Novinky | Videa

BUGRFEST vol.III. 2015

28.03.15

ASMODEUS

27.03.15

GANARIN

Video | 27.03.15

ENTRAILS

Video | 27.03.15

KEN MODE v ČR

26.03.15

TAU CROSS

Video | 26.03.15

SLEEPMAKESWAVES v ČR

26.03.15

Obscene Extreme 2015

26.03.15

Deathnoise Winter Edition

25.03.15

DORO v ČR

25.03.15

Více

Echoes

Obscene Extreme 2015

Obscene Extreme 2015

08.07.15 - 12.07.15 | 12:00 hod.

Rock for People 2015

Rock for People 2015

04.06.15 - 06.06.15 | 12:00 hod.

WOE BETIDE THE BOY

WOE BETIDE THE BOY

09.04.15 | 20:00 hod.

Live - nejbližší akce

CARNE (FRA)

31.03.15 | 20:30 hod.

GIRLSCHOOL (UK)

03.04.15 | 20:00 hod.

Steven Wilson

05.04.15 | 19:00 hod.

WOE BETIDE THE BOY

09.04.15 | 20:00 hod.

ANATHEMA

10.04.15 | 19:00 hod.

SATYRICON

13.04.15 | 19:00 hod.

SCORPIONS

08.05.15 | 19:00 hod.

BUGRFEST vol.III. 2015

09.05.15 | 14:00 hod.

Illegal Illusion

21.05.15 | 20:00 hod.

Tattoo Convention 2015

22.05.15 - 24.05.15 | 12:00 hod.

Více | Přidat koncert

Vinyly - Recenze

ALEA IACTA EST/RAS

ALEA IACTA EST/RAS

2012 Sekac rec., Imminent Destruction rec., NHDIYST rec., Rest Of Noise prod.
split EP

čas: 11:00
země původu: Slovensko/Španělsko
styl: grind core/crust

Vydávání malých gramofonových desek, oproti těm velkým, je poslední dobou na ústupu, hlavně kvůli výrobně finančnímu nepoměru. Proto mě potěšilo tohle splitko, které navíc vyšlo v nízkém nákladu 250 ručně číslovaných kopií na černém vinylu + 50 na červeném, s ručně vyrobeným obalem a se samolepkou.

Jihoslovenští ALEA IACTA EST překročili řeku Rubikon už roku 2005 a od té doby mají venku jedno CD-EP, jedno live split CD a jedno promo. Právě ze zmíněného proma jsou zde čtyři skladby. Točilo se doma v březnu 2011, opět za pomoci Dávida Fehéra a jeho mobilního studia Noise Lab. AIE hrají přímočarý grindcore, se svižnějšími pasážemi a namixovaný špetkou crustu. Ten se nejvíc projeví ve skladbě "Valakikröl", ve které je výrazná basová linka. Negativně kritické texty jsou převážně v rodném jazyce – maďarštině, což je na jednu stranu zajímavé, na druhou i nezvyklé. Ale v podstatě je to jedno, protože tomu řevu moc rozumět nejde. A i když obal obsahuje jejich anglické překlady, uvítal bych je i ve slovenštině. Momentálně kapela připravuje 4 way split LP se slovenskými BARNEY GUMBLE, YDINPERHE z Finska a MONDO GECKO z Izraele.

RAS ze španělského Baskicka fungují už nějakých 15 let, takže to nejsou žádní zelenáči. Na kontě mají splitka např. s kolegy z DENAK nebo DISTURBANCE PROJECT. V roce 2009 se představili na Obscene Extreme festivalu. Na této nahrávce hrají rychlý grindcore ve starém stylu, který potěší hlavně fandy starých dobrých NAPALM DEATH. Je to prostě nekompromisní jízda bez jakéhokoliv zvolnění. Názvy skladeb jsou sice ve španělštině, ale samotné texty jsou anglicky. Ale ani tady to moc nejde poznat. O vokály se starají všichni tři členové, takže uslyšíme hluboký growling, naštvaný štěkot i hrubý řev.

Tohle je příjemná grindová placka, s kvalitním zvukem i hudbou, kde má mírně navrch slovenská úderka. Pravověrní fanoušci tohoto stylu rozhodně nebudou zklamáni.

hodnocení: AIE - 70%, RAS - 60%

sestava: ALEA IACTA EST: Attila - zpěv, Pityu - kytara, zpěv, Sanyi - bicí, Szilárd - kytara, Tomi - baskytara, zpěv
RAS: Fres - baskytara, zpěv, Feko - kytara, zpěv, Garrulo - bicí, zpěv

odkaz: bandzone.cz/aleaiactaest
tracklist
ALEA IACTA EST
1. Verseny az életért
2. Valakikröl
3. Öntudatlan
4. Shitmouth
5. Holnap
RAS
1. Intro + Dios es inocente
2. Consumo Cruel
3. Comunión
4. Marea de muerte
5. Sonreir al excremento
6. La otra isla
7. Una vida malgastada (DENAK cover)

Hodnocení

autor:

65 %

čtenáři:

68 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

ARCTURUS - Sideshow Symphonies

Ivoš Otcovský
29.03.15 | 13:09:47

MOONSPELL - Extinct

Radek anonym
28.03.15 | 19:13:12

ARCTURUS - Sideshow Symphonies

Darklord anonym
28.03.15 | 11:39:45

MOONSPELL - Extinct

Black soul anonym
27.03.15 | 11:34:01

DESTROYING DIVINITY - Hollow Dominion

Miroslav Med
25.03.15 | 13:35:10

DESTROYING DIVINITY - Hollow Dominion

Garfield anonym
25.03.15 | 00:12:43

DESTROYING DIVINITY - Hollow Dominion

Tomáš Baran
23.03.15 | 20:38:22

DESTROYING DIVINITY - Hollow Dominion

Garfield anonym
23.03.15 | 14:15:36

MOONSPELL - Extinct

František Novotný anonym
22.03.15 | 09:54:39

STRANGE NEW DAWN - The Only One

richard anonym
20.03.15 | 18:47:05

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

GANARIN

27.03.15


ENTRAILS

27.03.15


TAU CROSS

26.03.15


MOONSPELL

25.03.15


NEONFLY

22.03.15


Více

Facebook   MySpace   YouTube