Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Video - Recenze

JOE SATRIANI - I Just Wanna Rock - Live in Paris

JOE SATRIANI - I Just Wanna Rock - Live in Paris

2010 Epic

čas: 127 minut
země původu: USA
styl: guitar instrumental

Koncertní vystoupení Joa Satrianiho patří bezesporu k největším zážitkům, jaké si mohou kytaroví fanatici dopřát, avšak na druhou stranu je nutné podotknout, že se jedná o velmi specifický druh hudby, který je určen pro omezenou skupinu lidí. Těm ostatním, kteří nepatří mezi fanoušky, může toto DVD a vlastně i celá hudba Joa Satrianiho přijít sterilní a postrádající širší spektrum emocí.

Toto se stává i hlavním kamenem úrazu videozáznamu koncertu z pařížské zastávky turné na podporu řadovky "Professor Satchafunkilus and Musterion of Rock". Jakkoliv jsou Satrianiho studiové nahrávky charakteristické a mezi sebou snadno rozpoznatelné, v koncertním provedení jednotlivé písně ztrácejí množství ze své studiové originality. Jejich osobitost se v mnoha případech velmi těžko přenáší do živé podoby a ve výsledku zbývá jenom bezpočet sól a riffů. Satriani se všemi písněmi samozřejmě neustále pracuje a jejich koncertní podoba se v průběhu let mění, avšak nemyslím si, že by se mu dařilo udržet jejich původní niternost.

Rozporuplně může působit i samotný výběr písní, které zde Satriani prezentuje. Obklopen profesionály svých nástrojů by si přece jenom mohl dovolit mnohem více pracovat se setlistem a zbytečně se neomezovat na osvědčené skladby. Jeho koncerty přece jenom lákají konkrétní druh lidí, kteří z drtivé většiny patří mezi znalce Satrianiho tvorby. Vynecháním provařených "The Mystical Potato Head Groove Thing" nebo "Satch Boogie" by žádného ze svých fanoušků rozhodě neztratil. Pokud porovnáme tento videozáznam s tím předešlým z roku 2006, zjistíme, že krom novinek zůstávají nosné písně až nebezpečně stejné. Chybí mnoho z geniálních věcí, které by si jistě zasloužily na tomto DVD být. Kde je "Crystal Planet", "Up in the Sky", "Crush of Love" nebo "The Extremist"? Celkové dramaturgii by určitě mnoho pomohly písně z eponymní "Joe Satriani". Jejich komorní atmosféra by dokázala oživit jinak příliš opulentní zvukovou masáž.

Přes všechny tyto aspekty lze konstatovat, že pokud jste schopni u tohoto dvouhodinového záznamu vydržet, dostane se vám díky velmi kvalitnímu obrazovému i zvukovému záznamu hodnotného zážitku. Satriani je totiž mistrem svého nástroje a svůj statut výjimečnosti mezi soudobými kytaristy jenom potvrzuje. A přestože jsou tyto dvě hodiny jeho velkou exhibicí, nemám dojem, že by jeho projev byl "malmsteenovsky" egoistický nebo "vaiovsky" neuspořádaný. Jeho písně se totiž stále dají dost dobře poslouchat, a pokud zrovna nemáte náladu donekonečna zírat na rychlé prsty a světelnou show, můžete se nechat jenom unášet na vlně melodií, které Satch ze své kytary pálí.

Pro přiblížení interpreta je DVD vybaveno rozhovorem s ním i množstvím dokumentů ze zákulisí. Ty jen potvrzují, že Satrianimu jde v první řadě stále o co nejvěrnější vyjádření bezprostředních pocitů skrze hudbu a tolik milovaný šestistrunný nástroj. Při srovnání s videodebutem "Satriani Live!" lze v případě "I Just Wanna Rock" určitě hovořit o velkém kroku kupředu. Nemohu se však stále zbavit lehkého pocitu jednotvárnosti a uniformity.

sestava: Joe Satriani – kytara, Galen Henson – kytara, Stu Hamm – byskytara, Jeff Campitelli – bicí
produkce: Joe Satriani
odkaz: myspace.com/joesatriani
tracklist
1. I Just Wanna Rock
2. Overdriver
3. Satch Boogie
4. Ice 9
5. Diddle-Y-A-Doo-Dat
6. Flying in a Blue Dream
7. Ghosts
8. Revelation
9. Super Colossal
10. One Big Rush
11. Musterion
12. Out of the Sunrise
13. Time Machine
14. Cool # 9
15. Andulasia
16. Bass Solo
17. Cryin'
18. Mystical Potato Head, Groove Thing
19. Always with Me, Always with You
20. Surfing with the Alien
21. Crowd Chant
22. Summer Song

Hodnocení

autor:

65 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube