Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Recenze

PERFECITIZEN - Corten

PERFECITIZEN - Corten

2015 L'inphantile Collective

čas: 23:23
země původu: Česká republika
styl: death/grind/blastcore

Jako divoká voda vtrhla před dvěma lety na domácí scénu pražská partička PERFECITIZEN. Jestliže jsem v recenzi na jejich první album "Through" psal, že ji bude potřeba sledovat, protože to je zajímavé extrémní uskupení, myslel jsem to upřímně a vážně. Vřele přijatý debut totiž nasadil laťku kvality sakra vysoko a o to větší bylo očekávání, s čím chlapi přijdou na novince "Corten".

A musím uznat, že se posunuli zase o stupínek výš. Sice je to pořád ten krkolomný až chaotický death/grind, který kapela sama označuje za blastcore, ale řekl bych, že právě tímto albem se pevně usadili v pozici, která jim nejvíc vyhovuje. Hudba je totiž při své rychlosti (někdy až moc) technická, takže není jednoduchá na poslech, ale otevřené hlavy jí po čase přijdou na chuť. Myslím, že je i přímočařejší, údernější a zároveň se nebojí experimentů.

Ve své podstatě je toto album hutné, extrémní a plné energie, přitom díky své pestrosti a originalitě neztrácí na hitovosti songů. Skvěle zahrané živelné bicí, jakoby záměrně mimo rytmus, jsou doplněny o rozmanité kytarové riffy a hlavně variabilní vokál. Ten je hodně velkou devizou kapely, v "Overloaded" mi jeho čistá poloha dokonce evokuje Jonathana Davise (ke srovnání se starými KORN vybízí i vyklepávání na "čínu"). Vše je decentně doplněno o samply jako vkusné předěly mezi skladbami.

PERFECITIZEN vsadili na úspěšný model z minula, kdy byly bicí nahrány v Davosu, strunné nástroje doma a zbytek se dodělal v DS studiu. Tímto vznikl super zvuk, který je perfektně čitelný. Vše působí s citlivou lehkostí, stejně jako booklet, kde je vše propojeno k naprosté dokonalosti.

Album "Corten" mě rozhodně nezklamalo a navíc funguje jako celek. Sice obsahuje pouhých 6 skladeb, ale při optimální délce lehce přesahující 23 minut je to tak akorát, aby posluchačova hlava vydržela ten nápor a zůstalo v ní vymeteno. Zajíci se počítají po honu, ale už teď si myslím, že to je jedno z nejlepších alb roku.

sestava: Olda Kamenetski – zpěv, Tomáš Mleziva – kytara, baskytara, Jarda Haž – bicí
odkaz: www.perfecitizen.com
tracklist
1. Crucial Crack
2. Overloaded
3. Redefinition of Self
4. Tainted
5. Eradication III
6. Non-renewable

Hodnocení

autor:

85 %

čtenáři:

72 %

hodnotilo: 18


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Audio

Související články

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 8818x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 8611x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 8344x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 8168x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 7714x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 7473x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 7220x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 7003x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 6948x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 6415x

Více

Nejnovější diskuze

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube