Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Vinyly - Recenze

THE SKROTES / BOILING POINT

THE SKROTES / BOILING POINT

split 7 inch EP
2012 Totalitarianism Still Continues rec./Black Thrash rec./Yellow Dog rec./Carpath Bears rec./Destroy It Yourself rec./Dzsukhell rec.

čas: 9:30
země původu: Portugalsko/Slovensko
styl: skate/thrash/punk

Vzniku téhle nahrávky předcházela úplná náhoda. Masskillah, zpěvák BOILING POINT, takhle jednou brouzdal po internetu a na MySpace narazil na kapelu THE SKROTES, která ho zaujala. Tak se rozhodl ji kontaktovat, slovo dalo slovo a výsledkem je split 7"EP s velkým středovým výřezem z konce loňského roku.

THE SKROTES pocházejí z Portugalska a za dobu své existence (někdy od roku 2007) mají venku jen demokazetu a singl, který ale z nedostatku peněz nikdy nevyšel na fyzickém nosiči. Jejich aktuální materiál na tomto EP obsahuje 4 skladby rychlého punkrocku s naštvaným vokálem, a i když je zvuk ze zkušebny, je naprosto v pohodě. Kromě tří vlastních věcí je tady i song "Skate Edge", což je cover od MINOR THREAT (původně "Straight Edge"), ale s jiným textem. Osobně se mi nejvíc líbí závěrečná "If It's Dead…", kdy po úvodním fofru přijde zklidnění v podobě střednětempé pasáže, aby se to nakonec zase pěkně rozjelo. Její text je o zbytečných reunionech starých kapel: "Vaše kapela je mrtvá a vaše znovuzrození je kurva smutné. I když říkáte hovna, ty děcka stále křičí. A my jsme pořád součástí toho, o čem je punk.". Příjemné překvapení od neznámé kapely.

Kolegové BOILING POINT jsou z Žiliny a hrají od roku 2008. Zatím vydali jen demo, které později vyšlo i na flexi EP. Jejich čtveřice songů byla nahrána už roku 2009 komplet naživo a poté prošla ještě dodatečným masteringem k větší spokojenosti. A i když kapela tvrdí, že to není žádná sláva, myslím si pravý opak. Má to ten správný garážový zvuk, pro jehož dosažení jsou jiné kapely ochotny utratit majlant. Agresivní a rychlá punková jízda s thrashovým základem a řvaným vokálem, prostě thrashcore. Tahle muzika má pořádný drive a i texty stojí za přečtení (jako např. u svižné "Positive Example": "Ak kričíš příliš nahlas, budú ťa ignorovať. Ak chceš po nich vrieskať, nebudú ťa počúvať … Skús radšej niečo zmeniť svojimi skutkami. Zapôsob na iných tvojim pozitívnym príkladom."). Na jaro připravují samostatný singl, takže se máme na co těšit.

Celé je to zabalené v pěkném černobílém obalu, jehož artwork má na svědomí francouzský kreslíř Ivan Brun (a taky zpěváka kapely COCHE BOMBA) a je na co se dívat. Pokud tedy holdujete rychlé hardcore muzice ovlivněné 80. léty a třeba nemáte gramofon, nemusíte smutnit. Tohle energií přímo nasáklé splitko si můžete pustit i na internetu). Ale co si budeme povídat, deska bude vždy deska.

Odkazy:
theskrotes.wordpress.com
bandzone.cz/boilingpoint

hodnocení: THE SKROTES 75 %, BOILING POINT 75%

sestava: THE SKROTES: Micael – zpěv, Pedro – kytara, Patrick – baskytara, Boris – bicí; BOILING POINT: Masskillah – zpěv, Miňo – kytara, Dano – baskytara, Folukar – bicí
tracklist
THE SKROTES
1. Skidmark
2. Still Don´t Care
3. Skate Edge
4. If It´s Dead…

BOILING POINT
1. Why Should I Care?
2. Zombie Anarchy
3. Positive Example
4. Crazy Hungarians

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

58 %

hodnotilo: 4


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Top články

Více

Nejnovější diskuze

FEASTEM - World Delirium

Pavel borovička anonym
27.08.18 | 12:30:30

DIMMU BORGIR - Puritanical Euphoric Misanthropia

vlada_t anonym
01.06.18 | 08:03:27

KING SIZE - King Size

Jana Škripová anonym
08.04.18 | 21:37:43

SANTANA - Shape Shifter

Bohumil Mišurec anonym
04.04.18 | 17:26:47

Gary Numan - Pure

Vojta anonym
09.03.18 | 11:35:36

OLYMPIC - Jedeme, jedeme

Péťa Jandodfil anonym
01.03.18 | 20:12:03

LAKE OF TEARS - Illwill

JB anonym
05.02.18 | 04:48:01

FEAR FACTORY - Genexus

stefanos anonym
04.01.18 | 20:19:40

MECHINA - Acheron

Petr anonym
28.11.17 | 14:18:03

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube