nechuť ze života.

Album nabízí vyzrálou hudbu a muzikanti ukazují, že své nástroje dokonale ovládají a jsou za léta účinkování v různých kapelách už vyhraní. Fanoušci thrash a death metalu (i toho melodického) zklamáni určitě nebudou. FLASH OF AGGRESSION vzdávají prostě poctu svým hudebním vzorům, ze kterých vycházejí (namátkou třeba KREATOR, HOLY MOSES, EXODUS), a přitom za nimi nijak nezaostávají. Přesto zní moderně, svěže a hlavně upřímně.

Dvoukopákové bicí, přesná basa a rychlé kytary s chytlavými riffy umí v pravý čas zvolnit v melodické vyhrávky a sóla, které jsou opravdu pěkné. Za těmi asi především stojí hlavní mozek kapely, kytarista Andrey. Do toho všeho si dračice Polina variabilně hraje se svým hlasem a používá trochu jiné zbarvení než ve své domovské kapele. Pořád řve dost brutálně, ale nebojí se jít dál, třeba až do black metalového projevu. S doplněním o občasné sbory vznikla opravdu vyvážená extrémní kombinace.

Deska nabízí desítku songů, které rozhodně nenudí. Ať už je to thrashově šlapavá "Final Conflict", ostrá vypalovačka "Paper God", valivá "The Kingdom Of Salvation" nebo třeba "Cancer On The Face Of Our Planet". Ovšem z mého pohledu je nejlepší závěrečná "Distaste Of Life" ve středním tempu s úžasnými melodiemi a procítěným řevem. Je skvělým vygradováním alba.  Alba, které neskutečně tepe a má spád.

Najde se zde i osvěžení v podobě použití písně Binga Crosbyho (z konce 30. let) v závěru "Gun Down Your Enemies" jako kontrast k textu o příčinách střelby na amerických školách. I ostatní texty rozhodně stojí za přečtení. Témata o neduzích dnešního světa, ve kterém vládnou peníze, nebo o lakonickém přístupu člověka k Zemi mají pořád co říct.

Tohle je poslední střet, Zemi vidím hořet rudě. Oheň pekelný přináší náš soudný den, toto je konec lidské rasy!

Nahrávka je profesionálně udělaná po všech stránkách. Disponuje čitelným a zároveň agresivním zvukem a zajímavě realizovaný barevný booklet od Michaila "Mosa Eye" Larina to vše jen umocňuje. Uvidíme, co dál přinese budoucnost v podání projektu FLASH OF AGGRESSION. Třeba se dočkáme pokračování, protože debut je opravdu hodně povedený.

sestava: Polina Berezko – zpěv, Andrey Smirnov – kytara, baskytara, Dmitry Ignatiev – kytara, Sergey Serebrennikov – bicí
odkaz: facebook.com/flashofaggression
tracklist
1. Mechanism Of Deastruction
2. Entertainment Waste
3. Final Conflict
4. Gun Down Your Enemies
5. Paper God
6. The Kingdom Of Salvation
7. Disaster
8. Cancer On The Face Of Our Planet
9. Insane
10. Distaste Of Life

Hodnocení

autor:

85 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Cekem příspěvků: 3

Garfield29.08.14 | 23:31:29
Tomáš Baran30.08.14 | 13:26:29
Garfield31.08.14 | 12:16:49

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 7997x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 7711x

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

27.10.14 | 7507x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 7429x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 7278x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 6863x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 6579x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 6372x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 6123x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 6086x

Více

Nejnovější diskuze

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube