Novinky | Videa

ARCHEONIC

Video | 26.12.16

AWRIZIS

Video | 14.10.16

DYING PASSION

14.10.16

X-CORE

Video | 13.10.16

ROOT - Kärgeräs - Return From Oblivion

29.09.16

MALIGNANT TUMOUR

Video | 20.09.16

SLAYER

Video | 07.09.16

SUBROSA, SINISTRO v ČR

06.09.16

FEASTEM v ČR

06.09.16

JINJER

Video | 06.09.16

Více

Echoes

Live - nejbližší akce

Dabatáze neobsahuje žádný záznam

Vinyly - Recenze

TEETHGRINDER - Hellbound

TEETHGRINDER - Hellbound

7 inch EP
2014 EveryDayHate, Addiction To War rec., Crash Landing rec., Filthy Rat rec.

čas: 12:13
země původu: Nizozemsko
styl: grindcore/hardcore/death metal

Při přečtení názvu kapely TEETHGRINDER jsem si hned vzpomněl na stejnojmennou skladbu od THERAPY?, ale vzápětí mi došlo, že s těmi Irčany to bude mít pramálo společného. Tihle TEETHGRINDER pocházejí z Holandska a vznikli začátkem loňského roku na troskách kapel DR DOOM a GREYLINE. A toto je jejich debutní nahrávka.

Na pěkně zacákaném 7"EP najdeme na každé straně dva songy. V nich je grindcore základ (NASUM) vkusně protkán dalšími styly, jako jsou (death) metal nebo post hardcore (TRAGEDY). Takže to není jen bezduchá zběsilá jízda od začátku do konce, ale objeví se i poklidnější pasáže. Nejvíc v závěrečné "187", která je mým osobním favoritem. Přesto je hudba TEETHGRINDER dostatečně naštvaná, agresivní a extrémní. Navíc vokální projev je variabilní a intenzivně naléhavý.

Na téhle kapele se mi líbí, že nejede v zajetých kolejích, ale naopak se snaží o tvorbu něčeho zajímavějšího a proto na mě působí svěže. Musím uznat, že tohle mě baví. Ani po zvukové stránce nemám výhrad. A i když kreslený obal s několika oběšenci (má jej na svědomí basák Jabe) vypadá na první pohled jednoduše, najdeme v něm vše podstatné. Včetně textů o hrůzách dnešního světa.

"Proklela jsi mé myšlenky jako chamtivý duch, vzpomínky mě pořád pronásledují. Chci tě cítit, chci tě upálit zaživa. Mé srdce umírá s tebou. Znovu jsem si prošel peklem, když se mi zdálo o tobě."

Aktuálně kapela chystá plnohodnotné album, které bude opět nahrávat pod dohledem JB z belgické kapely ABORTED a obal už nakreslil slovutný Marald (spolupráce s KYLESA, BOLT THROWER nebo WOLFBRIGADE). Sám jsem zvědav, jak ta nahrávka dopadne. Přece jen, dlouhohrající počin je něco jiného než EP.

sestava: Jonathan Edwards – zpěv, Mart Wijnholds – kytara, Jabe Faber – baskytara, zpěv, Wieger Jan Schever – bicí
odkaz: teethgrindernl.bandcamp.com
tracklist
1. Hellbound
2. Severing Ties
3. Purgatory
4. 187

Hodnocení

autor:

80 %

čtenáři:

zatím nehodnoceno


Diskuze

Žádný komentář. Buďte první...!

Audio

Top články

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

FEAR OF EXTINCTION - ...And They Still Suffer

07.03.16 | 9270x

HELLOWEEN, GOTTHARD

HELLOWEEN, GOTTHARD

23.02.16 | 9048x

AVANTASIA

AVANTASIA

21.03.16 | 8797x

SCORPIONS

SCORPIONS

28.02.16 | 8592x

MAU MAUS - Fear No Evil

MAU MAUS - Fear No Evil

23.04.16 | 8188x

Night of Wolves

Night of Wolves

23.04.16 | 7912x

Tattoo Convention 2016

Tattoo Convention 2016

24.05.16 | 7655x

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

IRON MAIDEN - The Book of Souls - World Tour 2016

08.07.16 | 7463x

Aerodrome festival 2016

Aerodrome festival 2016

18.06.16 | 7376x

LUCIE

LUCIE

03.07.16 | 6866x

Více

Nejnovější diskuze

DEVIN TOWNSEND PROJECT - Deconstruction

insun anonym
14.10.17 | 11:13:24

X-CORE - In Hell

Jirka anonym
08.07.17 | 12:24:36

BATHORY

venca anonym
04.07.17 | 17:39:28

CHILDREN OF BODOM - I Worship Chaos

Radim anonym
30.05.17 | 14:39:42

MECHINA - Acheron

Mirdas anonym
12.03.17 | 23:01:15

ETHEREAL PANDEMONIUM - Lost'N'Sound

Tomas anonym
10.02.17 | 09:56:59

MECHINA - Acheron

Jakub anonym
14.12.16 | 19:49:46

JOHN FRUSCIANTE - The Empyrean

pavel anonym
01.12.16 | 18:30:06

Aerodrome festival 2016

Garfield anonym
20.10.16 | 21:45:34

Aerodrome festival 2016

Hulvat anonym
20.10.16 | 15:49:39

Více

Audio

ZNOUZECTNOST - Beat Simplicitas

Čech Orba
Přehrát
Každý věk má hrdiny
Přehrát
Jedeme v autě
Přehrát

Beata Hlavenková - Theodoros

Ιανουάριος
Přehrát
Φεβρουάριος
Přehrát
Μάρτιος
Přehrát
Απρίλιος
Přehrát

DARK GAMBALLE - Zatím dobrý

Bon Pari
Přehrát
Netopýr
Přehrát
Svět za dekou
Přehrát

Více

Video

ARCHEONIC

26.12.16


AWRIZIS

14.10.16


X-CORE

13.10.16


MALIGNANT TUMOUR

20.09.16


SLAYER

07.09.16


Více

Facebook   MySpace   YouTube