Novinky | Videa

Echoes

Aerodrome Festival 2014 July

Aerodrome Festival 2014 July

08.07.14 - 08.06.14 | 16:00 hod.

Obscene Extreme 16

Obscene Extreme 16

16.07.14 - 19.07.14 | 12:00 hod.

JINJER

JINJER

04.05.14 | 19:00 hod.

Live - nejbližší akce

ILLEGAL ORCHESTRA - WRÁNA

24.04.14 | 20:00 hod.

Slavnosti malých pivovarů v Semilasse 2

26.04.14 | 17:00 hod.

ANTITREND PARTY 44

29.04.14 | 19:30 hod.

Za modlitby červů tour 2014

02.05.14 - 23.04.14 | 20:00 hod.

CULT OF LUNA

02.05.14 | 20:00 hod.

JINJER

04.05.14 | 19:00 hod.

Steve Hackett

06.05.14 | 19:00 hod.

NTEY DEATHFEST 2014

08.05.14 - 23.04.14 | 18:00 hod.

Bugr fest II

10.05.14

VAMPIRE PARTY vol.III: Red edition

16.05.14 | 19:00 hod.

Více | Přidat koncert

Vinyly - Recenze

ALEA IACTA EST/RAS

ALEA IACTA EST/RAS

2012 Sekac rec., Imminent Destruction rec., NHDIYST rec., Rest Of Noise prod.
split EP

čas: 11:00
země původu: Slovensko/Španělsko
styl: grind core/crust

Vydávání malých gramofonových desek, oproti těm velkým, je poslední dobou na ústupu, hlavně kvůli výrobně finančnímu nepoměru. Proto mě potěšilo tohle splitko, které navíc vyšlo v nízkém nákladu 250 ručně číslovaných kopií na černém vinylu + 50 na červeném, s ručně vyrobeným obalem a se samolepkou.

Jihoslovenští ALEA IACTA EST překročili řeku Rubikon už roku 2005 a od té doby mají venku jedno CD-EP, jedno live split CD a jedno promo. Právě ze zmíněného proma jsou zde čtyři skladby. Točilo se doma v březnu 2011, opět za pomoci Dávida Fehéra a jeho mobilního studia Noise Lab. AIE hrají přímočarý grindcore, se svižnějšími pasážemi a namixovaný špetkou crustu. Ten se nejvíc projeví ve skladbě "Valakikröl", ve které je výrazná basová linka. Negativně kritické texty jsou převážně v rodném jazyce – maďarštině, což je na jednu stranu zajímavé, na druhou i nezvyklé. Ale v podstatě je to jedno, protože tomu řevu moc rozumět nejde. A i když obal obsahuje jejich anglické překlady, uvítal bych je i ve slovenštině. Momentálně kapela připravuje 4 way split LP se slovenskými BARNEY GUMBLE, YDINPERHE z Finska a MONDO GECKO z Izraele.

RAS ze španělského Baskicka fungují už nějakých 15 let, takže to nejsou žádní zelenáči. Na kontě mají splitka např. s kolegy z DENAK nebo DISTURBANCE PROJECT. V roce 2009 se představili na Obscene Extreme festivalu. Na této nahrávce hrají rychlý grindcore ve starém stylu, který potěší hlavně fandy starých dobrých NAPALM DEATH. Je to prostě nekompromisní jízda bez jakéhokoliv zvolnění. Názvy skladeb jsou sice ve španělštině, ale samotné texty jsou anglicky. Ale ani tady to moc nejde poznat. O vokály se starají všichni tři členové, takže uslyšíme hluboký growling, naštvaný štěkot i hrubý řev.

Tohle je příjemná grindová placka, s kvalitním zvukem i hudbou, kde má mírně navrch slovenská úderka. Pravověrní fanoušci tohoto stylu rozhodně nebudou zklamáni.

hodnocení: AIE - 70%, RAS - 60%

sestava: ALEA IACTA EST: Attila - zpěv, Pityu - kytara, zpěv, Sanyi - bicí, Szilárd - kytara, Tomi - baskytara, zpěv
RAS: Fres - baskytara, zpěv, Feko - kytara, zpěv, Garrulo - bicí, zpěv

odkaz: bandzone.cz/aleaiactaest
tracklist
ALEA IACTA EST
1. Verseny az életért
2. Valakikröl
3. Öntudatlan
4. Shitmouth
5. Holnap
RAS
1. Intro + Dios es inocente
2. Consumo Cruel
3. Comunión
4. Marea de muerte
5. Sonreir al excremento
6. La otra isla
7. Una vida malgastada (DENAK cover)

Hodnocení

autor:

65 %

čtenáři:

68 %

hodnotilo: 6


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Nejnovější diskuze

Oöphoi (Gianluigi Gasparetti) - 1958-2013

Black1 anonym
20.04.14 | 20:07:46

ARAKAIN - DVD Tour 2013

tatjana anonym
19.04.14 | 19:37:08

ADE - Spartacus

-krusty- anonym
15.04.14 | 22:48:51

Břitva 2013 - předávání cen za desky roku

Ladislav Oliva
12.04.14 | 17:20:08

300: Rise of an Empire

Tomáš Jůn anonym
11.04.14 | 16:20:50

WATAIN - The Wild Hunt

Ivoš Otcovský
03.04.14 | 16:02:35

SONATA ARCTICA – Pariah’s Child

miro anonym
31.03.14 | 14:28:26

DARKTHRONE - The Underground Resistance

Michal anonym
29.03.14 | 13:27:25

W.O.CH. - Another Phase

Thomas de Balder anonym
28.03.14 | 16:39:21

Nejlepší soundtracky všech dob

Štěpán Šimek
28.03.14 | 09:25:40

Více

Audio

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

DYMYTRY - Neonarcis

Síť pro sociály
Přehrát

Více

Facebook   MySpace   YouTube