Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Video - Recenze

KRABATHOR - Rebirth of Brutality: Live in Uherské Hradiště

KRABATHOR - Rebirth of Brutality: Live in Uherské Hradiště

2015 Mystic Productions

čas: 210 min.
země původu: Česká republika
styl: death metal

KRABATHOR se navrátili na scénu opravdu velkolepě. Ono zmrtvýchvstání provázelo množství koncertů a především se z onoho aktu zrodilo nové DVD nazvané "Rebirth of Brutality". Koncert se odehrál v domovině hudebníků, tedy v Uherském Hradišti a tento fakt naznačil, že se bude jednat o velkolepou show s velmi pozitivní atmosférou. A tak se opravdu na vystoupení skupiny stalo, ale o tom se dočtete až níže. Ke kapele KRABATHOR jsem se dostal později nežli k Brunovým HYPNOS. HYPNOS jsou u mě proto na místě prvním, je to ovšem čistě "fanouškovský" postoj, neboť kapelu poslouchám o nějaké ty roky delší dobu a zastihl jsem je na jedné zastávce na brněnské Melodce. Zde jsem uslyšel mocný chropot Brunův - tedy hlas ze samotných pekel - poprvé naživo a od té doby jsem jeho věrným. Snad se poštěstí i na vystoupení KRABATHOR, kteří to rozhodně zabalit nehodlají a po práci na věcech u HYPNOS se chystají kulišárny s KRABATHOR, máme se na co těšit.

Otevírám balíček, vytahuji luxusní krabičku s motivem obličeje s plynovou maskou. Dým pohlcuje celý obraz a já žasnu, jak je celé dílo vypiplané. Při rozevření boxu vás překvapí mysticky se jevící obrazce plné tajemných poselství. Otevřete podruhé a dostanete se na dno truhlice s pokladem. Tři kotoučky vsazené do démonicky a hlavně krásně vytvořeného balení, jež má na starosti náš redakční kolega Jaroslav Burda, jemu tedy smekám. Při odebrání každého disku na vás čeká překvapení ležící pod ním, tedy nějaká ta démonická malba. Výjevy jako nahá žena s plynovou maskou, jež se topí v dýmu smrti nebo prapodivný nukleární mnich se symbolem radioaktivity a křížem v rukou, také podivuhodný anděl, jenž má zavázané oči, všechny tyhle kresby mi způsobily pocity naprostého nadšení z celého materiálu ještě dříve, než jsem vůbec stačil spatřit obsah. Booklet obsahuje fotky z daného koncertu, jež má na svědomí Jana Holíčková, Radek Šich, Oto "Zrnko" Krojzl, Miroslav Kubart a Michal Radoš. Rovněž i booklet je graficky na maximální možné úrovni. Naleznete v něm názvy písní a informace o tom, kdo se na tomto záznamu podílel.

Celý digipak se tedy skládá ze tří disků, ten první a také hlavní je záznam z koncertu v Uherském Hradišti, následuje audio verze na CD (zkrácená, samozřejmě) a také druhý DVD disk, jenž obsahuje záznam z loňského Brutal Assaultu a také bonusy, jako rozhovor s Brunem, či dokument o skupině. Nyní však k prvnímu, hlavnímu disku. Koncert začíná velmi zajímavě a také originálně. Místo nějakého intra se v klubu začne promítat prastarý historický koncert ze začátku smečky KRABATHOR. Lidé jásají, kapela se mezitím chystá a celé to působí jako řádná oslava návratu této legendy evropského death metalu. Poté se zobrazí proudící čas na hodinách, jenž nás přenáší do současnosti, do současnosti, která snad i věští skvělou budoucnost. "Totální Destrukce" odstartuje vystoupení, Bruno s plynovou maskou drtí svoje tlusté struny, celé trio hned od začátku rve do rozbouřených fans svoje brutální riffy, démonický growling mistra Christophera, kterému sekunduje Bruno. Takto celý koncert pokračuje a bez zbytečných slov následují další písně "Apocrypha" a "Liquit". Fanoušci předvádí, jak má vypadat pravá atmosféra, vrací získanou energii nadšené kapele plnou měrou, lezou na pódium, předvádí se a skáčou zpět do vášnivých řad. Krásná domácí atmosféra, jež umí i dojmout kdejakého skalního fandu KRABATHORU.

Zvuk je brilantní, lze slyšet vše, co má jít slyšet, krásně vyniká Brunova baskytara, můžete tedy slyšet pěknou spolupráci bicích "tlučmistra" Pegase a Brunovy hry. Jen jsem měl problém rozumět mluvenému slovu, občas jsem se na to musel více soustředit. Mimochodem, Bruno baví i průpovídkami, které nejsou ani moc dlouhé, ani moc krátké, tak akorát, působí přátelsky a uvolněně, místy sám mistr srší i humorem. Netřeba siláctví k rozbouření davů. Proto koncert odsýpá neuvěřitelně rychle a celá ta hodina utíká, jako radiace z atomového výbuchu. Kamerová práce je také profesionální a nemohu nic vytknout. Záběry jsou brány tak, že máte dokonalý přehled o tom, co se děje pod pódiem i na něm. Samozřejmě, lidé nechtějí skupinu pustit, a tak se přidává dokonce dvakrát, a to "Běsnící Válka" a "Outro-Believe". Pro ty, co nemají dost, materiál obsahuje rovněž tři písně, ve kterých kamera mistra Rafala Habrajska a Malgorzata Ratajzcaka snímá pouze výkon "bicmana" Pegase. Tedy jistě potěcha pro obdivovatele bicích.

Druhý DVD disk budu hodnotit společně s prvním, protože neobsahuje nic odlišného od toho prvního, co se vystoupení týče. Koncert na Brutal Assaultu je rovněž precizně odvedený live set s typickou atmosférou tohoto festivalu. Kapelu si užívá krásný počet fanoušků a záběry jsou taktéž výživné. Rozhovor je zajímavý a doporučuji všem, aby ho zhlédli, neboť se dozvíte mnoho zajímavostí, jež vám nijak neuškodí, ba naopak. Poodhalovat zde informace z něj nebudu, každý by se měl sám podívat. Rozhovor si vzal pod svá křídla Spark Magazine, takže s chutí do toho! Dokument o kapele KRABATHOR má na svědomí Milan "Mejla" Basel, ve spojení s rozhovorem je to krásná exkurze po světě KRABATHOR.

Závěrečné hodnocení, no, čekal jsem kvalitu, ale až takovou? Materiálu prostě není, co bych vytknul, od vizuální stránky až po obsah nedisponuje žádnou chybou, krom onoho mluveného slova, jež se občas ztrácí, jinak je i zvuk vynikající. Muzikanti do hry dávají všechno, obraz a světelné efekty pěkné. Doporučuji zhlédnout a užít si nové DVD "Rebirth of Brutality" na maximum, všichni skalní fanoušci budou ze záznamu na vrcholu blaha a pro jedince, již kapelu neposlouchají, by právě tohle DVD mohlo být dobrým startem. Bez keců, bez siláctví, bez hraní si na cokoliv, prostě od srdce odvedená poctivá práce po všech směrech.

sestava: Petr "Christopher" Krystof - zpěv, kytara, Bronislav "Bruno" Kovařík - baskytara, zpěv, Petr "Pegas" Hlaváč - bicí
odkaz: bandzone.cz/krabathor
tracklist
CD
1. Intro
2. Totální Destrukce
3. Apocrypha
4. Liquid
5. Pain of Bleeding Hearts
6. Royal Crown
7. Psychodelic
8. Eternal
9. Faces Under the Ice
10. In the Blazing River
11. The Truth About Lies
12. Unnecesarity
13. Orthodox
14. Imperátor
15. Pacifistic Death
16. Běsnící válka
17. Outro-Believe

DVD 1
1. Intro
2. Totální Destrukce
3. Apocrypha
4. Liquid
5. Pain of Bleeding Hearts
6. Royal Crown
7. Psychodelic
8. Eternal
9. Faces Under the Ice
10. In the Blazing River
11. The Truth About Lies
12. Unnecesarity
13. Orthodox
14. Imperátor
15. Pacifistic Death
16. Běsnící válka
17. Outro-Believe

DVD 2
1. Psychodelic
2. Faces Under the Ice
3. Pain of Bleeding Hearts
4. Pacifistic Death
5. Orthodox
6. Imperátor

Hodnocení

autor:

nehodnoceno

čtenáři:

95 %

hodnotilo: 45


Diskuze

Cekem příspěvků: 8

Jaroslav Burda01.09.15 | 19:52:32
BDM20.09.15 | 14:44:50
Jaroslav Burda20.09.15 | 17:34:05
BDM22.09.15 | 13:41:53
Jaroslav Burda23.09.15 | 20:08:02
BDM03.10.15 | 16:55:52
Jaroslav Burda03.10.15 | 23:01:24
Radek02.09.15 | 00:17:06

Související články

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 9277x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 9057x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 8804x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 8602x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 8198x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 7917x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 7668x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 7478x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 7384x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 6874x

Více

Nejnovější diskuze

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube