Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Video - Recenze

THE CLASSIC ROCK STRING QUARTET - A Tribute to Pink Floyd

THE CLASSIC ROCK STRING QUARTET - A Tribute to Pink Floyd

2003 Rock Classics

V poslední době je velmi módní "vyrábět" tributy kapel v orchestrální úpravě nebo ještě lépe vytvářet nová tělesa, kdy je ke kapele přidán symfonický orchestr. Existuje mnoho více či méně povedených alb, ať již s prvně zmíněným obsahem či s tím druhým. PINK FLOYD není třeba představovat. Svoji pozici v historii rockové hudby mají již jistou a existuje mnoho interpretací jejich hudby. Do rukou se mi dostala "The Pink Floyd Chamber Suite" (komorní suita) nahraná ansámblem THE CLASSIC ROCK STRING QUARTET a prezentovaná ve formátu DVD, na němž je možné vidět smyčcový kvartet spolu s klavírem a flétnou jako hosty při práci.

Hudba je rozdělená do vět "Invention", "Harmony", "Division" a "Reconstruction". Názvy se shodují vždy s jednotlivým obdobím, které představují. Začíná se od prvního alba skladbou "Astronomy Domine", která přechází v první singl PINK FLOYD "Arnold Layne". Díky DVD můžeme také pozorovat jednotlivé indicie, které se jako krátké prostřihy objevují na plátně a obsahují vždy základní myšlenku písně. V "Arnold Layne" to je například ženské prádlo, které visí na prádelní šňůře, neboť píseň pojednává o transsexuálovi. Mezi vrcholy první věty patří "Set the Controls for the Heart of the Sun" a "Saucerful of Secrets" (poslední část), která ve vás vyvolává pocity plné smutku umocněné smyčci, klavírem a flétnou. A nesmíme zapomenout na "dětskou" skladbu "Bike," která dostává úplně jiný rozměr, když je zahraná jako klasická skladba.

Druhá věta se věnuje období alb "Meddle", "Darkside of the Moon" a "Wish You Were Here" a nejvíce vás zde zasáhne "Us And Them" a "Shine on You Crazy Diamond", při které se samozřejmě objeví tvář nikoho jiného než Syda Barreta, pro kterého je napsaná.

Nejpovedenější část se nazývá "Division" a otvírá jí skladba "Sheep" z alba "Animals", která je doprovázena obrazem pasoucích se ovcí a za tónů "Pigs on the Wing" přechází v pohled na továrnu Battersea Power Station, která je na obalu výše zmíněného alba. "In the Flesh", "Another Brick in the Wall (Part 2)" a "Comfortably Numb" (se záběry na "nádobíčko" rockera jménem Pink) jsou cihly tvořící slavnou velkou Zeď, po které už následuje pouze "Poslední řez" - album "The Final Cut" s nádhernou "The Fletcher Memorial Home" se sólovou flétnou a titulní skladba…

Věta nazvaná "Division" mapující postwatersovské období pokulhává za zbytkem disku výběrem skladeb a téměř absolutním nezájmem o album "Division Bell".

Celkově je však DVD velmi povedené a je zajímavé pozorovat soustředěné profesionály tvořící klasickou hudbu z psychedelických snů.

sestava: Anna Kirkpatrick - housle, Emma Parker - housle, Emma Owens - viola, Laura Anstee - violoncello, Iain Jennings - klavír, Angela Goldthorpe - příčná flétna
produkce: Bob Carruthers
studio: Livingstone Studios
čas: 59:00
země původu: Velká Británie
styl: symfonická hudba
tracklist:
1. Astronomy Domine
2. Arnold Layne
3. See Emily Play
4. Bike Set the Controls for the Heart of the Sun
5. Saucerful of Secrets Grantchester Meadows
6. Fat Old Sun
7. Atom Heart Mother
8. Echoes
9. Breathe
10. Great Gig in the Sky
11. Us And Them Eclipse
12. Shine on You Crazy Diamond
13. Sheep
14. Pigs on the Wing
15. In the Flesh
16. Another Brick in the Wall (Part 2)
17. Comfortably Numb
18. Fletcher Memorial Home
19. The Final Cut
20. The Dogs of War
21. On the Turning Away
22. Cluster One

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Související články

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 8396x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 8146x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 7857x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 7722x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 7256x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 7014x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 6794x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 6536x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 6512x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 5948x

Více

Nejnovější diskuze

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube