Novinky | Videa

Echoes

Aerodrome festival 2015

Aerodrome festival 2015

15.06.16 | 14:00 hod.

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

20.05.16 - 22.05.16 | 14:00 hod.

GET THE SHOT

GET THE SHOT

11.03.16 | 19:00 hod.

Live - nejbližší akce

All Metal Heads Spending Loud Night vol. 9

19.02.16 - 12.02.16 | 20:00 hod.

OLDSCHOOL DEATH/THRASH NIGHT

20.02.16 - 12.02.16 | 19:00 hod.

X. Punk Fest

20.02.16 | 16:00 hod.

SOULFLY

25.02.16 | 19:00 hod.

Udělej bordel vol.1

26.02.16 | 20:00 hod.

Europe Tour 2016

04.03.16 | 20:00 hod.

GET THE SHOT

11.03.16 | 19:00 hod.

SICK OF IT ALL

13.03.16 | 19:00 hod.

All Metal Heads Spending Loud Night vol. 10

25.03.16 - 26.03.16 | 20:00 hod.

DEATH

07.04.16 | 19:00 hod.

Více | Přidat koncert

Galerie

HIM

Více

Vinyly - Recenze

ALEA IACTA EST/RAS

ALEA IACTA EST/RAS

2012 Sekac rec., Imminent Destruction rec., NHDIYST rec., Rest Of Noise prod.
split EP

čas: 11:00
země původu: Slovensko/Španělsko
styl: grind core/crust

Vydávání malých gramofonových desek, oproti těm velkým, je poslední dobou na ústupu, hlavně kvůli výrobně finančnímu nepoměru. Proto mě potěšilo tohle splitko, které navíc vyšlo v nízkém nákladu 250 ručně číslovaných kopií na černém vinylu + 50 na červeném, s ručně vyrobeným obalem a se samolepkou.

Jihoslovenští ALEA IACTA EST překročili řeku Rubikon už roku 2005 a od té doby mají venku jedno CD-EP, jedno live split CD a jedno promo. Právě ze zmíněného proma jsou zde čtyři skladby. Točilo se doma v březnu 2011, opět za pomoci Dávida Fehéra a jeho mobilního studia Noise Lab. AIE hrají přímočarý grindcore, se svižnějšími pasážemi a namixovaný špetkou crustu. Ten se nejvíc projeví ve skladbě "Valakikröl", ve které je výrazná basová linka. Negativně kritické texty jsou převážně v rodném jazyce – maďarštině, což je na jednu stranu zajímavé, na druhou i nezvyklé. Ale v podstatě je to jedno, protože tomu řevu moc rozumět nejde. A i když obal obsahuje jejich anglické překlady, uvítal bych je i ve slovenštině. Momentálně kapela připravuje 4 way split LP se slovenskými BARNEY GUMBLE, YDINPERHE z Finska a MONDO GECKO z Izraele.

RAS ze španělského Baskicka fungují už nějakých 15 let, takže to nejsou žádní zelenáči. Na kontě mají splitka např. s kolegy z DENAK nebo DISTURBANCE PROJECT. V roce 2009 se představili na Obscene Extreme festivalu. Na této nahrávce hrají rychlý grindcore ve starém stylu, který potěší hlavně fandy starých dobrých NAPALM DEATH. Je to prostě nekompromisní jízda bez jakéhokoliv zvolnění. Názvy skladeb jsou sice ve španělštině, ale samotné texty jsou anglicky. Ale ani tady to moc nejde poznat. O vokály se starají všichni tři členové, takže uslyšíme hluboký growling, naštvaný štěkot i hrubý řev.

Tohle je příjemná grindová placka, s kvalitním zvukem i hudbou, kde má mírně navrch slovenská úderka. Pravověrní fanoušci tohoto stylu rozhodně nebudou zklamáni.

hodnocení: AIE - 70%, RAS - 60%

sestava: ALEA IACTA EST: Attila - zpěv, Pityu - kytara, zpěv, Sanyi - bicí, Szilárd - kytara, Tomi - baskytara, zpěv
RAS: Fres - baskytara, zpěv, Feko - kytara, zpěv, Garrulo - bicí, zpěv

odkaz: bandzone.cz/aleaiactaest
tracklist
ALEA IACTA EST
1. Verseny az életért
2. Valakikröl
3. Öntudatlan
4. Shitmouth
5. Holnap
RAS
1. Intro + Dios es inocente
2. Consumo Cruel
3. Comunión
4. Marea de muerte
5. Sonreir al excremento
6. La otra isla
7. Una vida malgastada (DENAK cover)

Hodnocení

autor:

65 %

čtenáři:

68 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

ENEMA SHOWER - She Asked For It

ENEMA SHOWER - She Asked For It

15.01.16 | 802x

PERFECITIZEN - Corten

PERFECITIZEN - Corten

22.01.16 | 746x

SLIPKNOT, SUICIDAL TENDENCIES

SLIPKNOT, SUICIDAL TENDENCIES

29.01.16 | 560x

AUTUMN'S DAWN - Gone

AUTUMN'S DAWN - Gone

27.01.16 | 455x

Europa Blasphemia 2016

Europa Blasphemia 2016

05.02.16 | 450x

VIKA GOES WILD

VIKA GOES WILD

02.02.16 | 282x

IMAGINE DRAGONS

IMAGINE DRAGONS

17.01.16 | 271x

Více

Nejnovější diskuze

VIKA GOES WILD

Garfield anonym
02.02.16 | 19:30:29

AUTUMN'S DAWN - Gone

kubánec anonym
01.02.16 | 12:27:59

AUTUMN'S DAWN - Gone

Radek anonym
30.01.16 | 19:42:28

AUTUMN'S DAWN - Gone

kubánec anonym
28.01.16 | 09:46:38

PARKWAY DRIVE - Ire

smiders anonym
07.01.16 | 09:24:51

Ihsahn

Jaroslav Burda
04.01.16 | 09:58:34

Ihsahn

František Novotný anonym
01.01.16 | 20:26:15

Necrocock - Hudba z psychiatrických pavilonů

necro anonym
29.12.15 | 17:43:56

MOTÖRHEAD - Motörizer

Jaroslav Burda
29.12.15 | 09:38:06

Ihsahn

Jaroslav Burda
22.12.15 | 10:57:53

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

STRAIGHT

11.02.16


SUPPORT LESBIENS

11.02.16


ASKING ALEXANDRIA

05.02.16


SABATON

04.02.16


THE 69 EYES

03.02.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube