Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Vinyly - Recenze

CRUDE S.S. - Who'll Survive

CRUDE S.S. - Who'll Survive

7"EP
2011 Voltage records

čas: 16:32
země původu: Švédsko
styl: crust

Kapela CRUDE vznikla ve Švédsku (v městečku Norberg) v roce 1980. A protože se jí název zdál krátký a tak nějak prázdný, přidali k němu S.S. (což později členové vysvětlovali jako zkratku Society System, jelikož byli často mylně nařčeni ze sympatií k nacismu). Během své krátké několikaleté existence vydali pouze demo, několik songů pro kompilace a jediné 7"EP. V pozdějších letech vyšlo i několik souborných nahrávek, včetně různých pirátských bootlegů.

Zmíněné EP vyšlo původně v roce 1983 jako první nahrávka švédského labelu Uproar records a díky brněnským Voltage records máme možnost se konečně dostat k jeho věrné kopii, kterou vydali loni po dlouhých 28 letech. Jde o první oficiální reedici s originálním, černobíle temným obalem a remasterovaným zvukem.

Hned od první drážky na nás dýchne stará atmosféra klasického skandinávského crustu. V šestici naštvaných songů uslyšíme kombinaci metalu a punku s hutným zvukem a rychlým rytmem. Z řevu přímo čiší syrovost a agresivní nasranost. Vymyká se pouze titulní skladba, která je oproti ostatním o něco pomalejší, a při jejíž temné valivosti až zamrazí, jako by na vás dýchla smrt.

V textech je "kritika sociálního systému" víc než přítomná, poplatná době svého vzniku, přesto i dnes aktuální. Takže se zde propírají klasická punk témata jako třeba v "Destroy Capitalism" (Znič kapitalismus - ničí život. Dřeš jako otrok, aby firma zbohatla. Děláš věci, který vlastně nikdo nepotřebuje) nebo "You Can´t Deny It" (Dělnická třída, střední třída, nemůžete to popřít. Pořád je to třídní systém. Sověti nebo USA, státní kapitalismus nebo soukromej?).

Zajímavostí je jistě i fakt, že strana A obsahuje gravírovaný nápis "Create Your Own Life", což je vyrytý nápis na desce v prostoru mezi etiketou a drážkami s hudbou, v místě, kde obvykle bývá pouze katalogové číslo nahrávky.

Tohle nesmrtelné dílo je nejen pro fandy starších kapel typu DISCHARGE, MOB 47 nebo ANTI-CINEX povinností! Tohle je kus hardcoreové historie, který i po letech zabíjí!

BUĎ AKTIVNÍ - KOMUNIKUJ - SPOLUPRACUJ – DEMONSTRUJ

sestava: Sven – zpěv, Ebbe – kytara, Dick – baskytara, Hocke - bicí
odkaz: myspace.com/crudess
tracklist
1. Forced Values
2. Sick Pleasure
3. Destroy Capitalism
4. Who´ll Survive
5. You Can´t Deny It
6. Respect The Earth

Hodnocení

autor:

80 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube