Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Vinyly - Recenze

FEASTEM - Avaritia Humanae

FEASTEM - Avaritia Humanae

2013 L´inphantile Collective

čas: 24:21
země původu: Finsko
styl: grindcore

"Zavři oči před realitou, ukryj svou hlavu tam, kde je to pěkné a temné. Uchop svůj meč a braň se. Ve svých snech uprchneme z tohoto drsného světa."

S touto finskou kapelou jsem poprvé přišel do kontaktu v roce 2008 v Krakowě na jednom festivalu, kde jsem se dostal k jejich prvnímu mini CD "Fear Is Concrete". Tehdy jsem v recenzi napsal, že je to rychlý grindcore ovlivněný metalem staré školy a sympatická věc, po které stojí za to se podívat. Od té doby se z kapely stal zavedený pojem ve scéně, který hudebně trochu zrychlil a přitvrdil. U domácích Obscene prod. pak vyšlo skvělé album "World Delirium" a tamtéž i jeho následovník. Ten se záhy dočkal i vinylové verze díky dalšímu tuzemskému labelu.

"Ten, kdo není spokojený s tím, co má, nebude spokojený s tím, co by chtěl mít" řekl už Sokrates a toto je mottem alba nesoucího název "Lidská chamtivost". Na něm nenajdeme nic jiného, než intenzivní grindcore smršť bez zbytečných pauz mezi songy. Tady není čas ani místo pro nadechnutí. Jen nasranost a přímočarost, rychlé bicí, ostré kytary, zároveň punkový feeling a vzteklý vokál. Zvolnění přijde jen v podobě instrumentální "Interlude", která plynule přejde v další vypalovačku "Trve", kdy mám chuť si to pustit pořádně nahlas a společně s Petem řvát "Satan!". Tohle je vrchol alba a přitom teprve končí první strana!

"Věčný cyklus nespravedlnosti, mučení, vražda, sobecká chamtivost. Sami jsme si napsali historii v hromadných hrobech. Jsme lidské odpadky připraveny k likvidaci, břemeno tohoto světa. Do hajzlu s lidstvem."

Ani druhá strana není žádné mazlení a muzika nabírá na obrátkách (ostatně deska je na 45 rpm). Mám pocit, že bubeník se snad ani nezastaví (dobře, je tady vloženo pár inter) a celá strana je jedna dlouhá sypačka. Smekám před výkonem bubeníka Patrika a rychlostí jeho končetin. Navíc muselo být náročné vtěsnat všechny texty do té nekompromisní rubanice. Trocha odlehčení přijde minimálně, kdy je k zaslechnutí snad jediná D-beatová pasáž. Na téhle straně u mě vítězí chytlavé riffy v "Disposal".

Barevný kreslený obal vyobrazuje nenasytné businessmany s prasečími hlavami, vnitřní kapsa pak obsahuje potřebné informace o nahrávce a texty, které jsou anglicky, ale dojde i na Finštinu. Ty pojednávají o chamtivosti a honbě za penězi v politice, hudebním průmyslu nebo jen v běžném životě. Tohle je prostě parádní album se vším všudy, které se nese v duchu skandinávských grind kapel jako SAYYADINA, SPLITTER nebo ROTTEN SOUND. Jeho pořízením rozhodně nikdo neprohloupí.

"Mimo tvůj vlastní okruh, je každý nepřítelem, mimo tvou náladu, si každý zaslouží zemřít. Braň své území, jsi přece hrdina, hlas mnoha, slepý pastýř."

sestava: Pete – zpěv, Olli – kytara, Antti – baskytara, Pate – bicí
odkaz: facebook.com/Feastem
tracklist
1. Avaritia Humanae (intro)
2. Kontrollisota
3. Eating Contest
4. Go(o)d Riddance
5. Detox Day
6. What Must Be Done
7. Psychotic Excess
8. Interlude
9. Trve
10. Die With Regret
11. Untargeted Hate
12. Mussic For The Masses
13. The Response
14. Älä Luota Naapuriin
15. Holhous
16. Turhaa Puhetta
17. I Still Got Ammo
18. Inbred & Braindead
19. Disposal
20. Yellow-Tooth Grin

Hodnocení

autor:

85 %

čtenáři:

82 %

hodnotilo: 11


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Audio

Související články

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 9278x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 9059x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 8807x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 8603x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 8198x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 7918x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 7669x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 7479x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 7386x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 6875x

Více

Nejnovější diskuze

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube