Novinky | Videa

ROXETTE v ČR

Dnes

KRAFTWERK v ČR

Dnes

WHORION v ČR

26.04.15

INFECTED RAIN

Video | 26.04.15

Grind Metal Fest

26.04.15

SHAPE OF DESPAIR

25.04.15

JINJER

Video | 25.04.15

AMPLIFIER

Video | 25.04.15

BEHEMOTH ve Zlíně

24.04.15

MUERTI

24.04.15

Více

Echoes

DEF LEPPARD

DEF LEPPARD

23.05.15 | 20:00 hod.

ILLEGAL ILLUSION

ILLEGAL ILLUSION

21.05.15 | 20:00 hod.

Live - nejbližší akce

Antitrend Party 48

30.04.15 | 19:00 hod.

SKELETONWITCH

02.05.15 | 20:00 hod.

SCORPIONS

08.05.15 | 19:00 hod.

BUGRFEST vol.III. 2015

09.05.15 | 15:00 hod.

KRYPTOR

16.05.15 | 19:30 hod.

ROXETTE

21.05.15 | 20:00 hod.

ILLEGAL ILLUSION

21.05.15 | 20:00 hod.

Cross Fest 2015

22.05.15 - 27.04.15 | 17:00 hod.

Tattoo Convention 2015

22.05.15 - 24.05.15 | 12:00 hod.

JINJER

23.05.15 | 19:00 hod.

Více | Přidat koncert

Vinyly - Recenze

ALEA IACTA EST/RAS

ALEA IACTA EST/RAS

2012 Sekac rec., Imminent Destruction rec., NHDIYST rec., Rest Of Noise prod.
split EP

čas: 11:00
země původu: Slovensko/Španělsko
styl: grind core/crust

Vydávání malých gramofonových desek, oproti těm velkým, je poslední dobou na ústupu, hlavně kvůli výrobně finančnímu nepoměru. Proto mě potěšilo tohle splitko, které navíc vyšlo v nízkém nákladu 250 ručně číslovaných kopií na černém vinylu + 50 na červeném, s ručně vyrobeným obalem a se samolepkou.

Jihoslovenští ALEA IACTA EST překročili řeku Rubikon už roku 2005 a od té doby mají venku jedno CD-EP, jedno live split CD a jedno promo. Právě ze zmíněného proma jsou zde čtyři skladby. Točilo se doma v březnu 2011, opět za pomoci Dávida Fehéra a jeho mobilního studia Noise Lab. AIE hrají přímočarý grindcore, se svižnějšími pasážemi a namixovaný špetkou crustu. Ten se nejvíc projeví ve skladbě "Valakikröl", ve které je výrazná basová linka. Negativně kritické texty jsou převážně v rodném jazyce – maďarštině, což je na jednu stranu zajímavé, na druhou i nezvyklé. Ale v podstatě je to jedno, protože tomu řevu moc rozumět nejde. A i když obal obsahuje jejich anglické překlady, uvítal bych je i ve slovenštině. Momentálně kapela připravuje 4 way split LP se slovenskými BARNEY GUMBLE, YDINPERHE z Finska a MONDO GECKO z Izraele.

RAS ze španělského Baskicka fungují už nějakých 15 let, takže to nejsou žádní zelenáči. Na kontě mají splitka např. s kolegy z DENAK nebo DISTURBANCE PROJECT. V roce 2009 se představili na Obscene Extreme festivalu. Na této nahrávce hrají rychlý grindcore ve starém stylu, který potěší hlavně fandy starých dobrých NAPALM DEATH. Je to prostě nekompromisní jízda bez jakéhokoliv zvolnění. Názvy skladeb jsou sice ve španělštině, ale samotné texty jsou anglicky. Ale ani tady to moc nejde poznat. O vokály se starají všichni tři členové, takže uslyšíme hluboký growling, naštvaný štěkot i hrubý řev.

Tohle je příjemná grindová placka, s kvalitním zvukem i hudbou, kde má mírně navrch slovenská úderka. Pravověrní fanoušci tohoto stylu rozhodně nebudou zklamáni.

hodnocení: AIE - 70%, RAS - 60%

sestava: ALEA IACTA EST: Attila - zpěv, Pityu - kytara, zpěv, Sanyi - bicí, Szilárd - kytara, Tomi - baskytara, zpěv
RAS: Fres - baskytara, zpěv, Feko - kytara, zpěv, Garrulo - bicí, zpěv

odkaz: bandzone.cz/aleaiactaest
tracklist
ALEA IACTA EST
1. Verseny az életért
2. Valakikröl
3. Öntudatlan
4. Shitmouth
5. Holnap
RAS
1. Intro + Dios es inocente
2. Consumo Cruel
3. Comunión
4. Marea de muerte
5. Sonreir al excremento
6. La otra isla
7. Una vida malgastada (DENAK cover)

Hodnocení

autor:

65 %

čtenáři:

68 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

SHINING - Blackjazz

johny anonym
24.04.15 | 12:37:58

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

venca anonym
22.04.15 | 18:34:26

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

Štěpán Šimek
22.04.15 | 11:31:40

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Radek anonym
22.04.15 | 11:15:47

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

b961e anonym
22.04.15 | 07:30:26

PARADISE LOST - Tragic Idol

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 20:49:57

NIGHTWISH - Endless Forms Most Beautiful

v anonym
21.04.15 | 18:18:49

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 16:24:36

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Radek anonym
21.04.15 | 13:22:40

A FOREST OF STARS - Beware the Sword You Cannot...

Ivoš Otcovský
21.04.15 | 13:07:03

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

INFECTED RAIN

26.04.15


JINJER

25.04.15


AMPLIFIER

25.04.15


Brutal Assault 2015

22.04.15


KANNOUT

21.04.15


Více

Facebook   MySpace   YouTube