Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Vinyly - Recenze

INNOXIA CORPORA / TELEFON - …drát nad plotem

INNOXIA CORPORA / TELEFON - …drát nad plotem

split LP
2013 vydáno vlastními silami

čas: 29:00
země původu: Česká republika

"V pohybech ani stopa po eleganci, v těchto zdech běsi probouzí se se svítáním, za úspěch co považovat?"

Sympatické kapely se sympatickými lidmi ze sympatického kraje na "kotároch", kde vrahžda (není překlep, pozn. red.) rozhodně není zločinem a kde se rády setkávají svobodné duše. Tamní punks se totiž umí rouhat ve jménu veřejného blaha, ale také otočit prst sami proti sobě na důkaz smyslu malých činů. Kapely INNOXIA CORPORA a TELEFON rozhodně nepatří do garáže, i když to jsou takoví divní hosti, kteří se nikam moc nehrnou, netlačí. Občas se může zdát, že jde o fingovanou sebevraždu, ale ony jen v ústraní střelnice vyčkávají a po nějaké době z ničeho nic přijdou s k čertu dobrou nahrávkou. Letos v květnu tak vydaly vlastními silami tuhle společnou černou placku a ta působí jako šťastný a veselý protijed na malárii.

"Kam utéct před přízraky, co nezastaví zámek ani rolety. S černýma brýlema rozbíjím zrcadlo a z prázdné skříně kradu sebejistotu."

Společnými znaky obou veteránů na scéně je (ostatně jako u všech kapel z Rožnovska) svojský hudební styl, včetně zvuku, který je nezaměnitelný. Prostě tyhle kapely mají svůj originální charakteristický sound. Je to jednoduše přímočará a přitom do detailu promyšlená muzika. Snoubí se v ní punková dravost s chytlavými melodiemi.

"V zájmu zdraví společnosti sejmem plevel bez milosti, pěstitelů pěsti tleskají. Takže teď se máme skvěle, bez milosti, bez plevele, těšme se, až plody uzrají."

Zatímco INNOXIA CORPORA je víc dravá a syrová, hlavně v energické "Neóny" nebo "Raketoplán", u svěžejšího TELEFONU je kladen o trochu větší důraz na melodiku. Bude to i díky zaaranžování akustické kytary (jako v hitové "Něco tady nehraje", kdy mi trošku připomínají INSANII) a hlavně Ctibovu frázování. Navíc, energii sobě vlastní umí obě kvarteta přenést i do živých vystoupení, kdy hlavně na domácí půdě působí hodně silným dojmem.

"Bezobratlí nezahynou, nechaj´ se nést a s nimi proud. I ty se nech nést a s tebou proud, pohodlně na vlnách plout. S vlastní myslí karanténou obehnanou být svůj stín."

Texty v rodném jazyce jsou vysoce nadstandardní, s přesahem, skoro až básně se spoustou jinotajů, podtónů a zároveň cynismu. Tady žádná obvyklá klišé nenajdeme, jen upřímná a přemýšlivá sdělení. Kvituji společný přední obal, který je černobíle jednoduchý, přitom výstižně působící. Jednoduchý insert list obsahuje i anglické překlady, strana TELEFONU je ale mírně chaotická a najít příslušný text chvíli trvá. Společná samolepka jako bonus bude jednou ceněným artiklem. (úsměv)

"Letí stín, letím taky životem za smrtí. Zase jsem o den starší, na místě přešlápnu, pod polštářem vždycky straší špatný sen."

Tenhle split nemá vítězů, protože kapely jsou si zde rovnocennými partnery. Tohle je můj kandidát na domácí splitko letošního roku! Určitě by tenhle materiál neměl chybět ve sbírce každého nejen punk fandy. Říká se, že někdy méně je více. U těchto kapel bych radši více.

PS: Kdo najde v prvním odstavci správně všechny odkazy spojené s Rožnovskou scénou, tomu zašle autor recenze výše zmíněnou samolepku jako výhru!

Odkazy:
www.innoxiacorpora.cz
www.telepunk.wz.cz

sestava: INNOXIA CORPORA: Prudez – kytara, zpěv, Jirka – kytara, zpěv, Radis – baskytara, zpěv, Ivan - bicí; TELEFON: Ctib – zpěv, akustická kytara, Ass – kytary, zpěv, Keč – baskytara, zpěv, André Bhópál – bicí, kytary, zpěv
tracklist
INNOXIA CORPORA
1. Prázdniny v Římě
2. Raketoplán
3. Stín
4. Neóny
5. Paranoia
6. Samota
7. Šesté přikázání
8. Kreml

TELEFON
1. Nahej
2. Něco tady nehraje
3. Stisk soukolí
4. Děti pošlem spát
5. Ta města
6. Drát nad plotem
7. Hrůza je lék
8. Outro

Hodnocení

autor:

90 %

čtenáři:

88 %

hodnotilo: 9


Diskuze

Cekem příspěvků: 4

bury, czy będą nak...hanys25.10.13 | 22:51:27
bury, czy będą nak...Tomáš Baran27.10.13 | 11:37:40
bury, czy będą nak...hanys28.10.13 | 21:40:11
bury, czy będą nak...Tomáš Baran29.10.13 | 09:32:37

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 8820x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 8613x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 8346x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 8170x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 7716x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 7475x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 7222x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 7004x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 6949x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 6416x

Více

Nejnovější diskuze

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Aerodrome festival 2016

Avram anonym
19.10.16 | 12:35:02

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube