Novinky | Videa

Echoes

Power Grindcore 4

Power Grindcore 4

18.11.16 | 19:00 hod.

SMASH HIT COMBO

SMASH HIT COMBO

15.10.16 | 19:00 hod.

ANAAL NATHRAKH

ANAAL NATHRAKH

10.09.16 | 19:00 hod.

Live - nejbližší akce

Fekal party 18

27.08.16 | 12:00 hod.

EXTREME NOISE TERROR

08.09.16 | 19:00 hod.

ANAAL NATHRAKH

10.09.16 | 19:00 hod.

INFECTED RAIN

20.09.16 | 19:00 hod.

DISTASTE

23.09.16 | 19:00 hod.

Enemy of the Sun

08.10.16 - 25.08.16 | 19:00 hod.

SMASH HIT COMBO

15.10.16 | 19:00 hod.

MASTIC SCUM

21.10.16 | 21:00 hod.

Power Grindcore 4

18.11.16 | 19:00 hod.

Persistence tour 2017

20.01.17 | 19:00 hod.

Více | Přidat koncert

Vinyly - Recenze

ALEA IACTA EST/RAS

ALEA IACTA EST/RAS

2012 Sekac rec., Imminent Destruction rec., NHDIYST rec., Rest Of Noise prod.
split EP

čas: 11:00
země původu: Slovensko/Španělsko
styl: grind core/crust

Vydávání malých gramofonových desek, oproti těm velkým, je poslední dobou na ústupu, hlavně kvůli výrobně finančnímu nepoměru. Proto mě potěšilo tohle splitko, které navíc vyšlo v nízkém nákladu 250 ručně číslovaných kopií na černém vinylu + 50 na červeném, s ručně vyrobeným obalem a se samolepkou.

Jihoslovenští ALEA IACTA EST překročili řeku Rubikon už roku 2005 a od té doby mají venku jedno CD-EP, jedno live split CD a jedno promo. Právě ze zmíněného proma jsou zde čtyři skladby. Točilo se doma v březnu 2011, opět za pomoci Dávida Fehéra a jeho mobilního studia Noise Lab. AIE hrají přímočarý grindcore, se svižnějšími pasážemi a namixovaný špetkou crustu. Ten se nejvíc projeví ve skladbě "Valakikröl", ve které je výrazná basová linka. Negativně kritické texty jsou převážně v rodném jazyce – maďarštině, což je na jednu stranu zajímavé, na druhou i nezvyklé. Ale v podstatě je to jedno, protože tomu řevu moc rozumět nejde. A i když obal obsahuje jejich anglické překlady, uvítal bych je i ve slovenštině. Momentálně kapela připravuje 4 way split LP se slovenskými BARNEY GUMBLE, YDINPERHE z Finska a MONDO GECKO z Izraele.

RAS ze španělského Baskicka fungují už nějakých 15 let, takže to nejsou žádní zelenáči. Na kontě mají splitka např. s kolegy z DENAK nebo DISTURBANCE PROJECT. V roce 2009 se představili na Obscene Extreme festivalu. Na této nahrávce hrají rychlý grindcore ve starém stylu, který potěší hlavně fandy starých dobrých NAPALM DEATH. Je to prostě nekompromisní jízda bez jakéhokoliv zvolnění. Názvy skladeb jsou sice ve španělštině, ale samotné texty jsou anglicky. Ale ani tady to moc nejde poznat. O vokály se starají všichni tři členové, takže uslyšíme hluboký growling, naštvaný štěkot i hrubý řev.

Tohle je příjemná grindová placka, s kvalitním zvukem i hudbou, kde má mírně navrch slovenská úderka. Pravověrní fanoušci tohoto stylu rozhodně nebudou zklamáni.

hodnocení: AIE - 70%, RAS - 60%

sestava: ALEA IACTA EST: Attila - zpěv, Pityu - kytara, zpěv, Sanyi - bicí, Szilárd - kytara, Tomi - baskytara, zpěv
RAS: Fres - baskytara, zpěv, Feko - kytara, zpěv, Garrulo - bicí, zpěv

odkaz: bandzone.cz/aleaiactaest
tracklist
ALEA IACTA EST
1. Verseny az életért
2. Valakikröl
3. Öntudatlan
4. Shitmouth
5. Holnap
RAS
1. Intro + Dios es inocente
2. Consumo Cruel
3. Comunión
4. Marea de muerte
5. Sonreir al excremento
6. La otra isla
7. Una vida malgastada (DENAK cover)

Hodnocení

autor:

65 %

čtenáři:

68 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
26.06.16 | 11:24:43

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
26.06.16 | 11:19:17

Aerodrome festival 2016

Miro anonym
26.06.16 | 11:08:34

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
25.06.16 | 12:25:29

Aerodrome festival 2016

maro anonym
24.06.16 | 20:01:56

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
23.06.16 | 16:51:01

Aerodrome festival 2016

maro anonym
22.06.16 | 19:00:55

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
21.06.16 | 15:07:30

Aerodrome festival 2016

Miro anonym
21.06.16 | 10:42:36

TITANIC - Double Time

Vilibald anonym
25.02.16 | 09:47:01

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

KORN

22.08.16


AUTOBUS

22.08.16


IN FLAMES

10.08.16


INSANIA

02.08.16


SABATON

27.07.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube