Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Video - Recenze

MASTODON - Live at Aragon

MASTODON - Live at Aragon

2011 - Reprise
Natočeno 17. září 2009 - Aragon Ballroom, Chicago, USA

čas: 73:40
země původu: USA
styl: progressive/technical/sludge

Ve svém reportu z letošního ročníku festivalu Sonisphere jsem při hodnocení MASTODON uvedl, že takový typ kapely nepatří na velké open air festivaly, nýbrž že jim sluší kluby a menší koncertní sály. Jen tak vynikne jejich hudební umění naplno, pokud pan zvukař nebude zásadně proti. První oficiální záznam živého vystoupení MASTODON moje slova nejen potvrzuje, ale přímo tesá do kamene.

DVD "Live at Aragon" vzniklo během světové tour k podpoře jejich poslední desky "Crack the Skye". A jak lépe představit fanouškům nový materiál, než ho v jeho plné délce zahrát živě? Ano, toho večera zazněla celá deska "Crack the Skye", po které následovaly největší hity z prvních tří desek kapely a set ukončil cover skladby "The Bit" od MELVINS. K DVD je přiložen i audio záznam na CD.

Scéně dominuje velké plátno za kapelou, na kterém je promítán film "Crack the Skye". Jedná se o typické animace, obrazy a vizualizace ve stylu grafiky kapely. Tento zajímavý snímek je na DVD přiložen také jako bonus.

Vystoupení MASTODON není o poskakování po pódiu, divokých interakcích s publikem, prázdných řečech či o přehnaném hecování fanoušků. Jejich vystoupení je velice soustředěné, s důrazem na detail a preciznost. To ovšem neznamená, že by kapela působila chladně, naopak. Koncert byl sám o sobě koncentrovanou masou energie, která proudila mezi kapelou a fanoušky v obou směrech a utvářela tak intenzivní atmosféru poskytující výjimečný hudební i duševní prožitek. Na publiku je krásně vidět, že si koncert užívají naplno a z výrazů ve tváři lze vyčíst postupné uspokojování jejich hudebních a estetických potřeb, čehož lze dosáhnout i bez křepčení pod pódiem. Scéna je po většinu času zahalena do tmy, kterou narušuje pouze nasvícení kapely ve studených barvách, občas doplněných o rudou. Výsledná show je tak v kombinaci s promítaným filmem i po vizuální stránce na velmi vysoké úrovni, kde platí, že v jednoduchosti je síla. Není třeba okázalých rekvizit, pyrotechniky a jiných eskapád. O tom MASTODON nejsou.

Jedinou výtku bych měl k vokálům, které jsou naživo o poznání slabší, a rozdíl oproti studiovým nahrávkám je rozdíl velmi znatelný. I s tímto nedostatkem se však jedná o velice povedený, profesionálně odehraný koncert, pořízený záznam je navíc citlivě sestříhán i zrežírován.

Tímto doufám a věřím, že se brzy i my dočkáme plnohodnotného klubového vystoupení této pozoruhodné formace v některém z našich klubů, avšak tentokrát s bezchybným nazvučením a s kapelou v kompletní sestavě.

sestava: Troy Sanders – baskytara, zpěv, Brent Hinds – kytara, zpěv, Bill Kelliher – kytara, zpěv, Brann Dailor – bicí, zpěv; host: Derek Mitchka – klávesy
odkaz: www.mastodonrocks.com
tracklist
1. Oblivion
2. Divinations
3. Quintessence
4. The Czar
5. Ghost of Karelia
6. Crack the Skye
7. The Last Baron
8. Circle of Cysquatch
9. Aqua Dementia
10. Where Strides the Behemoth
11. Mother Puncher
12. The Bit (MELVINS cover)

Hodnocení

autor:

80 %

čtenáři:

76 %

hodnotilo: 9


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube