Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Vinyly - Recenze

TOMORROW'S HELL / TUMMO

TOMORROW'S HELL / TUMMO

2013 Aback rec., Dead Heroes rec., Nuclear Madness rec., Phobia rec., Rarach Katus rec., Slave Of Beerfoam rec., Svoboda rec., Waking The Dead rec.
split LP

čas: 28:00
země původu: Česká republika
styl: crust/hardcore

Předlouho připravované a hlavně očekávané split LP dvou moravských kapel vyšlo konečně letos v květnu. Vinyl nachové barvy je vložen do plnobarevně kreslené vnitřní kapsy a obalu, takže i oko posluchačovo si přijde na své.

"Naše životy plynou bez slunečního svitu, ztraceni v chladném světě, ve zbytcích snů, v krajině chladného prokletí, prosíme za odpuštění."

Začínáme u TOMORROW´S HELL, které jsem zaregistroval díky samostatnému 7"EP z roku 2009. Nějak extra mě nenadchli, prostě jen další crust kapela. Tento rok se s nimi roztrhl pytel a po nedávno vydaném split 7"EP s MARCH OF THE HORDES (zatím jsem neslyšel) je tady tahle deska. Může za to asi malé prohození v sestavě, že je jejich hudba oproti dřívějšku víc agresivní a i uřvaný vokál je výraznější. Tohle je pro fanoušky crustu švédského stylu, takže ne EXTREME NOISE TERROR, ale WARCOLLAPSE. Hutný hardcore s metalovými prvky, změny tempa a kytarová sóla, která nenásilně prostupují skladbami. Navíc je nahrávka zabalena do super zvuku z mocného Hellsoundu. Akorát 11 minut mi přijde trochu málo, ještě jeden song bych určitě zvládl. Ale jinak je to pro mě příjemné překvapení, i když nejde o nic nového pod mrakem zahaleným sluncem. Abych nezapomněl, úvodní "Burial Ground" je inspirována románem Tichý Don Michaila Šolochova.

"V záblesku bídy, mihne se pohyb havraní, za zdí co není vidět (…) ty zdi jsou nutné, je pak méně vidět, že jediným smyslem, je vlastní přežití."

Kapela TUMMO po temně valivém eponymním albu přichází s aktuální nahrávkou. Ta je tentokráte v trochu svižnějším tempu, což už naznačila skladba na kompilaci "Brno stále v plamenech". Pořád je to sice ten drsný a uřvaný stoner hardcore, ale tentokrát i s rychlejšími pasážemi. Nechybí ani podmanivě temné melodie, za nimiž jako by někde v dálce byla slyšet KYLESA. Stranu uzavírá chytlavá skladba "Nothing To Nothing", která ke konci graduje podmanivou kytarovou vyhrávkou. I po zvukové stránce je to špinavé bahno, přesto léčivě působící (studia Shaark a Jámor). TUMMO hnijí nahrávku od nahrávky, jako chcíplá vrána na poli, a i naživo je to vždy pořádná hlína. Rozhodně patří mezi moje nejoblíbenější tuzemské kapely.

Tohle je parádní deska, která rozhodně nezačne nudit. Naopak, tyhle dvě kapely se krásně vyhrály a je radost je poslouchat. Temné texty v angličtině, včetně českých překladů a komentářů, stojí rovněž za přečtení. Takže pokud chcete mít přehled o tom, co je na domácí hardcore scéně nového, určitě po téhle desce sáhněte.

hodnocení: TOMORROW´S HELL - 70%, TUMMO - 80%

sestava: TOMORROW'S HELL: Kubánec - zpěv, Ondřej - kytara, Karel - kytara, Kebitch - baskytara, Lukáš - bicí
TUMMO: Pepa - zpěv, Jiří - kytara, Jirka - baskytara, Martin - bicí

odkaz: www.bandzone.cz/tomorrowshell
tracklist
TOMORROW'S HELL
1. Burial Ground
2. Revenge
3. …
4. Sorrow
TUMMO
1. Roots Of Evil
2. Cage With No Bars
3. Nothing To Nothing

Hodnocení

autor:

75 %

čtenáři:

80 %

hodnotilo: 13


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Související články

Nejnovější diskuze

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Aerodrome festival 2016

Banán anonym
09.10.16 | 09:33:42

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
30.09.16 | 22:43:18

Ian Glasper - The Day the Country Died: A History...

Darker anonym
30.09.16 | 08:10:43

Aerodrome festival 2016

Štěpán Šimek
29.09.16 | 08:40:48

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube